625
Конкурс TEFI може зникнути
Телекомпанія VGTRK, яка включає низку основних російських телеканалів, відмовлено брати участь у конкурсі TEFI.
Цього року медіахолдинг «ВГТРК» не номінував своїх робіт на премію TEFI – це рішення може призвести до зникнення головної національної телевізійної конкуренції.
Прийняття заявок на участь в TEFI завершився наприкінці червня - сама церемонія, вже 14 років поспіль відбудеться у вересні. Вперше в усі роки конкурсу, який проводиться Академією російського телебачення (АРТ), ВГТРК – що включає «Росія», «Культура», «Спорт», «Вести 24» та «Бібігон» – не експонували програми, фільми та провідні його телеканали. ВГТРК є одним з найбільших засновників АРТ.
Минулого року НТВ та TNT відмовилися брати участь у TEFI.
Згідно з виданням, причина рішення корпорації, швидше за все, була остання церемонія TEFI, коли більшість статуеток пішли на Перший канал - 23 40 номінацій, в той час як VGTRK отримав тільки сім за всі три своїх каналів - Росія, культура і Спорт.
Керівник медіахолдингу Олег Добродєєв не прокоментував це рішення. Тим не менш, джерело газети в управлінні підприємством зауважив: «ТЕФА за останні кілька років стала більшою і більше схожою на «виставку ванності», а не професійну конкуренцію, здатну відсвяткувати дійсно найкращий. й
Керівництво корпорації підкреслює, що рішення не номінантних робіт було прийнято редакцією-в-чисель телеканалів, що входять до холдингу, «але всі вони продовжують брати участь у регіональних конкурсах TEFI, а всі зобов’язання ВГТРК як співзасновник Академії.» Згідно з виданням, ВГТРК сплатив щорічну плату 700 тис. рублів за канали «Росія» та «Культура».
Постійний президент Азійсько-Тихоокеанського регіону Володимир Познер, прокоментував ситуацію, заявив, що Академія може не мати майбутнього у цій формі, а сам він, при необхідності готовий залишити пост президента.
«Я дуже поганий про це. І не заперечуйте себе, в такому вигляді приз не буде повноцінним. Непартифікація двох найбільших телеканалів - НТВ і ВГТРК, звичайно, деvalues TEFI, він сказав Коммерсант. Церемонія (поточний рік), звичайно, повинна бути проведена, але «далі», я думаю, очевидно, не буде. Без VGTRK і НТВ, TEFI не відображає повну стан речей.
Згідно з виданням, 18 липня, Поснер має намір провести прес-конференцію, яка, швидше за все, обговорить майбутній конкурс.