1780
Актори краси радянського кіно
Людмила Гурченко
Народився 12 листопада 1935 р.
У 1958 році закінчила ВГК, відіграв у Современнику та Державний театр концерту (1966-1969). Вона зірвала в таких улюблених фільмах, як «Карнавал ніч», «Фаворитна жінка механіка Гаврилов», «Кохан і голубці», «Станція для двох».
Найкраща актриса в 1983 році за результатами опитування журналу «Радянський екран». Народний артист СРСР (1983).
Він має наказ «За заслугу на батьківщину» IV ступеня (2000 р.).
"Чому пофарбувати? Це мій природний колір!
Надія Румянцев
Народився 9 вересня 1930 року в с. Смоленська обл.
У 1948-1950 рр. – актриса Центрального дитячого театру, починаючи з 1955 - Театр-студія актора фільму.
Переможець Всеукраїнського кінофестивалю «Актор» у 1960 році.
У 1963 році отримала звання заслуженого артиста РФСР.
Найвідоміші фільми – «Дівчата», «королева Газової станції».
«Не поцілунає. Ми змінюємо все сьогодні, і нічого не залишилося завтра.
Світлана Шин
Народився 15 травня 1940 р. в м. Армения, у 1963 р. закінчив ВІКК.
З 1963 – акторка театру-студії актора фільму.
Заслужений артист РФСР (1974).
Відомі фільми «Тірти-три», «Діг, Diamond Arm».
"Це не мій вини, він прийшов сам!"
Ірина Алферова
Народився 13 березня 1951 року.
Закінчив А.В. Луначарський державний інститут театрального мистецтва.
З 1976 - актриса театру Ленком.
Відомі фільми: «Похід по торменту», «D’Artagnan і три мускетери», «Не брати участь у ваших близьких».
Заслужений артист Росії (1993).
Наша улюблена констанція Bonacier!
Alice Freundlich
Народився 8 грудня 1934 р. в Ленінграді, в родині відомого актора Бруно Франдліха. Закінчив Ленінградський театральний інститут ім. А. Н. Островського.
1976 – Лауреат Державної премії ім. Станіславського РФСР за театральну роботу.
Народний артист СРСР (1981).
«Принцеса на гору», «Офіс Романтика», «D’Artagnan і 3 мучениці», «Таємниця сноу королева», «Публічний роман», «Сталкер».
Суха, волога namra і королева Франції!
Наталія Андрєченко
3 травня 1956 р.
Закінчив Київський державний інститут кінематографії 1977 р.
Заслужений артист РФСР (1984).
"Луллабі для чоловіків", "Leave - Go", "Мілітарне поле Novel", "Мари Поппіни, Товари!"
Ви ідеальний!
Лея Ахедякова
Народився 9 липня 1938 р. в Дніпропетровську. Закінчив А.В. Луначарський державний інститут театрального мистецтва (1962). З 1961 - актриса МТИУЗ, з 1977 року - театр "Контимчас"
Заслужений артист РФСР (1970). Народний артист Росії (1994 р.).
«Я шукаю чоловіка», «Після долі, або зі світлим паром», «Офісний роман», «Гараж»,
"Старі лицарі", "Старий лицар"
«Дякую жінці!»
Еліна Бистрицька
Народився 4 квітня 1928 р.
Закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва в 1953 році.
З 1953 р. – актриса Вільнюського російського драматичного театру, з 1956 р. – Московського драматичного театру ім. Пушкіна, з 1958 р. – актриса академічного театру СРСР. З 1979 р. - викладач ГІТЗ ім. А. Луначарського.
Народний артист СРСР (1978).
«Незакінченна казка», «Донецьке доне», «Давники».
Р
Лариса Гузеєва
Народився 23 травня 1959 р. в с. Оренбургської області.
З 1986 - актриса кіностудії "Ленфільм".
Заслужений артист РФ (1994 р.).
«Публічний роман», «Пригоди Шерлок Холмс і д-р Ватсон», «Старий ярмарок», «Життя Клима Самогіна».
Імітатор російської культури.
Ольга Машна
Народився 29 червня 1964 року в Ленінграді. Закінчив VGIK. З 1986 - актриса кіностудії М. Горького.
"Васа", "Бойс", "Кін-Дза-дза", "Гуардяни, йдуть!", "Святий Джон"
Софія! Алишка!
Ірина Мирошниченко
24 липня 1942 р. Закінчила школу студії в МГАТ.
З 1965 - актриса Московського художнього театру.
