Наукові явища

Новий науковий співробітник назвав найбільш загадкові наукові явища
У цьому світі є багато цікавих питань. Міжнародна наукова публікація «Новий науковий співробітник» представляє перелік недосвідчених фактів і явищ, які давно генерували теорії та дискусії серед вчених.
Ефект плащу
Багато чули про ефект плащів. Це коли людина протягом декількох днів поспіль п'є правильну медицину і відчуває, як покращує здоров'я. Тим не менш, якщо ви потім даєте йому абсолютно нешкідливий нейтральний розчин замість засобу, він все ще переконує всіх, що він продовжує відновити.

Мозок може якось вплинути на стан тіла. Я не знаю, як. Найвідоміший дослідник цієї проблеми, професор Fabrizio Benedetti з Університету Турина (Італія), провів цей цинічний експеримент з пацієнтами, які щодня потребують сильного знеболювального. І коли він захопив їх замість морфологічних знеболюючих речовин, біль все ж відступив. Це не ізольований експеримент – лікарі по всьому світу знають про такі випадки. Основна гіпотеза пояснення полягає в тому, що мозок може якось впливати на стан тіла. Я не знаю, як. До речі, цей ефект видно в мишей і мавпах, тому плащ не є фантастичними людьми.

«Ми зараз повинні розуміти, чи працює цей ефект тільки в певних типах захворювань, або якщо є загальний механізм для всіх захворювань», - сказав він Benedetti. І якщо успішним, ліки відкриють безпрецедентні перспективи.

Життя на Марсі
Пошук органічних речовин на Червоній планеті почався в 1976 році, коли на ньому з'являться Американські випічка. Він повинен провести три експерименти, які будуть чітко підтвердити або розпроваджувати позовність. Але всі три врожайні змішані результати. В кінці експерти вирішили, що там немає життя. І дивні результати експериментів були приписані до хімічного складу грунту. Тим не менш, автор експериментів Гавриї Левіна, не згодні з ними. І на основі результатів досліджень вікінгів він розвив цілу теорію про те, як Мартинська протозоя відрізняється від Землі на молекулярному рівні. Чи правильно він? Не відомо.

Темна матерія
Маса 90% маси Всесвіту. І це означає, що ми знаємо, що світ ми об’єднуємо лише один-тий.
Усі галактики в нашому всесвіті перетворюються на єдиний центр за високою швидкістю. Але коли вчені розраховують загальну масу галактик, вони виявилися занадто легкими. І законами фізики, це все карусель вже давно зламався. Але це не ламається. Для того, щоб пояснити те, що відбувається, вчені придумали гіпотезу, яка є темною матерією у Всесвіті, що не можна побачити. Але це те, що це і як його відчувати, астрономи ще не представляють. Відомо, що її маса 90% маси Всесвіту. І це означає, що ми знаємо, що світ ми об'єднуємо лише один-тий.

Піонер пробе аномалія
Піонер 10 і Піонер 11 були запущені в 1972 і 1983, відповідно. Зараз вони повинні бути з сонячної системи. Однак один і другий з невідомих причин почав змінювати траєкторію, оскільки якщо невідомою силою не випускає їх за межі системи. Піонер-10 вже освятив чотири сотні тисяч кілометрів від розрахункової траєкторії. Піонер-11 точно повторює шлях брата. Є багато версій: ефект сонячного вітру, протікання палива, помилки програмування. Але ніхто не з них дуже переконливий, так як обидва кораблі, запущені в інтервалі 11 років, поважають таким же чином.
Якщо ми не враховуємо інтриги відчуттів або божественного плану не пустити людей з сонячної системи, то, можливо, це просто вплив таємничої темної матерії, яка обговорювалася вище. Чи існують будь-які гранатові ефекти, невідомі нам? Зараз фахівці розвивають особливий зонд, який повторить шлях приладів і намагаються вирішити таємницю.

Десята планета сонячної системи
Далеко, далеко за карликова планета Плуто є таємничою астероїдною Sedna - одна з найбільших в нашій системі. Крім того, Седна вважається найсвіжим об'єктом в нашій системі - він навіть червоний, ніж Марс. Я не знаю чому. Але загадковість відрізняється. Вона орбітує сонце в 10000 років. І він перетворюється в дуже витягнуту орбіту. Цей астероїд прийшов до нас з іншої зоряної системи. Або можливо, як деякі астрономи вірять, з кругової орбіти вона збивається за допомогою гравітаційного залучення деяких великих об'єктів. Що? Наприклад, загадкова планета Nibiru є планетою, яка нібито існує на самому краю сонячної системи, але астрономи ще не знайшли її.
Є ще один факт на користь існування таємничої планети. Седна знаходиться в ременях Kuiper - регіон простору надзвичайно насичений невеликими космічними тілами. Почати з Плуто, щільність поясу Kuiper збільшується, а потім сливи до нуля. Так це може бути, якщо всі об'єкти, які далі відійшлися, були приваблені гравітаційним полем таємничої планети. Однак астрономи не можуть його виявити.
Ймовірно, що загадка буде вирішена, коли з'явиться новий Горизонти, який досягає Плуто в 2015 році і намагається побачити elusive Nibiru звідти.

Радіосигнал з сузір'я Sagittarius

У 1970-х роках програма розпочалася в Сполучених Штатах для пошуку радіосигналів від братів. Що робити, якщо вони хочуть зв'язатися з нами? Для цього радіотекс був направлений на різні частини неба, і він сканував ефір на різних частотах, намагаючись виявити сигнал штучного походження. Протягом декількох років астрономи не можуть похвалитися будь-якими результатами.
Але 15 серпня 1977 року астроном Джеррі Ехман був на обов’язку, рекордер записував все, що впало в «земці» радіотека відображав криву, що нагадує слово «WOW». сигнал за останні 37 секунд. І пішов на 1420 мегагерц. Згідно з міжнародними угодами, жодна наземна передавач працює в цьому діапазоні. Прибув з напрямку сузір'я Сагітараю, де знаходиться найближча зірка 220 світлових років з Землі. Чи був штучний? Відповіді немає. Згодом науковці неодноразово скуштували цю область неба. Але не загартувати.