Емоційний гойдалки: коли дівчина приваблює, то відштовхує

Витримувати психологію непередбачуваної поведінки і дізнатися вихід з заміського кола

Проживання на місяць. Учора вона дивилася на вас, якби ви були центром її Всесвіту, поцікавилися особливою ніжністю і говорили про її вихідні плани. Сьогодні її повідомлення стають моносиллабичними, її дзвінки ігноруються і її очі холодними і далекими. Сім'я Ласкаво просимо до світу емоційних гойдалок, феномену, що психологи називають одним з найбільш руйнівних закономірностей в романтичних відносинах.

73%
Чоловіки мають досвід непередбачуваної поведінки партнера, згідно з дослідженням Американської психологічної асоціації.

Цей танець підходу і відстані не випадково. За її допомогою є глибокі психологічні механізми, розуміння яких допоможе вам не тільки зрозуміти, що відбувається, але і зробити правильне рішення про майбутнє ваших відносин.

Психологія контрадикції
Теорія додатків в дії
Британський психолог John Bowlby в 1960-х роках описав різні стилі вкладення, сформовані в дитинстві. Одне з них проявляється тривожно-активний засіб, що проявляється саме такою суперечливою поведінкою у дорослих відносинах.

Люди з цим типом вкладення, як залягати, так і боятися. Вони призводять до свого партнера, коли вони відчувають себе безпечними, але миттєво відтягуються на найменшому підказці про поглиблення відносин. Це не маліс; це оборонний механізм психіки.

Груша відторгнення призводить до відторгнення. Це парадокс людської природи, який ми знищимо, що ми хочемо

Основні причини такої поведінки:
  • Низька самооцінка Вона не вірить, що вона гідна любові, тому вона тестує вашу лояльність.
  • Трауматичний досвід Минулі болісні розриви створили захисні бар’єри
  • Груша втрати незалежності Інтимність сприймається як загроза особистій свободі.
  • Нетримання почуття Не знаю, що вона хоче від відносин.
  • Маніпулятивна поведінка Розумна спроба тримати вас емоційно залежними

. Червоні прапори: коли час звучить сигналізація
Небезпечні ознаки токсичних відносин
Не всі зміни є результатом внутрішніх боїв. Іноді виникає бажання контролювати і маніпулювати. Важливо відрізнити захисні механізми і зайву токсичність.

Якщо дівчина використовує гарячу тактику, ви помітите певні візерунки. Вона погана, коли ви починаєте відчувати себе впевнено в відносинах, і повернутися, коли вона бачить, що вона втратила контроль.

Знаки маніпулятивної поведінки:
  • Зникає після особливо близьких моментів.
  • Якщо ви зупинитеся з ініціативою.
  • Використання інших чоловіків, щоб зробити вас ревно
  • Редагування, щоб обговорити ваші стосунки серйозно
  • Налаштовує вас обсесію, коли ви попросите чіткість

Практична стратегія дій

Алгоритм правої дії
Головне правило: не брати її поведінку особисто. Це не ваша несправність, це не ваша відповідальність, це її внутрішня робота, яку ніхто не може зробити.

Крок 1: Пряма розмова
Оберіть час, коли він знаходиться в фазі «тепло» і чесно кажучи: «Я помітив, що ви підходите до мене і відійдете від мене. Я хочу знати, що ви хочете з наших відносин. ? Не благуйте, просто станьте фактами.

Крок 2: Встановити межі
Скажіть, що ви готові підтримувати її, але не перенесете емоційний роликовий берег назавжди. Ви також маєте потреби і мають право на задоволення.

Крок 3: дати час, але не невизначено.
Якщо вона розпізнає проблему і прагне працювати на себе, відмінно. Але встановити чіткий часовий каркас. Психологи рекомендують не більше 3-6 місяців для різких змін поведінки.

Що робити в холодному періоді:
  • Не пропустіть після того, як вона намагається розібратися у відносинах.
  • Подбайте про себе - спорт, хобі, друзі
  • Не ігноруйте повністю, але не накладайте.
  • Забезпечити дружній, але нейтральний тон спілкування
  • Не робіть сцени ревнощів і не намагайтеся викликати життєдіяльність.

Робота на себе: чому ти переноситьш?
Ми приваблюємо в наше життя саме тип відносин, які ми розглянемо нормально на підсвідомому рівні. Часом хаосу ми знаємо, ніж стабільність.

чесний погляд на себе є ключовим елементом вирішення проблеми. Можливо, ви приверталися до цієї недоступності? Багато чоловіків підсвідомо обирають «різно» жінки, тому що стійкі стосунки здаються нудними.

Питання для самовизначення:
  • Чому я приваблю до таких жінок?
  • Як я відчуваю, коли відносини стають передбачуваними?
  • Я заплутаю пристрасть до нездорової залежності?
  • Що таке відносини батьків?
  • Що означає «нормальні» відносини?

Дослідження показують, що люди, які виростили в сім'ях з нестабільними відносинами, часто розмножують подібні візерунки в дорослому віці. Це не вирок, це інформація для думки.

Як побудувати здорові стосунки
89%
Успішно тривалі пари цитують емоційну стійкість як ключовий фактор у відносинах щастя

Здорові стосунки не є відсутністю конфліктів, але можливість їх розв’язати конструктивно. Це взаємна повага, відкрита комунікація і готовність працювати над собою для загального доброго.

Знаки здорових відносин:
  • Вирок Ви знаєте, що чекати від вашого партнера.
  • Відкритість. Ви можете обговорити будь-яку тему без страху.
  • Підтримка Допомогти один одному рости.
  • Особисті кордони З повагою, простір партнера
  • Загальні завдання - переміщення в одному напрямку.

Згадуйте, ви заслуговуєте на зв'язок, що приносить радість, не постійний стрес. Якщо Ваш партнер не готовий змінити, ви завжди маєте право вибрати когось, хто оцінить вашу любов і оцінити.

Основні висновки
Емоційні гойдалки у відносинах є викликом, що не можна ігнорувати. Незалежно від причин цієї поведінки, це право на отримання стабільності і поваги від відносин. Не жертвуйте своїм емоційним здоров'ям для ілюзії любові. Справжня любов не вимагає постійного доказу і не зберігає в суді.

Словник термінів
Анксіті-апфірування типу кріплення Психологічний візерунок, в якому людина одночасно шукає інтимність і уникає його на страх відторгнення.

Емоційний гойдалки різкі зміни поведінки партнера від надмірної інтимності до холодного знецінення.

газорозпилювання Форма психологічного впливу, в якому людина змушена сумніватися в адекватності його сприйняття реальності.

Токсичні взаємини Деструктивна форма взаємодії характеризується маніпуляціями, контролем та емоційним зловживанням.

Емоційна залежність Патологічна потреба у затвердження та уваги конкретної людини, часто до розпаду власних інтересів.

Особисті кордони Психологічні та поведінкові рамки, які визначають, що людина вважає прийнятною у відносинах з іншими.