Життя в Москві гірше в африканських містах

Дослідники зібрали рейтинг кращих міст світу. Вперше в Москві і Санкт-Петербурзі взяли 171 і 164 лінії рейтингу, за столицею Зімбабве.

Москва і Санкт-Петербург відповідно 171 і 164 року в рейтингу міст світу з точки зору сучасних стандартів у 2007 році. Науково-дослідницька діяльність Консалтинг виявив, що основною проблемою російських міст є низький рівень охорони здоров'я та гігієни, а також бідна екологія. Саме ці фактори, які є фундаментальними у визначенні стандарту життя в містах. Найзручніший для життя - Цюрих. Умови були найгіршими в Багдаді, Іраку.

Житлові умови в 215 містах світу в 2007 році були оцінені в 10 категоріях, які включені 39 чинників: політичні та економічні умови, екологічні стани, рівень особистої безпеки громадян, охорони здоров'я, інфраструктури тощо. У порівнянні з іншими містами Нью-Йорка беруть участь 100 балів.

Лідерство традиційно дано в тихому місті Швейцарії протягом декількох років. У минулому році Цюріх отримав перше місце, де рівень життя дослідників мера оцінюється на 108.1 пунктах. Він слідує Женева, слідуючи канадським Ванкувером, австрійським Віденом і Нова Зеландія Окленд. Топ п'ять найгірших, щоб жити в основному африканських містах Pointe Noir (Congo), Хартум (Судан), Бангуі (CAR) і Браццавіль (Congo). Закриває список неспокійливих сумок (14,5 балів).

Найбільші російські міста також знаходяться в рейтингу, а автори дослідження кладуть їх в нижній частині списку. Зокрема, за підрахунками мера, рівень комфорту для життя і роботи в російських містах практично не відрізняється від рівня в бідних африканських країнах. Москва - три місця за столицею Зімбабве Хараре. Московський і Санкт-Петербург взяв 171 і 164-і лінії, відповідно, отримання 54.4 і 56.4 точок.

Для порівняння Київ знаходиться в рейтингу чотири лінії над Москвою. За рік ситуація в містах не змінилася, за словами мера. У 2006 році Північний Капітал був у 162-му місці, а перший погляд був у 172-му році. Стандарт проживання у двох провінційних російських містах був гірше, ніж у містах бідних африканських країн. Новосибірськ отримав 47.9 бали (189 місце), поруч з Мапуто (Мозамбік). Казань: Dar es Salaam (Тонзанія) і займає 191 місце.

Авторами дослідження Mercer пояснюють цю картину тим, що головний критерій для оцінки міст є ситуація в здоров'я та санітарії, в тому числі наявність медичних послуг, води та забруднення повітря. Місто з найвищим рівнем здоров'я та санітарії в світі є канадським кальцієм. The top п'ять в цьому рейтингу також включено Honolulu (США), Гельсінкі, Оттава і Міннеаполіс. м. Баку, Азербайджан.

Ситуація в Москві буде гірше найближчим часом. На думку екологів, під новим законодавством, можна вирізати зелені простори в місті, в тому числі великі парки, і надати землі для розвитку. Наприклад, Московський уряд вже вирішив вирізати парк Тарифинського (більше 3200 дерев), на місці якого, згідно з деякими звітами, буде побудовано готельний комплекс. У найближчому майбутньому парки «Елк-Айленд», «Крилат-Хіллз», «Гардені» також можуть бути знищені. Є активне різання плантацій в одному «зеленому» районах Москви, наприклад, на Соколі.