Вольфганг Моцарт

Ординарна дитяча продигія

Моцарт, як ви знаєте, був дитина продигії: у віці чотирьох років малюк написав свій перший концерт для люстри, і так складний, що навряд чи будь-який з європейських віртуозів може виконати його. Коли люблячий батько забрав незакінчену музичну запис дитини, він проголошився в дивовижності:
до Але цей концерт настільки складно, що ніхто не може грати!
до Що таке неспроможність, тато! відповів Моцарт, навіть дитина може грати її. Як мені.

Складний дитинства

Дитина Моцарта була безперервною серією виступів та музичних заходів. На численних концертах в різних частинах Європи дивна дитина затримала високу громадську аудиторію: він відіграв халатку з очі закритим - батько закриває обличчя голови. Так само закриваємо клавіатуру, і малюк цілком справляється з грою.

На одному з концертів кішка раптом з'явилася на сцені. Моцарт припинив грати і кинувся до неї. Забути про аудиторію, молодий геній почав грати з твариною, а сердитися крі батька відповів:
- Ну, тато, трохи більше, тому що harpsichord не йде в будь-яку точку, і кішка відійде.

Повільнитися.

Після вистави маленького Моцарта в імператорському палаці юні архдучі Марі Антойнет вирішив показати його розкішному будинку. У одному з залів хлопчик захопив на паркеті і впав. Ардучі допомогли йому.
- Ви так мені подобаєте, сказав молодий музикант. - Я думаю, що я здивую тебе.

Марія Антоінетт розповіла про неї маму.

Вражаю маленьку кімнату з посмішки:
до Чому ти хочеш одружити її високий рівень?
до З вдячності Моцарт відповів.

Про нас

Після того, як сім-річної Моцарта дав концерти в Францудрі в Головному, після вистави, хлопчик чотиринадцять років підійшов до нього.
- Ви граєте так чудово! Я ніколи не дізнався, що.
до О, прийти на, трохи Вольфганг. - Це просто. Ви коли-небудь спробували писати музику? Пишіть мелодії, які приходять на вашу думку.
- Я не знаю. Я тільки думаю, що вірші...
- Ну, це! Діти захоплювалися. Чи справді важко писати вірші?
до Ні, це легко. Ви спробуєте... Моцартський співрозмовник був молодий Готе.

Невинний

Як тільки високовідверта кав’ярня Зальцбурга вирішила поговорити з молодим Моцартом, який вже отримав світову популярність.

Але як ви звертаєтеся до хлопчика? Моцарт – це незручний, його полум’я дуже великий, і сказати: «Ви» дуже велика честь для хлопчика.

Після того, як багато думки, цей джентльмен нарешті знайшов зручний, як він здавалося йому, форму звернення до молодого знаменитості.
- Ми до Франції та Англії? У нас є великий успіх? Імітарний запит.
- Я там, сір. Але я не зустрів вас в будь-якому місці, крім Зальцбурга! Простір вольфганг відповів.

Побажання академічного

У віці семи років Вольфганга написав свій перший симфонічний, а у віці дванадцять років його перша опера, Бастіен і Бастіен. Болонья Академія не доповіла нікому у віці від двадцяти років. Але виняток було зроблено для продигії Моцарта. У віці чотирнадцяти років він став академіком Болонської академії.

Він сказав:
- Тепер, дорогий батько, коли я академічний, я можу просто піти на півгодинну прогулянку?

Лицар Золотих шпор

Ватикан тільки один раз на рік виконав гігантський дев'ятий склад алегори для двох хорів. За наказом Папи, рахунок цієї роботи було ретельно захищали і не показано нікому. Але Моцарт прослухав цю роботу тільки один раз, записав її вухо. Він хотів зробити подарунок для своєї сестри Наньнель - дати їй ноти, які тільки Папа має.

При навчанні «збільшення» папу було засвідчено і, переконаний, що бал був неправдивим, присуджений Моцарт орденом лицаря Золотих шпор.

Як отримати акорд?

Один день Моцарт вирішив зробити задоволення Салері:
- Я написав таку річ для хвойника, що ніхто не може виконати, крім ... мене!

