Я думаю, що кожен чув дисертацію, що росіяни є єдиною нацією, ім'я якого не занедбане прикметником, не іменником. Яка історія не була придумана на цій темі! І навіть жарти: "Ви російська, і я, отже, американський, гі-гієна." Але що означає слово "Америка"? «Американи» як народи, які мають американське громадянство. Зауважте, що термін «російської» має саме той же зміст, який нещодавно з'явився і почав активно впроваджуватися ідеологами.
«Російський» – прикметник, а прикметник завжди йде в зв’язку з іменником. А якщо іменник означає "поточний статус", то прикметник є неприпустимою належністю. Хтось є громадянином Росії. Російський язичневий, російський православний, російський працівник, російський виконавець, російський художник, російський мандрівник та cetera.
Таким чином, росіяни є єдиною нацією, яка визначає їх національність нацією, а не державою проживання, регіоном тощо. росіяни скрізь рівно росіяни, в той час як багато народів мають внутрішні підрозділи в «підвидання» (наприклад, німці/Pросійці, італійці/Сициляни).
І ця історично встановлена традиція тепер руйнується всіма засобами, настилаючи в росіяни ідеологію ліберального егоцентризму, запроваджуючи «універсальні цінності», намагаючись поділити Росію на всілякі самоврядні провінції, проїжджаючи живіт між Москвою і рештою Росії, і так далі.