5 Золоті правила ефективного оратора

По-перше, нехай кожен публічний зовнішній вигляд через цю систему. Кожного разу, коли Ваш час для підготовки буде зменшено, а ефективність виступів підвищиться.

1,1 км ПИТАННЯ: Що?

Що я говорю? Яка моя головна точка? Основна ідея повинна бути виражена в простому і зрозумілому стані. Фундамент твоїх виступів – це те, що запам’ятовується і закріплюється у свідомості аудиторії.

2,2 км ПИТАННЯ: Для чого?

Для чого? Яка мета? Що я можу дізнатися про тему? Це дуже важливо, тому що якщо мета сформульована неправильно, ви не зможете досягти бажаного результату. Ви відчуєте час і час свого слухача.

3. У ПИТАННЯ: Хто?

Хто буде адресувати своє повідомлення? Чи можу я говорити мовою, що він розуміє, що я враховує особливості сприйняття цієї людини, його досвіду, освіти, почуття гумору?

4. Питання: Коли, скільки, де?

Розглянемо час, місце і тривалість виступу. Якщо у вас ще виникають проблеми з терміном мовлення, напишіть весь текст. Простирадло A4, розмір 14, одна і половина інтервалу три-чотирьох хвилин усного мовлення.

Час дня важливий – вранці аудиторія добре сприймає дизайни, які спонукають до дій, ввечері – більш ілюстрації та описи. Враховуйте місце виступу, щоб максимально ефективно представити свої думки.

5. Умань ЗАПИТАННЯ: Я кажу все?

Питання для самоконтролю я кажу все? Скажіть собі, перш ніж закінчити.