Шукаю ноти, Салері відповіли:
- Алас, Моцарт, ти не можеш грати. Після всього, тут обидва руки повинні виконувати найскладніші проходи, а на протилежних кінцях клавіатури! І саме в цій точці потрібно взяти кілька нот в середині клавіатури! Навіть якщо ви граєте з ногами, ви не зможете виконати те, що ви пишете в будь-якому напрямку – занадто швидко.

Моцарт, дуже радий, сміється, сіла на скелях і ... виконав гру саме так, як він був написаний. А комплексний акорд в середині клавіатури він взяв ... ніс!

Роз’яснення

Після того, як написано папір про його доходи, Моцарт відказав, що, як судовий композитор імператора Йосипа, він отримав вісім сотень гайлерів заробітної плати, і зробив наступну замітку: "Це занадто багато для того, що я дороблю, і занадто мало для чого я можу зробити."

Ви бачите, що це про.

Моцарт підійшов до молодого чоловіка, який хотів стати композитором.
- Як написати симфонію? він запитав.
до А ти все ще дуже молодий для симфонії, - Моцарт відповів, "Чому не почати з щось простіше, як балада?
- Ви написав симфонію, коли ви були дев'ять років.
- Так, Моцарт погодився. Але я не запитав всіх, як це зробити.

Суди повернення

Один найближчий друг Моцарта був великим жартом. Він відправив йому величезний пакет, який нічого не містився, але обгортаючи папір і невелику замітку: Шановний Вольфганг! Я живу і добре!

Через кілька днів відвертець отримав величезну важку коробку. Відкривши його, він знайшов великий камінь, на якому він був написаний: «Другий друг!» Коли я отримав свою замітку, цей камінь знизився з серця!

Моцартські Альпи

Один день поганий людина перетворилася на композитор на вулиці у Відні. Але композитор не мав грошей з ним, і Моцарт запросив непристойного чоловіка приїхати до кафе. На столі він вийшов з паперу з кишені і через кілька хвилин написав норует. Моцарт дав цю роботу на мангар, і порадив йому відвідати видавця. Він взяв папір і пішов на адресу, не дуже бджільництво в успіху. Видавець дивився на манует і ... дав бигар п'ять золоті монети, кажучи, що можна було принести подібні твори більше.

Я повністю погоджуюсь з вами!

Одне з найсвіжіших людей Гайдна колись депарував музику Гайдна в розмові з Моцартом:
- Я ніколи не пишу.
- Я теж, сказав Моцарт, і ви знаєте, чому? Я не думав про ці красиві мелодії.

Музикант готовий йти в Росію.

Одного разу російський посол до Відня, Андрей Разумовський, написав Потьомкіну, що він знайшов вражений музикант і виконавець ім. Вольфганга Амадеуса Моцарта, який був готовий полонити на довгому поїздці до Росії, оскільки він не мав нічого годувати за сім'ю. Але, очевидно, Потемкін в той час не був до цього, а літера Razumovskaya залишалася незаслуженою, і Моцарт без заробітку.

Чи маю сенс?

Заробляючи досить пристойні платежі, але завжди довелося запозичати гроші. На концерті він був вже два тижні без грошей. Аристократичний друг Вольфганга, від якого він спробував запозичення, зауважив сюрпризом:
до У вас немає замку, немає стабільних, не дорогої господині, ні купання дітей. Де ви кладете гроші, мій дорогий?
- Але маю дружину, Моцарт згадав весело. Вона мій замок, мій особняк, мій господиня і мій палець дітей.

Чудова цибуля.

На прогулянку погулянці відійшло один ясний літній вечір, Моцарт і дружина На головній вулиці Відня на знаменитому модному магазині вони зустрілися з ромашкоподібним коляскою, з якого чудово одягнена дівчина блищала.
- Відмовлення відповідав, мені подобається її ремінь більше, ніж в світі, і особливо червоний лука, з яким він натискається.
- Я радий, блискучий чоловік відповідав весело, що вам подобається лука. Бо тільки за нього ми маємо достатню кількість грошей.

Чи знаєте ви?

Не знаю, що сина Вольфганга Моцарта – Франца Моцарт – майже тридцять років жив у Львові. Він організував хорове суспільство в місті, навчав дітей грати на фортепіано, виконав концерти себе і провів оркестр. У Львові він написав фортепіано на основі українських народних пісень. А до цього дня у Львівській консерваторії ім. М. Лисенка звучить музика, створена сином Вольфганга Моцарта.