Збільшити IQ на 16 балів за тиждень!

Рівень інтелекту людини залежить, всупереч поширеній вірі, не тільки від кількості книг, читати і запам'ятовувати лекції. Є здорове харчування, і кількість спортивних навантажень, і навіть швидкість зйомки в комп'ютерних іграх. Ось як поліпшити IQ на 16 балів всього за тиждень.

Більше вітамінів.

День: Понеділок. Час проведення: 30 секунд. Результат: +2 IQ точки

спортсмени приймають креатину, щоб збільшити м'язову масу, але ця карбоксильна кислота також відмінно стимулює мозок. Дослідження Австралійських вчених з університетів Сіднея та Macquarie показує, що прийом всього 5 грам чистого креатину на добу протягом місяця забезпечить збільшення інтелекту на 14 балів, а особливо можливість швидко розрахувати та виконувати логічні операції.

Просто пам'ятаю його.

День: вівторок. Час проведення: 30 хвилин. Результат: +5 IQ точки

Еластичний і мобільний мозок, здатний засвоюватися і запам'ятати велику кількість інформації - запорука успіху в житті і проходження iq-tests. Для розвитку короткострокової пам'яті д-р Сузанне Джеггі (Університет Мічигана) пропонує принаймні один раз на два дні, щоб грати так звані подвійні n-back ігри, в яких потрібно запам'ятати послідовність образів і звуків.

Зробимо слова

День: Середа. Час проведення: 1 час. Результат: 1 IQ точка

У радянських часів гра "Ерудит" користується заслуженим попитом, але з часом якось забутий. І нічого! Відтепер, скраб (сучасне тлумачення) повинен бути вашим великим другом. Таким чином, переконливі слова з обмеженої кількості літер є як розвиток грамотного мовлення, так і активація словника, яка, безсумнівно, буде найкращим чином впливати на ваш IQ. І ви можете грати в будь-яку точку і як ви хочете - різні варіації гри існують для всіх основних настільних і мобільних ОС.

Коли все є ліньою і хоче спати... удар на біговій доріжці

День: Четвер. Час проведення: 1 час. Результат: +2 IQ точки

Дослідники Інституту неврології та психології, засновані в Швеції, стверджують, що здорова та добре-функціональна серцево-судинна система може збільшити рівень інтелекту на 50% (хоча я думаю, що це досить протилежний процес – чим менше здоров’я, тим нижче інтелекту). «Інтенсивні кардіотренінги чітко позитивно впливають на пізнавальні здібності людини», – розповідає Марія Аберг, яка під керівництвом дослідження. І до речі, для тих, хто все одно сумнівається, я нагадую вам, що це вже весна поза вікном і ви можете запустити дуже скоро в будь-якому парку, який вам подобається.

Отримати більш різноманітні знання

День: П'ятниця. Час проведення: 40 хвилин. Результат: +2 IQ точки

Ще однією ключовою точкою збільшення IQ є різноманітність отриманих знань. І точка тут не тільки в загальному розширенні горизонтів, але і в навчанні мозку, акі звичайної м'язи. Поверніть замість улюбленого НТВ з його вбивцями і серіалами про поліцейський канал Discovery або національна географія. Прочитати на дорозі не жарти від Башор, наукову фантастику (наприклад). Не хвилюйтеся!

Подаруйте м'ясо.

День: субота. Час проведення: 15 хвилин. Результат: +2 IQ точки

Це здається неймовірним, але результати багатьох досліджень, що проводяться різними науковцями в різних країнах і більше років говорить одне – вегетаріанство дійсно може поліпшити ваш інтелект. Я не знайшов ніяких причин для цієї каузи, і бути чесним, я не готовий відмовитися від м'яса, але якщо ви вже думаєте про вегетаріанську дієту, ось ще одна причина цього рішення.

Грати відео ігри.

День: неділя. Час проведення: 1 час. Результати +2 IQ

Все добре в модерації, а комп'ютерні іграшки не є винятком. Військові шутери першої особи добре покращують сприйняття візуальних сигналів та координацію рухів у реальному світі. Наприклад, людина, яка грає CS раз на тиждень, швидше за все, реагує на збій автомобіля на тротуар і зберігає своє життя. Це також своєрідний інтелект.