Правило 50 сторінок

Дуже простий і неймовірно ефективний спосіб читати тільки хороші книги. Це називається 50 Page Rule і це означає це:

Якщо після читання 50 сторінок книги ви не хочете читати далі - книгу повинна бути перенесена, і ви не повинні повернутися до неї в майбутньому.

Щоб читати 50 сторінок книги, потрібно витратити від півгодини до години, в залежності від швидкості читання та щільності тексту. Цей півгодинний прогнозує зацікавленість та корисність решти книги з точністю 99%. Якщо книга не виправдала себе на 50 сторінок, то в ній немає точки. По-перше, ви приймаєте зразок з книги. Якщо перше скло вина виходить в'язати сметану, дивно, що другий буде запах провансальних трав.

Щодня сотні, тисячі нових книг випускаються у світі, з яких десятки дійсно круті. Ось кілька сотень нових книг за місяць! Немає способу, щоб прочитати їх все, так що вам потрібно лише читати краще. Для того, щоб їсти краще, необхідно спочатку навчитися відрізнити від поганих.

Я ніколи не розумію людей, які читали книжки, якби вони їли кашу в дитячому садку - через силу, з кислою шахтою на обличчі, накопичуючи ненависть для шматка пресованої целюлози і його автора. Ми всі дорослі, не схожі на книгу - кладемо її на полиці або даємо її до когось.

«Що про деякі книги, які потрібно читати і читати?» Може бути в рік або два я буду в настрої, щоб читати його знову. Якщо мова йде про фантастику, то так, можливо, відчуття смаку для деяких робіт може прийти з часом. Але для нехудожної літератури це не працює. Я прочитав пару сотень різних книг за останні кілька років, і в даний момент я не можу пам'ятати, що для того, щоб повернутися до одного, що було безпечно покласти на полицю після читання 50 сторінок. Перед тим, як мені завжди є лінія нового, більш крутого і цікавіше.

З часом ви навчите свою шишку на рівень хуського, і вам буде потрібно кілька десятків сторінок, щоб сказати нерівномірно, чи це нещільне або цікаве читання. 15 сторінок достатньо для мене прямо зараз, але я зазвичай читаю 50 будь-якої точки - Я даю книгу один останній шанс.