Ленін і діти

Друзі розповіли історію. Вони знають пару відомих математиків. Що сталося перед перстройка, в Ленінграді. У той час син цих математиків був сім років, дитина була розумною і, як буде бачитися з історії, спадкоємцями логічних здібностей батьків. Він пішов до першого класу.
У класі рідного виступу викладач почитав історію Зощенко «Леніна та діти» до класу. Якщо хтось пам'ятає, це історія про те, як Ленін несподівано з'явився на Різдвяному дереві дітям і, здається, вона запалюється з кольоровими світильниками. Узагалі, учитель почитав торкнутися історію і почав запитати питання класів на тексті.

У сюжеті є лінії про те, що коли Ленін раптом з'явився серед дітей на бенкеті, "всі діти були дуже дивними, а деякі навіть лякалися." Чому?

Спокійний. Учитель повторює.

Яким чином, коли Леніна з'явилася напередодні Нового року, були всі діти здивовані, і деякі навіть злякалися? Чи може хто-небудь сказати мені?

Спокійний. Після того, як одна дитина (до сина математика) підняла свою руку.
Учитель щасливий:
- Ну, чому це?
Я думаю, що це тому, що Ленін помер довго.
Що було... Для цієї чудово обґрунтованої, логічної та чуйної відповіді, дитина звернулася з класу, батьки підвели до школи та звинуватили разом з дитиною, намагаючись підірвати фундаменти соціально-психологічної освіти цинічною молокою найсвятшої для радянської людини.

Сент Топіамбур.