Як працює: Поза «69»

До нас в основному з Європи – Англія, Німеччина, Італія. Збір здійснюється спеціальними компаніями, які мають державну ліцензію на це. Встановлюємо контейнери на вулицях, в яких люди відварюють зайвий одяг і взуття. Пакети для збору речей часто вішуються безпосередньо на ручках дверей будинків і квартир. У встановлений день, зазначений в пакеті, люди заповнюють його речами і викладають двері. На тижні колекціонери отримують тонни товарів, які надсилаються в інші країни Європи. Або тут в Україні.

Наш ринок належить арабам. Вони володіють власними людьми в Європі, які веде переговори. На митниці вони надають документи для перевірки, сплатити різні обов'язки та ПДВ - товари для другого призначення підлягають однаковим податкам, як і будь-який інший. Додатково водій вантажівки повинен мати сертифікат дезінфекції. Це означає, що предмети хімічно оброблені і можуть бути імпортовані в країну. Після цього товари надсилаються на склад.

Сортування

У Європі речі сортуються без розкриття бальзамів: якість товарів визначається де було привезено. У Англії є бідні індійські зони, де сім'ї мають п'ять або сім дітей, де одяг і взуття зношуються на отвори. Товари з таких місць продаються за низькими цінами. Але є багаті райони, де люди одягають не більше одного сезону, віддають перевагу брендовим речам, часто викидають абсолютно новий: розмір не вписався або не схожий. Товари, які приходять звідти, дорожче.

Вони сортують речі на складі. Де знає він. Араби працюють там, вони намагаються не дозволяти незнайомцям, але іноді вони називають наших дівчат. Я працюю в складі кілька разів. Яскравий вигляд: вся кімната від підлоги до стелі наповнена бальзамами, речами, речами - там немає ніде, щоб повернутися. Коли відправлення прибуває, склад закритий і ніхто не звільняється, поки все відсортовано. Не можна виходити, щоб купити воду, ані до туалету. Бог забороне вас прийняти все, все під суворим контролем.

Щоб покрити витрати, розмітка може зробити і три сотні відсотків.

Сортування здійснюється в основному людьми, які добре суперечать брендам: потрібно зрозуміти, скільки коштує конкретна річ в магазинах. По-перше, одяг сортується за типом: джинси, футболки, куртки і так далі. Далі дивляться на три категорії: перші - нові речі, товари в хорошому стані або відомі бренди, другий - більш зношені речі, іноді з маленькими плямами і тонким шлюбом, третій - брухт. Продукція третьої категорії не входить до ринку. Продається промисловим компаніям і заводам з виробництва технічної вовни.

Ціни

У Європі придбані товари для пені - від одного до трьох євро на кілограм. Але з урахуванням всіх обов'язків, податків, витрат на перевезення, витрат на обслуговування торгових точок, складських та кадрових сальдо, вартість значно збільшується. Крім того, часто буває, що елементи третьої категорії складають 30-40% від загального обсягу. Це означає, що майже половина товарів буде продаватися на промислові підприємства 10-20 разів дешевше, ніж вартість. Для покриття витрат, розмітки на речі першої та другої категорії можна зробити і три сотні і п'ятьсот відсотків.

Кожен елемент не оцінюється окремо: є так багато одягу, які будуть приймати тижні. Вони тільки роблять речі по-різному. Вони спочатку відкладені окремо, а потім, крім стандартного розмітки, вони заряджають близько сто відсотків для бренду. Фірмові мисливці багато, і сортувальники знають її.

Оновлення діапазону і непрозорого

Я неодноразово зустрілася з рами, які друге руки робітники вперше зателефонують «власноруч», які вибирають найкраще, а тільки потім кладуть товари на полиці. Ну, це міф, і немає другого руки, якщо це ваш власний магазин, немає такої речі. Ми не можемо самі зателефонувати одержувачу. І коли товари привозяться з складу і починають розвантажувати, то немає часу на вибір. Перед тим як ми встигли розпоряджатися, так як є постійні покупці і оптові покупці. Вони чекають щось купити.

Я не можу вірити, що вони віддають речі безкоштовно, і ми тут для них 5 євро.

Одяг приносить багато, але для нової доставки, яку ми маємо двічі на тиждень, ми намагаємось продати все. Якщо це не продається, ми нижчі ціни до нього продаємо. Спочатку на 30%, потім на 40-50%, потім ми даємо за копійки. І все ще щось залишається - ми ділимося з новимикомерціями. Якщо ми не можемо продати протягом тривалого часу, товари забираються назад до складу, а потім разом з речами третьої категорії продаються промислові підприємства як ламки.

Клієнти.

У нас є три види клієнтів. Є дуже бідні люди, для яких другий руки – єдиний спосіб оновити гардероб. Вони часто ходять в сім'ї, виглядають в мішках і бейках, шукають все дешево. Ми не будемо звертати увагу на них. Є люди середнього класу. Вони не виділяють – вони можуть зануритися в кришку, і подивитися на вішалках. І є клієнти абсолютно різного роду - жінки в норках пальто і манікюр, модна молодь, знаменитості. Вони тільки купують речі від вішак, і вони навіть не дивляться на те, що на полицях. Нещодавно дівчата з кулінарного шоу приїхали до нас, вибрали джинси, витяжки, футболки - купили багато речей. І навесні приїхали учасники шоу про психіку. Вони не взяли нічого від мене, але вони знайшли щось з дівчаток по сусідству. Часто приходять театральні актори. Вони кажуть, що костюми для виступів дорого, тому вони приходять тут.

Зареєструватися

Я вже десять років працював на ринку. Спочатку працював на Шулявці, а коли там розсіяли, переїхали на «Захід». По-перше, я хотів би скинути краще. Ціни були нижчими, а якість була кращою. За останні кілька років все стало дуже дорогою. Це пов'язано з підвищенням цін на бензин, збільшенням орендних та митних обов'язків, змінами курсу обміну. Попередньо ціни на друге руки були пенні, і зараз ми продаємо футболки на 50 гривень. Я не можу вірити, що вони віддають речі безкоштовно, і ми тут для них 5 євро.

Але з іншого боку, якщо вони купують, чому не продаються? По-перше, другі руки були сором'язливі, одягнуті тут в секреті від друзів і знайомих, приховавши походження речей. І тепер це модно. У пошуках цікавих речей, одягу відомих брендів. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.