По дорозі, тому що ми завжди можемо переходити на фольгу.

Драйвер таксі є однією з тих професій, які розглядаються переважно чоловіком. У сервісі таксі, де працює Мінська жінка Алеся Саланович протягом шести років, жінки складають лише близько трьох відсотків загальної кількості водіїв. Чому так мало хто з них, що складнощі такої роботи для жінки, і які несподівані ситуації нам довелося зіткнутися протягом багатьох років роботи в таксі.

Як поліцейські поліції стають водіями таксі

Я прийшов з Мінська, але я жив майже всі мої дорослі життя в Якутії, де я служив в поліції (була сержант). Я повернувся тут 12 років тому і, звичайно, почав шукати роботу. Я не хочу знову покласти на форму, і все ще дав присягу до іншої країни. Я економіст, але під час навчання я зрозумів, що це не шахта. Я творчу людину: Я граю гітару, писати вірші та пісні, любовне спілкування та нові враження. Тому я не хочу, щоб перейти на папір на всіх.

Але в іноземному місті, знайти хорошу роботу проблематично: спочатку я працював на ринку і в агентствах нерухомості. А потім моя сестра побачила оголошення в газеті, що вони хотіли створити жіночу послугу таксі в Мінську і вони потрібні дівчатам драйвери. Відразу я відмовляв цю ідею, думав: «Чому я, і де таксі?!», і вона була страшна якось – пасажири можуть бути різними! Але потім я судив мудро: Я дуже люблю людей - мені потрібно спробувати. Я був в таксі протягом шести років.

Чи сумісні таксі та жінки?

«Так, у Білорусі немає багато водіїв. У Мінську вони більш поширені, і в провінції вони буквально кілька. Коли я їздию по місту і побачила інший водій таксі, навіть незнайомець і від іншої служби, я завжди вітаю її як сім'ї.

Багато пасажирів говорять про те, що у нас є кілька водіїв, які не мають чистого сервісу. Так як батьки, наприклад, психологічно простіше і простіше відправляти молоді діти з жінками, і в цілому багато дівчат бояться сидіти, особливо ввечері або вночі, в машині до незнайомця, нехай водій таксі. Вони зручні з жінками.

Але особливий приплив жінок, готовий сидіти за кермом таксі, ніколи не спостерігали. Перший, стереотипи. І по-друге, це ще досить складна робота. Коли виникають технічні питання (змінити колесо або видалити акумулятор для заміни лампочки в «кіліях», так як необхідно в моєму автомобілі) – чоловіки, звичайно, набагато простіше боротися з цим. Ви також психологічно вичерпані. Тут ви стоячи в дорожніх джемах, коли ви пізнішуєте за викликом, і розпаду трафіку в Мінську, і п'яні пасажири ...

На відміну від чоловіків, жінки дуже мало вільного часу, особливо для сну. Хто? Він вийшов, і пішов на роботу. І до мене: мити голову і класти, зробити, варити їжу для дому, складати гілочки, очищати, бігти до магазинів ... Але це не просто драйвери таксі, і як працює світ.

Але ми, на дорогах, що ми завжди можемо переходити на фольгу і зробити великі невинні очі. Добре, вони скручать ваш храм - головне не забути волосся в світлій колір! « » » » » » » » » » » » » »

Відгуки пасажирів

«Для жінки, що їздить на таксі ще не дуже часто. Реакції різні, іноді діаметрично протилежні. Хтось починає сміятися, хтось відразу ж довіряє, а хтось, навпаки, непомітно закріплює всі пояси і тримає рукоятку на двері, але розслабляє по дорозі. Поки я відмовився сидіти. Але, з іншого боку, служба «суберний драйвер» не тільки довіряв мене, щоб приїхати на охолодження нових автомобілів.

На автомобілі сказав: «Ох, охолоджувати: і машину, і жінка відразу – все включено!» Але я відрізав такі жарти в корені.

