Сонце головоломки

Після багатьох досліджень стало зрозуміло, що найсвіжіші люди можуть вважатися людьми, які зазвичай сплять 6.5-7.5 годин. Вони мають найнижчі показники серцево-судинної патології та смертності.
Ті, хто спати менше 4,5 годин, тривалість життя знижується в середньому 1,6 разів. Небезпечний для сну у більш ніж 9.5 годин, що зменшує життя 1,7-1.9 разів.
Вчені ще не почали пояснювати, чому це відбувається. Якщо з занадто коротким соном, то більш-менш зрозуміло, що тіло зношує швидше від недостатнього відпочинку, то причини підвищеної смертності серед важких сонників залишаються таємницею. Можливо, ми говоримо про відгуки – тих, хто не добре зі своїм здоров’ям спати занадто багато. При цьому лікарі нагадують, що вони не можуть надати універсальні рекомендації по тривалості сну. Для більшості людей достатньо часу. Для кожної людини існує оптимальна тривалість сну, в залежності від способу життя, окупності, стану здоров'я і навіть клімату країни, в якому живе він.

Якось, я боїться піти в ліжко. Добре, як я даю Морфей неправильний номер хвилин?