Що завершив операцію трансплантації першої особи світу

У листопаді 2005 року команда хірургів під керівництвом професорів Петра Булера та Жан-Михеля Дуберарда провела першу трансплантацію обличчя світу. Весь світ про це... Через два роки Ісабель Дінор, який увійшов до історії медицини як першої особи з трансплантованим обличчям, розповів її «одоссей» у книзі «Поцілунок Ізабель».

Мадам Дінор, неодружена мати двох підліткових дочок, приймала, що в травні 2005 року, під час раптового бута депресії, вона отримала дуже велику дозу снодійних таблеток в її квартирі в передмісті Валенсіннес. Це була спроба самогубства, причини яких Ісабел ніколи не хотів би розповісти нікому.

Взявши сплячі таблетки, вона втратила свідомість, і в цей час її собака атакувала її, жахливо пригнічує її обличчя.
Жінка, ніс, губи та підборіддя використовуються для першої трансплантації світу, однак, вдалося довести справу до кінця – 48-річна французька жінка повісила себе. Її сім'я дозволила її лицьовій тканині приймати, щоб пересадити її в Ісабел Дінор.

Оливець Jarde, професор кафедри етики в медичному центрі Амієнса, який брав участь у підготовці до роботи, сказав головний мозок донора був мертвий, коли вона була прийнята до лікарні.
Донор взяв лицьову тканину, разом з м'язами і підшкірним жиром, після чого особа пересаджувала Дінор.
р.

За останні 15 годин, під час яких з'єднуються 8 судин, 4 артерій і 4 вен донора.
Після операції Ізабель перемішував почуття. Вона подумала, що лікарі повернулися до життя. Вона була згублена з новим образом.
Це те, що вона сказала в книзі, випущеному на цьому тижні у Франції.

75733334

Лікарі пообіцяли, що з часом французька жінка зможе їсти, говорити і посміхатися нормально, але навряд чи поцілунок знову.
Два роки після операції поцілунок для Ізабельу все ще не доступний. Координування м'язів нижньої частини обличчя є надзвичайно важкою для її процедури.
«Я борюся, я тримую спробу зробити це...» Коли я чую людей, я ніколи не можу це зробити, я ще більш рішучий.
«У мене вже є свербіж, і волосся вирощено на моєму підборіддя», – розповідає Ісабель, який вважає, що трансплантована особа з часом стане рідною.

Вже до операції професор Буллер заявив, що трансплантований сайт не представить лицьову репутацію донора одержувачу. Перш за все, тому що шкіра є гнучкою структурою і накладається на власну структуру кістки і хрящі людини, що отримує нове обличчя.
Тим не менш, психологи підкреслюють, що більша психологічна стійкість необхідна для того, щоб визначитися з пересадкою обличчя за допомогою тканин загиблих, а потім витримувати сутність публіки. І Ізабель Дінор зробив це блискучо.