Розклад і заробіток

Що мені подобається про таксі більш-менш вільний графік. Що таке, що я не потрібно отримувати щодня на тривожний годинник строго на 5 ранку (хоча це часто буває, тому що вранці ви можете заробити більше). Але в цілому я прийшов до роботи, коли я комфортний: Я походжу до лікаря, механіки і написати. Я господаря свого часу. Я зазвичай працює на 8-10 годин. Я можу зробити чотири, якщо я не відчуваю себе добре, наприклад, або мені потрібна десь. Вони не запобіжні для неї, але ви не повинні перевозитися з «безкоштовним графіком», оскільки це не займе багато часу, щоб залишитися з порожнім гаманець.

Коли немає дзвінків, ви можете легко читати, сидіти в Інтернеті, спілкуватися з драйверами друзів-taxi в Інтернеті, і ми також використовуємо цей час, щоб блукати навколо «музей», оскільки ми називаємо їх: Музей Хіппо, Музей Корона тощо.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. А ремонт автомобіля робить хороші гроші. Станція плюс, інші платежі... І особливо після останнього кризу з різким збільшенням тарифу і вартості палива, і навіть величезною кількістю водіїв таксі навколо і важкого відведення тарифу.

В середньому я проїздю 100-200 кілометрів на зсув. Поїздка може бути 6-10, і може йти до 18. До Бреста і Москви можна доїхати. Найпопулярніші дні, як правило, п'ятниця (особливо вечірні) і вихідні, а також перший день відпочинку і днів, коли «зручні» погодні умови, тобто душові кабіни або снігопади.

Про форму одягу та небезпеки, які слідують водію таксі

Я ніколи не носила спідниці і сукні для роботи, тільки штани, навіть в гарячій погоди. Ви не повинні носити нічого провокативного або провокативного. Немає дорогих ювелірних виробів можна видалити. Чоловічий драйвер таксі ніколи не зношує зв'язки, і якщо вони вводять уніформи для водіїв таксі (повідомляються чутки), ми сподіваємось, що вони будуть виконуватися без них. Дуже легко заплутати водія з краваткою. Таким чином, водії таксі обов'язково встановили себе високу спину на сидіння, і намагаються вигинати до рульового колеса якомога більше, якщо пасажир запиниться.

Більше атак, ніж ми хотіли б. Я знаю з декількох випадків, коли драйвери були заплутані своїми руками, заплутані з нозою, щоб вкрасти автомобіль або викрадення грошей. Поставили зубний пістолет на голову (але в цій ситуації немає часу думати, реально або ні), ніж був поставлений на боці.

Дуже часто, все це відбувається пізно ввечері або вночі – потім багато п'яти і божевільних людей забираються в таксі. Ось чому я не працює вночі, і мій хлопець проти нього. Він завжди хвилює мене, кожен день він супроводжує мене працювати з словами: «Докладно!» Але не означає самозахисту, крім посмішки, я не їздию на інший і сидю за короткий час.

Я маю лише одну ситуацію, де я був дуже страшним. Дві хлопці сидять з мене, очевидно, на наркотики, з дуже дивними обличчями. І один з них весь шлях, який я проданий на мене: «Повільний!!!», хоча швидкість була майже 10 км / год. Я соромлюся, щоб отримати там швидше і залишитися живим. Я не хочу взяти гроші з них, я просто хотів би взяти ноги. Але другий, більш адекватний, пробіг після автомобіля і прокинув мене в вікно.

У Мінську загинув молодий водій таксі. Колеги вирушили до суду щодня. Він був тільки сестра, і ми любили групу підтримки. У останній день телебачення привабили, колону подали до суду, лист було написано з клопотанням за найвищий захід.

Водій таксі не є пілотом, він просто навчається.

«Час водій таксі прибути на місце, щоб підібрати пасажира між собою і сім хвилин. Якщо це просто час джемів трафіку або сайту, наприклад, викопувати, то буває, що 9, і максимум 11 хвилин. Часті питання, як я знайшов адресу.

