Автор пише: Я чув про Музей комунізму в Празі, я читаю відгуки і не хочу йти, хоча я люблю всі сорти журавлини. Рецензія досить, і сувеніри з Леніном не потрібні : Але про музей КГБ я не чув і дізнався тільки з цього постеру, тому я вирішив відвідати.
У результаті музей вийшов не зовсім музей, але досить невеликий приватний, несистемований збір, займаючи пару номерів і пов'язаних з охоронними агенціями і СРСР в цілому. У себе цікаво, тільки якщо ви знаєте, що перед вами - для вас є кілька підписів. Таким чином, вона супроводжується путівником (також власником музею), який доставляє близько двох третин від вражень відвідання.
Вхід до музею. Не важко знайти – це пара будинків після посольства США, які не досягли Посольства Німеччини.
Місце проживання власника музею – коли він не веде екскурсію. Вартість квитка 250 крон (близько 375 рублів). Це дорого, але ви можете дозволити його один раз.
Один з номерів музею, близько чверть колекції.
Оппозиційна стіна
На підвалі з фото Дзержинського та його послідовників
Маска смерті Леніна (з номера Леніна)
Банери на стінах і розмноженні відомих картин з життя Леніна
Повернення в верхній - настільні прилади та предмети
Настільна література, пара шапок з початку, радіо
Кукурудза, приурочена ГУЛАГ - пара підставок з «сувенірами», петля охоронця, ватнік і ляпас в'язниці
, Україна
Карта таборів
На малюнку в'язниці і ножа "Подарунок Наталі Франкелю від кращих робітників БелБаллаг."
Щось з початково-комсомольських часів, а у верхній частині знову капелюхи
Підсумки, фотокамери (тижня цивільна), навушники, на дно - армійський фляск з чашечкою, осями-трансформерами (вісно, пила, байонет, шпатула)
619780 р.
PPS, кілька ножів, handcuffs, проточна дротяна трубка, дротяна пилка Gigli. З'являються інфрачервоні фари в ящику.
1828037
Ви знову заголовок, а нижче – десятки різних радіостанцій
Мемо на воїн-інтернаціоналіст, зауважив, що оригінальний.
Загальний вигляд другої кімнати музею. Ліворуч за лаштунками - Gulag stand
СНБ (Sbor Narodni Bezpecnosti) призначений для Національної служби безпеки Чехословаччини. Жіноча форма, епаулети.
Зареєструватися "Ша, прихована бесіда" я дуже сподобалося.
література. Щодо кримінолога, метод члена НСС, закон про захист державних секретів, кримінальне право (кримінальний кодекс, я думаю)
Одяг, бес-реліф Сталіна (багато з них), бюст Дзержинського з подарунковим написом
Кілька камер знімають корпус сигарети
Особисті вироби з столу Дзержинського - це кулькова машина, гасник, паперовий ніж і корпус сигарети
христина белла
Пальто зброї республік СРСР. Мені важко на сьогоднішній день, але судячи гербами РФСР - немає зірки, говорить Р.С.Р. - банер повинен бути старшим, ніж 1954. Незважаючи на те, що герб Карело-Фінкарського ССР більше не і стрічками п'ятнадцяти є 1956. Але девіз на білоруському гербі ще «Пролетарські сихти, Еднайця!» – засіб до 1958 року. Так, мабуть, 1956-58, якщо не підробки.
Чи варто відвідати музей? За великим рахунком, я б приносила лише ціну, що непропорційовано до його розміру. І якщо у вас є аверсія до позитивних відгуків про історію СРСР в цілому і КГБ зокрема, то слід також відступати від відвідування. Решта нас може.
Джерело: aikarpov.livejournal.com