Попійські бункери

інгредієнти
Для 12 штук (1 кляр):

Для тесту:
500 г борошна (пшениця, вищий сорт)
185 мл молока
3 яйця (в тісто кладуть 2,5 яйця, а залишилися 0,5 яйця підуть змащувати бункери)
100г цукру
60г вершкове масло
6 г сухих дріжджів
1/3 (третя) чайна ложка солі

Для заповнення:
150г мапи
70г мед
80г цукру

Підготовка:

Сплав борошняний. Розтопити масло на повільному вогні і трохи охолонути. Трохи прогрійте молоко.
Трохи менше половини борошна змішують з дріжджами (У мене дріжджі Saf-moment швидко діють, їх слід відразу змішати з борошном, якщо у вас є інші дріжджі, див. інструкції по пакету, вони можуть знадобитися попередньо замочувати). Залити суміш борошна і дріжджів в тепле молоко, перемішати. Не хвилюйтеся, опара досить щільно. Залиште опару в теплому місці, закривши рушником (Я надягаю нагріту до 40 градусів С, а потім відключив духовку) до тих пір, поки він збільшується на 2 рази (Я близько години).

Коли опара готова, починайте приготувати тест самостійно.
Яйця (2,5 штук) перерву в чашу і перемішують з цукром і сіллю. Решта 0,5 яйця потрібно змащувати бункери.
Додайте яйця з сіллю і цукром, решту борошна і замісити тісто. Потім додайте розтоплену олію і замішайте тісто так, щоб вона прилипала від руки. Не потрібно ретельно перемішати тісто. Це буде залежати від смаку ваших бункерів.

Покрийте тісто рушником і вставте в тепле місце для підйому (Я знову помістив в злегка нагрітий до 40 С і духовку вимкнено).

Підготовляється опара, і тісто підійде, можна зробити начинку (наповнення часом утворюються бункери, щоб охолонути, щоб не відкласти її приготування до останнього моменту).
Залийте мак з окропом (щоб вода була 1-2 см вище спливаючих), перемішайте, накрийте кришкою і залиште на 40 хвилин. Після цього зливаємо воду, заливаємо мак на сито. Займіть час, нехай спрей лежить в сито протягом 5-10 хвилин, поки всі витрати води. Періодично перемішати його ложкою, щоб вода краще скла. Поставте спливаючі спинки в сковороді і стельуйте її штовхачем (або використовуйте спосіб шліфування маку, наприклад в розчині). У мене є маки таким чином дробиться тільки частково, але він не страшний, після запарювання він буде дуже м'яким.
Змішайте готові макі з медом і цукром, слід отримати масу, схожу на густе насіння.

При збільшенні тесту по 2 рази ви можете почати різання.

Покладіть тісто на стіл, злегка посипте борошном, розкачати її в кульку, розділіть її на 12 частин. Кожна частина розгортається у вигляді плоского хліба (не переборщити його не потрібно занадто тонко розкачати тісто, інакше вона буде розбити і начинка витікає. Виготовляйте точно так, щоб столова ложка начинки підійшов. Виготовляємо на прокатному плоскому хлібі трохи менше столової ложці начинки, швидко щічуть краї (першу щіпку по схожим на тістечка, а потім збираємо весь шва в «запікі» і ретельно його заліпити).

Покладіть бункер на розмащену чашу шов вниз. До того ж з усіма залишилися шматки.

З-під бункерів можна протікати сироп, він не страшний. Всі маки будуть залишатися всередині і начинка все ще буде соковитою.
Залиште бункери для розчинення, закриваючи рушником, протягом 20 хвилин (Я знову поклав в теплій духовці, але можна просто на кухні).
Змащувати бункери з сумішшю 0,5 яєць і чайною ложкою молока (або води).
Випікати в духовці нагріті до 220 градусів С (верху + дно) 18 хвилин в середині (якщо вершина дуже замазка, поставте на рівень нижче за останні 5 хвилин).