У всіх випадках, коли вам необхідно пройти терміново. І якщо ви затримаєте, нехай пасажиру вниз, він впливає на репутацію сервісу, і кожна скарга записується в особистому файлі водія таксі. І є послуги, де водії затримку або деякі незадоволення пасажира на шляху підвішуються з поїздок протягом трьох годин. й

Секрети спілкування з пасажирами «підготовка»

Я зазвичай спробуйте не п'яти або жорстоких пасажирів спочатку. Але якщо це сталося, це не подорожі, то це круто. Перш за все, вони люблять знайти несправність з мною, не порушуючи правила. Як, вони завжди перетворюються тут, тому що це подвійний твердий! Ви починаєте пояснювати, що мої права важливіше, і вони п'яні, вони мають емоції.

Якщо виникають будь-які ситуації з неадекватною поведінкою на шляху, я починаю машину «попередня» від провулка до провулку – вона діє. Вони думають, «Дуже, що хістерія!» І в цілому, легше заспокоїти чоловіків: ви нечіте пару разів або залиште машину - сидите тихіше, ніж вода, нижче трави. Важко з п'яними жінками. Ви не можете жити в них – це незручний (особливо якщо вони є жінками віком матері), то ви зателефонуєте їм – він працює точно протилежними, маневреними автомобілями, які також барабанні. Спокійний тонус і спроби не працювати для всіх. Як правило, я просто тримаю тихого, не відповідав нічого, отримайте місце і майже хрещення, що це над.

Я пам'ятаю випадок, коли кривавий хлопець (нап'ясний, захоплений себе один раз) три авто таксі не хочу взяти. Дівчина була з ним - всі нерви. Ну, я шкода. Вони кладуть поліетилен в салоні, який був знайдений в багажнику, і взяли їх з Воронянського до БСМП.

По дорозі, тому що ми завжди можемо переходити на фольгу. р.

Податковий кодекс честь, знаки та традиції

«Ми маємо власний код честі, він був розроблений протягом багатьох років: ми ніколи не підбираємо пасажира, який не є нашими і в стоянці, ми завжди стояти в кінці черг.

Коли було вибух у Мінському метро та ургані з затопленими вулицями, багато водіїв таксі взяли жертви та ті, хто не міг потрапити додому безкоштовно. Хоча були ті, хто, навпаки, в таких екстремальних ситуаціях, необґрунтовані ціни, необхватно, готівку в чужому домі. Але все залежить від особи.

Багато водіїв таксі мають правило не приймати гроші від літніх людей. Після того, як посидіти з мене три пенсіонери: бабуся, дід і великий Я не вірю мене, коли я сказав в кінці поїздки, що я не буду брати гроші. Вони попросили мене взяти половину. А потім вони назвали послугу таксі, написав подяку мені. Ще один бабуся назвав таксі, щоб дістатися до лікарні. І я сказав, що не потрібно ніяких грошей. Моя бабуся була дуже переміщена цим: "Ви дали мені такий хороший подарунок, перш ніж ви померли..."

Що стосується знаків, то вони різні. Хтось вважає, що якщо перший пасажир у зсуві отримує скандальний, то весь день буде невдалим. Хто знає, коли перша поїздка погана. «Дякуемо!» й

Таксі дружби

Ми дуже доброзичливі. Ми постійно організуємо деякі зустрічі, душевні та веселі, подорожі до природи з наметами та барбекю. Вже вдруге, коли один з наших хлопців одружився і попросив нас організувати автокад таксі на весілля. Він був незвичайним. Хлопці їдуть на риболовлі разом, хтось в Криму і Єгипті, в бані, в кафе, в піцерії.

Після того, як з Мінська, Гродно, Соліганорськ був ралі. З'явився автокад 25 автомобілів десь. Ми поїхали по місту, підібрали до несподіваних людей, фотографували біля Національної бібліотеки та виїхали з міста з ночівлею. Так ми можемо відпочивати!

І ми маємо власний веб-сайт – «Таксі та маршрути таксі Білорусі». Це так сталося, що я зробив це випадково, не дійсно розуміння нічого, але я мав вчитися... Я люблю це, тому я сподіваюся, що я буду продовжувати будувати сайти. На сайті таксі зареєстровано понад 11 тис. користувачів. На форумі ми спілкуємося багато, обговорюємо деякі з наших власних, професійних, ділових і проблем, і День народження сайту для нас стала ще однією причиною зустрічі і відсвяткувати щось. Як ми живемо!