Чи вступає ера телебачення високої чіткості?

HDTV (High Definition TV) - новий напрямок розвитку телебачення в світі. Його Російська назва – телебачення високої чіткості (HDTV).

Якщо звичайний телевізор (PAL або SECAAM) передбачає роздільну здатність 720 на 576 пікселів, то HDTV дозволяє дивитися телевізійні програми, фільми з роздільною здатністю 1920 по 1080 пікселів. Таким чином, розмір зображення в ТВГ становить 5 разів більше, ніж в звичайному телевізорі, або ми можемо сказати, що ТВГ є п'ять разів чіткіше, ніж звичайний телевізор.

Не відразу. Перехід на HDTV займе кілька років. Але в деяких країнах люди давно переглядали шоу і фільми в новому форматі. Формат HDTV широко використовується в Японії і США. У Європі є кілька каналів, які транслюються в форматі HDTV.

Що потрібно дивитися HDTV фільми і серіали?

Щоб дивитися фільми HDTV, потрібно HDTV TV. Він може бути HDTV плазмовий, LCD телевізор або HDTV проектор. Ви можете дивитися на монітор (LCD або CRT), але ви не побачите всю якість HDTV.

По-друге, вам потрібно програвач з підтримкою HDTV або потужним комп'ютером. Якщо ви хочете насолодитися HDTV в домашніх умовах, вам потрібно придбати спеціальний ресивер, супутникове блюдо і підписатися на відповідні канали.

Чи існують будь-які формати краще, ніж HDTV?

Я. У США, наприклад, деякі канали віщалися в форматі ATSC. Це в основному той же HDTV, але підтримує відео 1080p. Формат UHDTV також розроблений, але він не досягне нас до 10-20 років Формат UHDTV підтримує відео до 7680x4320.

Де я можу купити HDTV фільми?

HDTV фільми можна придбати з США та Японії. Багато фільмів D-VHS продано досить деякий час (HDTV записано на касет, схожий на VHS, але в цифровому форматі). Також можна купити диски WMV HD, але якість таких фільмів не набагато краще, ніж DVD, а іноді навіть гірше.

Ви також можете завантажити HDTV фільми за допомогою P2P мереж. Це єдиний спосіб дивитися HDTV фільм, тому що HDTV фільми не продаються в Росії.

Я хочу дивитися HDTV фільми на моєму комп'ютері. Який комп'ютер потрібно дивитися HDTV фільми?

Для перегляду 720p відео потрібно мати потужний процесор - Intel P4 2.4-2.8 Ггц або схожий на AMD (в залежності від кодека, який компресує фільм), не дуже старе відеокарта і монітор з роздільною здатністю 1280х1024 (1280х768) і вище.

Я люблю якість HDTV. Чи можна Я купую відеокамеру і знімаю відео з високою роздільною здатністю?

Так, є 2000 $ до $7,000 HDTV камери на ринку, які можуть захоплення відео високої чіткості. У найближчому майбутньому на ринку з'явиться кілька цікавих відеокамер. Також довга програма для редагування таких відео.