Чарлі Чаплина дочері.

Чарлі Чаплін, батько 12 дітей, в 1965 році, будучи мудрою старою людиною 76 років, написав лист до двадцятирічного дочка Геральдин, шукаючи себе в танці на Парижі. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Це приклад батьківської любові і турботи, сумності і радості, гордості і досвіду, накопиченої мудрості і дитинства, збережених в ній. «Я ніколи не був ангелом», – написав фільм геній, «але я завжди прагнув бути людиною.» Ви робите свій найкращий.

Про те, що батьки навчають вас, і що ви хочете навчити своїх дітей.

"Моя дівчина!"

Ніч. Новорічна ніч. Всі озброєні солдати моєї маленької фортеці знизили овець. Ваш брат, сестра твоїй, Навіть ваша мама вже гасить. Я майже кинувся курчат, як я отримав до цієї половини кімнати. Тексти пісень, а це означає: Що ви з мене! Але нехай мені буде сліпим, якщо ваш образ не завжди перед очима. Тексти пісень, а це означає: Ваш портрет тут на столі, і тут, біля серця. Де ти? Тут, в казковому Парижі, ви танцюєте на величному театральному сцені на Шамп-Еліссі. Я знаю це добре, і ще здається мені, що в тиші ночі я чую ноги, я бачу ваші очі, які сяють зірки взимку небо.

Я чую, що в цьому святковому і яскравому виконанні ви граєте роль перської краси, захопленої татарським ханом. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу! Будьте зіркою і блиском! Але якщо ентузіазм і подякою проголосувати вас, якщо аромат квітів представлений перетворює голову, то посидіти в кутку і читати мій лист, послухати голос вашого серця. Я ваш батько, Геральдин! Я Чарлі, Чарлі Чаплін! Ви знаєте, як багато ночей я провів сидіння на вашому ребері, коли ви були маленькі дівчата розповідають вам історії про спальну красу, про безсонний дракон? І коли мрія перехрестила мої сенілі очі, занурила його і сказала: «Походи!» Моя мрія – мрія моєї дочки!

Я бачив ваші мрії, Geraldine, я бачив своє майбутнє, ваш подарунок. Я бачив дівчину танці на сцені, фея ковзання по небі. Я чую аудиторію, «Чи це дівчина?» Дочка старого джистера. Згадайте свою назву Чарлі? Я Чарлі! Я старий жарт! Це ваш поворот сьогодні. Танець! Я танцював в широких тонах, і ви танцюєте в князі шовковим нарядом. Ці танці і відбій апеляцій іноді візьмуть на небо. Про нас Отримуйся! Але отримайте землю! Ви повинні бачити життя людей, життя тих вуличних танців, які танцюють з холодом і голодом. Я хотів би їх, Геральдин. На тих ночей, ті магічні ночі, коли ви впала дупа, приглушені моїм казкам, я був змія.

Я дивився на обличчя, слухав до свого серця, і попросив себе, «Харлі, чи коли-небудь визнають тебе?» Ви не знаєте мене, Геральдин. Я сказав вам багато казок в далеких ночей, але ніколи не мій казка. Цікаво. Це казка про голодний джистер, який сян і танцював у бідних районах Лондона, а потім зібрані алми. Ось моя історія! Я дізнався, що голод, що він не повинен мати дах над головою. Крім того, відчув приниження больового синдрому мандрівника-джокера, в якому грудях весь океан гордості ламав, і ця гордість була болісно ранена монетами, що кидаються. І все ж я живу, так що нехай його залишить.

Поговоримо про вас. Прізвище, ім'я, прізвище, ім'я Чапліна. Я зроблю людей сміятися. Але я кинувся більше, ніж вони сміхалися. Геральдин, світ ви живете в не тільки про танець і музику! На ніч, коли ви йдете з великого залу, ви можете забути багатих шанувальників, але не забудьте попросити водію кабіни, які збирають вас додому про дружину. І якщо вона вагітна, якщо вони не мають грошей для діаперів для малюка, кладуть гроші в кишені. Введіть номер мобільного, який Ви вказали при укладаннi договору з банком - для ідентифікації. Але оплатити все ще строго. Часом до часу займіть метро або автобус, пройдіть і вивчіть місто.