Народний артист РФСР (1988).
«Я ходию в Москві», «Я люблю, мій сорбіт», «Містейк резидент», «Ви ніколи не мріяли ...», «Старий Новий рік», «Зимова вишня-2»
Євгенія Симонова
Народний артист Росії (1995).
Народився 1 червня 1955 р. в Ленінграді. Закінчив театральну школу ім. Б. В. Шукіна у 1976 році.
Актриса Московського академічного театру Маяковського.
Лауреат Державної премії СРСР (1984 р., за театральну роботу).
Переможець премії «Золоті Орел» за кращу акторку в телевізійній плівці 2006 року (Діти Арбата).
«Діти Арбата»
"Привіт, коричневий"
Ірина Муравиєва
Народився 8 лютого 1949 р. в Москві в родині солдата.
У 1970 році закінчила драматичну студію в Центральному дитячому театрі.
1970-1977 рр. – акторка Центрального дитячого театру;
1977-1993 рр. – акторка Мосоветського театру;
У 1982 році закінчила Луганський державний інститут театрального мистецтва ім. О. Яковальевича;
З 1993 - актриса Малого театру.
Лауреат Державної премії СРСР (1981 р. – за участь у фільмі «Москва не вірить у сльози».
Народний артист Росії (1994 р.).
«Дуня», «Москва не вірить у сльози», «Карнавал», «Найбільш чарівний і привабливий», «Художник з Грибова», «Коли вони наприкінці реєстрів...».
«Я найчарівніший і привабливий!»
Ольга Остроумова
Народився 1 вересня 1947 р.
Закінчив А.В. Луначарський ГІТС. З 1970 - актриса Московського молодіжного театру, у 1973-1983 рр. - Драма Театр на Малій Бронній, з 1983 - Театр Моссовета.
Народний артист Росії (1993 р.).
«Ми живемо до понеділка», «І дачі тут спокійні ...», «Гараж», «Василь і Васильса», «Вери вірна дружина», «Змія весна».
Кращий у світі Женька Комелькова!
Олена Проклова
Народився 2 вересня 1953 року в Москві. Закінчив Московську театральну школу (1973). З 1973 - актриса Московського художнього театру.
Заслужений артист РФСР (1985).
«Сніжна королева», «Міміно», «Дупа в незнайомці», «Чи мій чоловік. й
Наш Герда!
Наталя Варлі
Народився 22 червня 1947 р.
Закінчила акробатичний відділ Державної школи цирку та поп-арту (1965), театральна школа ім. Б. Шукіна (1971). До 1967 р. був еквалайзером Московського державного цирку. У 1971-1978 рр. – акторка Станіславського драматичного театру.
Заслужений артист РФСР (1989 р.).
«Кауказька в'язниця або нові пригоди Шурика», «Відео», «Свято богиня Корпораль Збруєва», «Тувел стільці», «Три Днів в Москві», «Талісман», «Прихильники допускаються входити», «Чарівник міста Емеральд».
Маргарита Терехова
25 серпня 1942 р. в Турінську, Свердловська обл. Закінчила студію в Академічному театрі Московської ради (1964). З 1964 р. - актор театру Моссовець. Заслужений артист РФСР (1976).
“Привіт, це мене!”, «Рюнінг на хвилях», «Білоруський залізничний вокзал», «Мірор», «Дог у мандажі», «Д’Араганна та три маскетери», «Пірі Марта».
Р
«Любо... Чому ви заплутаєте мене? ?
Олександр Захарова
Народився 17 червня 1962 р. в Москві, в родині театру і кінорежисера Марка Захарова. Закінчив театральну школу ім. Б. Шукіна.
Актриса Московського театру Ленком.
У 2001 році отримала звання народного артиста Росії.
"Будинок, що плаває побудований," "Сформа любові", "Пульс таланту", "Вбити дракона", "Опад."
520577
"Амор." І очі, як це!
Любов Поліщук
21 жовтня 1949 - 28 листопада 2006
Народився в м. Омськ. Закінчив Всеукраїнські творчі майстер-класи поп-арту (1967), ГІТІС ім. А. В. Луначарського (1985). До 1988 р. стала артистом колективного жанру Омської філармонії, московським музичним залом, гермітажним театром, з 1990 р. стала актриса Школи сучасного ігрового театру під керівництвом І. Рейчелгауза.
Народний артист Росії (1994)
«Червень 31», «Я запитаю вам, щоб відлягати Клава К за смерть», «Пригоди князя Флоріселя», «Змії», «Кохання з привілеями», «Мій моряк».
