1028
Великий Hadron Collider
Автор відвідав одне з найскладніших установок, створених людиною – детектор CMS.
Є чотири такі детектори, пов'язані з магнітною системою 30-кілометра, колективно називають Великий Хадрон Collaider.
Ми відвідали точку 5 - Компактний соленоїд Muon (CMS).
Здоровий вішак в поле в мальовничому місці Франції є наземною частиною будівлі
У цій ангарі датчик спочатку був зібраний і протестований (довжина становить 20 метрів, діаметр становить 14 метрів, а маса становить 15 тис. тонн).
На стіні поруч з шахтою висить фото, зняту після цих тестів.
Після того, щоб датчик працював, він був демонтований на 11 частин і один (зваживши від 1000 до 3000 тонн) знизився на глибину 100 метрів, на робочому місці.
На стіні також була магнітна схема.
З ангару ми пішли в центр управління з дуже красивими дверима.
Кілька номерів, в яких є багато, багато, багато моніторів Що відбулося з рідини з цих пляшок, ми якось не запитали :
Трохи далі, в коридорі є модель детектора (актування, тобто зв'язок і демонстрація все візуально)
І тут починається таємниця проводів, трубопроводів та загадкових пристроїв :
р.
Перш ніж спускатися на ліфті, кожен повинен носити жахливо некомфортний і вічно опадаючий шолом.
І ось ми!
Умовно нижні номери можна розділити на два - сам детектор і комп'ютери, в яких відбувається обробка первинних даних.
Ці номери відокремлені 7-метровою залізобетонною стіною Спочатку ми отримали в зал першого тригера - машинний комплекс, який від 40,000,000 подій в 3 мілісекунді слід вибрати близько 400 і перенести їх до другого тригера.
3610Р. 4200Р.
Це кабельне господарство під залом першого тригера Тільки один детектор треку (перший рівень) становить 40 тис волоконно-оптичних каналів.
І, нарешті, п'ятнадцять тисячтонних детекторів себе! Він зустрів нас в розподіленому стані - тепер на LHC, я не мав Shirik модернізації роботи з мною, тому загальний вигляд з iPhone :
, Україна
Дріт, дроти, кабелі ... Синій - їжа, зелений - дата
194444
р.
«Похід шуруповерта в комірець» людина в шаховому порядку – наш співвітчизник :
У будь-якому місці загрожують ознаки та інформацію про точну конфігурацію та статус детектора
Як все це працює?!
, Україна
Я завжди відчував себе, як я грала половину життя.
Далі ми пішли до залу другого тригера, який від 400 подій, відправлених першим тригером, вибирає близько 15 і відправляємо їх до головного центру даних детектора.
152362
Вода, пройшовши ферму, йде на величезну вежу охолодження на поверхні
Я думав це цукерки. Виявилося, речі в вухах - під час роботи, тут дуже шумно.
Це серйозне :
Здійснення до землі, подивіться на танки з усіма видами газів, що використовуються в системах охолодження.
Це ковпачки, які зношуються на магнітах під час перевезення.
р.
Брендований жилет:
І в кінцевому пункті був головний дата-центр, де події остаточно записані і зберігаються.
Типове сидіння адміністратора :
Сервери
"Такі бруд тут."
Джерело: leorrr.livejournal.com
Є чотири такі детектори, пов'язані з магнітною системою 30-кілометра, колективно називають Великий Хадрон Collaider.
Ми відвідали точку 5 - Компактний соленоїд Muon (CMS).
Здоровий вішак в поле в мальовничому місці Франції є наземною частиною будівлі
У цій ангарі датчик спочатку був зібраний і протестований (довжина становить 20 метрів, діаметр становить 14 метрів, а маса становить 15 тис. тонн).
На стіні поруч з шахтою висить фото, зняту після цих тестів.
Після того, щоб датчик працював, він був демонтований на 11 частин і один (зваживши від 1000 до 3000 тонн) знизився на глибину 100 метрів, на робочому місці.
На стіні також була магнітна схема.
З ангару ми пішли в центр управління з дуже красивими дверима.
Кілька номерів, в яких є багато, багато, багато моніторів Що відбулося з рідини з цих пляшок, ми якось не запитали :
Трохи далі, в коридорі є модель детектора (актування, тобто зв'язок і демонстрація все візуально)
І тут починається таємниця проводів, трубопроводів та загадкових пристроїв :
р.
Перш ніж спускатися на ліфті, кожен повинен носити жахливо некомфортний і вічно опадаючий шолом.
І ось ми!
Умовно нижні номери можна розділити на два - сам детектор і комп'ютери, в яких відбувається обробка первинних даних.
Ці номери відокремлені 7-метровою залізобетонною стіною Спочатку ми отримали в зал першого тригера - машинний комплекс, який від 40,000,000 подій в 3 мілісекунді слід вибрати близько 400 і перенести їх до другого тригера.
3610Р. 4200Р.
Це кабельне господарство під залом першого тригера Тільки один детектор треку (перший рівень) становить 40 тис волоконно-оптичних каналів.
І, нарешті, п'ятнадцять тисячтонних детекторів себе! Він зустрів нас в розподіленому стані - тепер на LHC, я не мав Shirik модернізації роботи з мною, тому загальний вигляд з iPhone :
, Україна
Дріт, дроти, кабелі ... Синій - їжа, зелений - дата
194444
р.
«Похід шуруповерта в комірець» людина в шаховому порядку – наш співвітчизник :
У будь-якому місці загрожують ознаки та інформацію про точну конфігурацію та статус детектора
Як все це працює?!
, Україна
Я завжди відчував себе, як я грала половину життя.
Далі ми пішли до залу другого тригера, який від 400 подій, відправлених першим тригером, вибирає близько 15 і відправляємо їх до головного центру даних детектора.
152362
Вода, пройшовши ферму, йде на величезну вежу охолодження на поверхні
Я думав це цукерки. Виявилося, речі в вухах - під час роботи, тут дуже шумно.
Це серйозне :
Здійснення до землі, подивіться на танки з усіма видами газів, що використовуються в системах охолодження.
Це ковпачки, які зношуються на магнітах під час перевезення.
р.
Брендований жилет:
І в кінцевому пункті був головний дата-центр, де події остаточно записані і зберігаються.
Типове сидіння адміністратора :
Сервери
"Такі бруд тут."
Джерело: leorrr.livejournal.com