Людський експеримент

У рамках літньої практики містобудівних проектів, відомий блогер провів невелике дослідження бульвару України.

Нехай люди знають, але навпроти торгового центру Європейки, прямо позаду McDonald's на B. Dorogomilovskaya, є пішохідна зона з плиткою, фонтанами і лавками:

Фонтани в їх поточній формі були створені 10 років тому. З тих пір практично нічого не змінилося на фонтанах, включаючи число, місце розташування і сірий колір лавок.

Р

Биття макета:

На початку дослідження здавалося мені інтуїтивно зрозуміло, що в південній частині було кілька магазинів, і вони постійно зайняті, але я хотів об'єктивні дані. Тоді я зробив форму спостереження лавок, з яким можна дуже просто описати те, що відбувається.

У день показала постійний попит на місця для сидіння на бульварі. Середня проста лавка становить всього 5 хвилин, в середньому час на лавці більше 30, вони постійно зайняті.

Бруси в нижній зоні

2945662

Крім того, спостерігається, що часто люди змушені стояти або сидіти в некомфортних місцях, які чітко знижує привабливість місця.

Поважний чоловік змушений сидіти на землі.

Багато мами прогулянку з прогулянками більше 3 годин

Поблизу зайнятих магазинів дуже часто стоять люди.

У зв'язку з цим ідея виникла для проведення експериментів на людей. Я думав: OK, ми тепер зробимо і опублікувати рекомендації, які нам потрібно більше лавок, і ми будемо розповіді: так, 10 років все тонке, ніяких скарг були отримані і в цілому, натовпи з пивом і зіпсувати все, нехай залишає все так. Так я вирішив зробити класичну інтервенцію з дерев'яними піддонами: викласти дешеву лавку і подивитися, якщо це буде використано.

На найближчому будівельному майданчику дали мені піддони.

Зібрано 1 п.м.

У декількох місцях були незмінно встановлені лавки. На ньому з’явились успіхи лавки на українському бульварі.

Коли він почав дощувати, хтось навіть переніс його під дерево.

Цей експеримент показує, що це гарне місце для лавки. Займали час на день і ввечері.

р.

Ще одна точка, де я поставив лавку біля McDonald's. Всі столи на вулиці завжди зайняті і люди сидять на парканах.

17.00 р. Тут вона також знайшла користувачів, місце добре.

р.

18 років Третє місце, де я кладав лавки, і вони були в постійному попиті, це зупинка.

р.

19.00 р. Чудовий приклад на тему маломобільних громадян

1898099 р.

Тепер покажіть про досить неоднозначну стадію експерименту, для якого ми вирішили зателефонувати вуличним музикантам і спробували знайти непотрібні стільці для того, щоб залишити їх зовні. Для того, щоб пояснити значення цих дій, потрібно трохи з'єднатися. Наприкінці бульвару є цікава ділянка землі з деревами і травою.

р.

У радіусі 100 метрів знаходиться торговий центр McDonald's і з відвідуванням більш ніж 100 000 осіб в день, в радіусі 50 метрів є 30 000 пішоходів в день.

р.

Однак кількість відвідувачів до цього місця лише трохи перевищує 0, про кількість бездомних людей, що живуть там. Як це сталося?

З декількох сторін місце загороджується довгим парканом, в результаті немає проходу.

Все так погано, що пивний ресторан «Пробка» заготовив літню веранду з іншим парканом з прокладкою!

Що робити з цим місцем? Власники європропозиції будувати паркомісць, але я вважаю її помилкою. Для того, щоб показати потенціал місця, я вирішив запросити музикантів, додати сидіння і побачити, як люди реагують. На жаль, від X-годинного, коли прийшли музиканти, не вдалося знайти стільці і довелося поставити два лавки і зробити стільницю з інших обрізок. Про 19 годин ми встановили лавки і не пояснюючи нічого до будь-якого, глядачі почали грати в чохлі різних відомих пісень.

Через 5 хвилин після того, як лавки були переповнені, на якому експеримент по суті припинився - ніхто не сидить.

р.

З одного боку, все, здається, бути успішним - люди lingered для ~ 20 хвилин, де вони ніколи не linger, незважаючи на скрабний сон. З іншого боку, ви можете сперечатися, що хороші музиканти будуть слухати всюди. Крім того, планується додавати багато місць, не два лавки, тому цей етап експерименту не був повністю реалізований.

У той же час люди сіли на лавки після залишку клітинок, і одна компанія повернулася сюди через 40 хвилин.

Зараз на бульварі українського бульвару та McDonald’s я дам їх безкоштовно. Вони пережили 5 ночей і кілька дощів. Хтось переніс свою лавку під дерево, що означає, що в пару днів хтось вже закохався в неї. У трьох місцях – на бульварі, на McDonald’s і на зупинці, лавки користуються постійним попитом, хоча вони не фарбувалися. Таким чином, експеримент показує доцільність встановлення лавки в цих місцях.

Так, витрачаючи 0 рублів і 1 вечір, ви можете перевірити необхідність змін в певному місці і повернути поведінку людей вниз :

Джерело: watti.livejournal.com