Народився 12 листопада 1935 р.
У 1958 році закінчила ВГК, відіграв у Современнику та Державний театр концерту (1966-1969). Вона зірвала в таких улюблених фільмах, як «Карнавал ніч», «Фаворитна жінка механіка Гаврилов», «Кохан і голубці», «Станція для двох».
Найкраща актриса в 1983 році за результатами опитування журналу «Радянський екран». Народний артист СРСР (1983).
Він має наказ «За заслугу на батьківщину» IV ступеня (2000 р.).
"Чому пофарбувати? Це мій природний колір!
Надія Румянцев
Народився 9 вересня 1930 року в с. Смоленська обл.
У 1948-1950 рр. – актриса Центрального дитячого театру, починаючи з 1955 - Театр-студія актора фільму.
Переможець Всеукраїнського кінофестивалю «Актор» у 1960 році.
У 1963 році отримала звання заслуженого артиста РФСР.
Найвідоміші фільми – «Дівчата», «королева Газової станції».
«Не поцілунає. Ми змінюємо все сьогодні, і нічого не залишилося завтра.
Світлана Шин
Народився 15 травня 1940 р. в м. Армения, у 1963 р. закінчив ВІКК.
З 1963 – акторка театру-студії актора фільму.
Заслужений артист РФСР (1974).
Відомі фільми «Тірти-три», «Діг, Diamond Arm».
"Це не мій вини, він прийшов сам!"
Ірина Алферова
Народився 13 березня 1951 року.
Закінчив А.В. Луначарський державний інститут театрального мистецтва.
З 1976 - актриса театру Ленком.
Відомі фільми: «Похід по торменту», «D’Artagnan і три мускетери», «Не брати участь у ваших близьких».
Заслужений артист Росії (1993).
Наша улюблена констанція Bonacier!
Alice Freundlich
Народився 8 грудня 1934 р. в Ленінграді, в родині відомого актора Бруно Франдліха. Закінчив Ленінградський театральний інститут ім. А. Н. Островського.
1976 – Лауреат Державної премії ім. Станіславського РФСР за театральну роботу.
Народний артист СРСР (1981).
«Принцеса на гору», «Офіс Романтика», «D’Artagnan і 3 мучениці», «Таємниця сноу королева», «Публічний роман», «Сталкер».
Суха, волога namra і королева Франції!
Наталія Андрєченко
3 травня 1956 р.
Закінчив Київський державний інститут кінематографії 1977 р.
Заслужений артист РФСР (1984).
"Луллабі для чоловіків", "Leave - Go", "Мілітарне поле Novel", "Мари Поппіни, Товари!"
Ви ідеальний!
Лея Ахедякова
Народився 9 липня 1938 р. в Дніпропетровську. Закінчив А.В. Луначарський державний інститут театрального мистецтва (1962). З 1961 - актриса МТИУЗ, з 1977 року - театр "Контимчас"
Заслужений артист РФСР (1970). Народний артист Росії (1994 р.).
«Я шукаю чоловіка», «Після долі, або зі світлим паром», «Офісний роман», «Гараж»,
"Старі лицарі", "Старий лицар"
«Дякую жінці!»
Еліна Бистрицька
Народився 4 квітня 1928 р.
Закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва в 1953 році.
З 1953 р. – актриса Вільнюського російського драматичного театру, з 1956 р. – Московського драматичного театру ім. Пушкіна, з 1958 р. – актриса академічного театру СРСР. З 1979 р. - викладач ГІТЗ ім. А. Луначарського.
Народний артист СРСР (1978).
«Незакінченна казка», «Донецьке доне», «Давники».
Р
Лариса Гузеєва
Народився 23 травня 1959 р. в с. Оренбургської області.
З 1986 - актриса кіностудії "Ленфільм".
Заслужений артист РФ (1994 р.).
«Публічний роман», «Пригоди Шерлок Холмс і д-р Ватсон», «Старий ярмарок», «Життя Клима Самогіна».
Імітатор російської культури.
Ольга Машна
Народився 29 червня 1964 року в Ленінграді. Закінчив VGIK. З 1986 - актриса кіностудії М. Горького.
"Васа", "Бойс", "Кін-Дза-дза", "Гуардяни, йдуть!", "Святий Джон"
Софія! Алишка!
Ірина Мирошниченко
24 липня 1942 р. Закінчила школу студії в МГАТ.
З 1965 - актриса Московського художнього театру.
Народний артист РФСР (1988).