Шукаємо людей! Дивитися в гуртожитку і сирітах! І хоча б один раз на день, скажеш собі, «Я так само, як вони». Я, ти один з них, дівчина! Більше цього. Мистецтво, перед тим як надати чоловіка крила, щоб літати, зазвичай розбиває ноги. І якщо день настає, коли ви відчуваєте себе, як ви над публікою, киньте стадію прямо. Поблизу Парижа зайдіть до першого таксі. Я знаю їх дуже добре! Ви побачите багато танцюристів, як ви, ще більш красиві, витончені, більш горді. Не буде там сліпих вогнів вашого театру. Світильник для них - місяць.

Зробіть гарний вигляд, погляньте! Не танцюйте краще, ніж ви? Дякуемо! Ви завжди є хтось, хто танцює краще, ніж ви, хто грає краще, ніж ви. І пам'ятаєте, що в сім'ї Чарлі не було ніякого, що спрощено кабманом або сміхався на берегах Сени. Я загинув, але ви будете жити. Я хочу, щоб ви не знали бідності. З цим листом я відправляю вам книгу, щоб ви могли витрачати стільки, скільки ви хочете. Але коли ви витрачаєте два франки, пам'ятайте, що третя монета не ваш. Він повинен належати незнайомцю, яка її потребує. Ви можете легко знайти один. Якщо ви хочете бачити ці бідні незнайомці, ви знайдете їх всюди. Я говорю з вами про гроші, тому що я пізнав свою відчайдушну силу. Я провів багато часу в циркулі. Я завжди був дуже турботою про мотузки.

Але я повинен сказати вам, люди, швидше за все, падають на жорсткий грунт, ніж затягнуті ходи. Може бути один вечір, ви будете засліплені діамантом. У той же час стане небезпечною мотузкою для вас, а осінь неминуча для вас. Може бути один день ви будете захоплювати красивим обличчям князя. У той же день ви станете недосвідченою затяжкою, а недосвідчений завжди падають. Не продаємо серце для золота та ювелірних виробів. Найбільший діамант - сонце. На щастя, вона іскрить для всіх. І коли приходить час і ви любите його, любіть його з усім серцем. Я розповім про те, що ти про це. Вона знає більше, ніж я, і вона краще говорити про це себе. Я знаю це.

Тексти пісень, а це означає: Ваше тіло тільки покрито шматочок шовку. Заради мистецтва ви можете з'явитися на сцені і голий, але вам потрібно повернутися від неї не тільки одягнені, але і миючі. Я старий, і, можливо, мій слова звук смішний. Тексти пісень, а це означає: Але я думаю, що ваш голий тіло повинен належить до тих, хто любить вашу голу душу. Не страшно, якщо ви думаєте про це питання десять років тому, що є, належить до часу проходження. Не хвилюйтеся, ці десять років не будуть старіти вас. Але в будь-якому випадку, я хочу, щоб ви були останню людину на острові, щоб бути предметом. Я знаю, що батько і діти завжди борються один одному. Зроби мене, мої думки, мій дівчина! Я не схожий на покірних дітей. І до тих пір, поки сльози пливуть з очей на цьому листі, хочу вірити, що ця новорічна ніч - ніч чудес.

Я хочу зустріти дива, і ви дійсно розумієте, що я маю на увазі. Charlie старий, Геральдин. Скоро або пізно, замість зносу білої сукні на сцені, вам доведеться одягати мисливець, щоб приїхати до мого могили. Тепер я не хочу, щоб налаштувати вас. Шукайте дзеркала з часу і ви побачите свої функції. У вас є моя кров. Я хочу, щоб ви пам'ятаєте свого батька Чарлі. Я не був ангелом, але я завжди хотів бути людиною. Ви намагаєтеся теж.

Поцілунок, Geraldine. Ваш Чарлі. Грудень 1965.