Інгенційні помилки в галузі науки і техніки

У майбутньому комп’ютери зважать не більше 1,5 тонн. ПопулярніМеханіка, 1949

Я думаю, що на світовому ринку ми знайдемо попит на 5 комп'ютерів. Томас Ватсон, Директор IBM, 1943

Я проїдаю цю країну і поспілкувався з найрозумнішими людьми, і я можу запевнити, що обробка даних є лише фадом, який прослужить не більше року. – Пентійський зал, 1957

«Що таке?» – Відділ розширених обчислювальних систем IBM, 1968

Немає необхідності мати комп'ютер у своєму будинку. Кен Олсон, засновник і президент цифрового обладнання Corp., 1977

Пристрій як телефон має занадто багато недоліків, щоб розглянути як засіб зв'язку. Тому я вважаю, що винахід не буде значення. (з дискусії в Western Union 1876)

Ця бездротова музична коробка не має комерційного значення. Хто сплачує повідомлення, які не призначені для приватної особи? (David Sarnoff, у відповідь на свою пропозицію інвестувати в радіопроект, 1920)

Концепція цікава і продумана. Але для того, щоб ідея працювати, вона повинна містити загальне почуття. Фред Сміт є засновником Федерального експрес-корду Федерального експрес-корду Фред Сміт.

«Так, хто опікує акторів?» – Х.М. Warner – Warner Brothers, 1927

Ми не любимо звук і гітара вчора. (Decca Recording Co., який відхилив альбом Beatles в 1962 р.)

Неможливі літаючі автомобілі зважують, ніж повітря! Володар Кельвін, президент Королівського товариства (1895 р.)

Професор Годард не розуміє зв'язок між дією і реакцією, він не знає, що реакція вимагає умов більш підходящих, ніж вакуум. Викладач має гострий недолік базових знань, які навчаються у Вищій школі. (Нью-Йорк Таймс Редакція про революційну роботу Роберта Годарда на ракеті, 1921)

- Свердла для олії? Ви маєте на увазі, що ви повинні свердлити землю, щоб знайти масло? Ви втратите свій розум. - Проект Edwin Drake 1859

У літаках є цікаві іграшки, але вони не мають військового значення. (Marechal Foch, професор, Ecole Superieure de Guerre)

Усе, що вже було придумано. (Charles Dewell, УСПП США, 1899)

Теорія Луї Пастора мікробів - це смішна фантазія. (Pierre Pachet, професор психології Університету Тулуза, 1872)

Живіт, груди і мозок завжди будуть закриті до вторгнення мудрого і гуманного хірурга. Сер Джон Еріксен, британський лікар призначив головний хірург королеви Вікторія, 1873

640KB повинен бути достатньо для всіх. (Біл Ворота, 1981)

$100 млн занадто багато для Microsoft. (ІБМ, 1982)

Головна