«Я ходию в Москві», «Я люблю, мій сорбіт», «Містейк резидент», «Ви ніколи не мріяли ...», «Старий Новий рік», «Зимова вишня-2»
Євгенія Симонова
Народний артист Росії (1995).
Народився 1 червня 1955 р. в Ленінграді. Закінчив театральну школу ім. Б. В. Шукіна у 1976 році.
Актриса Московського академічного театру Маяковського.
Лауреат Державної премії СРСР (1984 р., за театральну роботу).
Переможець премії «Золоті Орел» за кращу акторку в телевізійній плівці 2006 року (Діти Арбата).
«Діти Арбата»
"Привіт, коричневий"
Ірина Муравиєва
Народився 8 лютого 1949 р. в Москві в родині солдата.
У 1970 році закінчила драматичну студію в Центральному дитячому театрі.
1970-1977 рр. – акторка Центрального дитячого театру;
1977-1993 рр. – акторка Мосоветського театру;
У 1982 році закінчила Луганський державний інститут театрального мистецтва ім. О. Яковальевича;
З 1993 - актриса Малого театру.
Лауреат Державної премії СРСР (1981 р. – за участь у фільмі «Москва не вірить у сльози».
Народний артист Росії (1994 р.).
«Дуня», «Москва не вірить у сльози», «Карнавал», «Найбільш чарівний і привабливий», «Художник з Грибова», «Коли вони наприкінці реєстрів...».
«Я найчарівніший і привабливий!»
Ольга Остроумова
Народився 1 вересня 1947 р.
Закінчив А.В. Луначарський ГІТС. З 1970 - актриса Московського молодіжного театру, у 1973-1983 рр. - Драма Театр на Малій Бронній, з 1983 - Театр Моссовета.
Народний артист Росії (1993 р.).
«Ми живемо до понеділка», «І дачі тут спокійні ...», «Гараж», «Василь і Васильса», «Вери вірна дружина», «Змія весна».
Кращий у світі Женька Комелькова!
Олена Проклова
Народився 2 вересня 1953 року в Москві. Закінчив Московську театральну школу (1973). З 1973 - актриса Московського художнього театру.
Заслужений артист РФСР (1985).
«Сніжна королева», «Міміно», «Дупа в незнайомці», «Чи мій чоловік. й
Наш Герда!
Наталя Варлі
Народився 22 червня 1947 р.
Закінчила акробатичний відділ Державної школи цирку та поп-арту (1965), театральна школа ім. Б. Шукіна (1971). До 1967 р. був еквалайзером Московського державного цирку. У 1971-1978 рр. – акторка Станіславського драматичного театру.
Заслужений артист РФСР (1989 р.).
«Кауказька в'язниця або нові пригоди Шурика», «Відео», «Свято богиня Корпораль Збруєва», «Тувел стільці», «Три Днів в Москві», «Талісман», «Прихильники допускаються входити», «Чарівник міста Емеральд».
Маргарита Терехова
25 серпня 1942 р. в Турінську, Свердловська обл. Закінчила студію в Академічному театрі Московської ради (1964). З 1964 р. - актор театру Моссовець. Заслужений артист РФСР (1976).
“Привіт, це мене!”, «Рюнінг на хвилях», «Білоруський залізничний вокзал», «Мірор», «Дог у мандажі», «Д’Араганна та три маскетери», «Пірі Марта».
Р
«Любо... Чому ви заплутаєте мене? ?
Олександр Захарова
Народився 17 червня 1962 р. в Москві, в родині театру і кінорежисера Марка Захарова. Закінчив театральну школу ім. Б. Шукіна.
Актриса Московського театру Ленком.
У 2001 році отримала звання народного артиста Росії.
"Будинок, що плаває побудований," "Сформа любові", "Пульс таланту", "Вбити дракона", "Опад."
520577
"Амор." І очі, як це!
Любов Поліщук
21 жовтня 1949 - 28 листопада 2006
Народився в м. Омськ. Закінчив Всеукраїнські творчі майстер-класи поп-арту (1967), ГІТІС ім. А. В. Луначарського (1985). До 1988 р. стала артистом колективного жанру Омської філармонії, московським музичним залом, гермітажним театром, з 1990 р. стала актриса Школи сучасного ігрового театру під керівництвом І. Рейчелгауза.
Народний артист Росії (1994)
«Червень 31», «Я запитаю вам, щоб відлягати Клава К за смерть», «Пригоди князя Флоріселя», «Змії», «Кохання з привілеями», «Мій моряк».