89
12 підписів, які ви думаєте, занадто багато про майбутнє
Що, якщо я сказав вам, що ваш обсесій з майбутнім може зіпсувати життя прямо зараз? Він звучить парадоксично, але це саме те, що відбувається на мільйони людей щодня.

Уявіть, що людина, яка живе як персонажа з Наземного дня, тільки навпаки. Замість того, щоб знову пережити той же день, він психічно живе тисячами можливого завтрашнього дня, кожен повний потенційних катастроф і невдач. Сім'я
Майбутнє - це ілюзія, яка вкрадає присутніх з нас. Ми проводимо сьогодні енергоблоки, які не можуть матеріалізуватися.
Психологи з Гарвардського університету провели дослідження, яке показали, що люди, які зосереджені на плануванні майбутнього, на 40% частіше відчувають тривожні розлади і 25%, швидше за все, повідомляють почуття щастя в повсякденному житті. Парадокс – це те, що намагатися забезпечити наше майбутнє, ми знищуємо наш подарунок.
Психологія тимчасової обсесії
Наш мозок перетворився на виживання, не щастя. Попередня кора, яка відповідає за планування, працює як гіперактивний охоронець, який бачить загрози, де немає. Зима була корисною особливістю, коли наші предки, необхідні для зберігання їжі на зиму. Але в сучасному світі ця система не виходить.
Нейронауковий факт: Коли ми думаємо про майбутнє більш ніж 30% від часу прокидання, активовано ту саму область мозку, яка відповідає реальній фізичній загрозі. Тіло не відрізняється від реальної небезпеки і уявленої небезпеки; вона реагує на стрес в обох випадках.
12 Знаки залежності майбутнього
1 Постійне занепокоєння щодо потенційних загроз
Ви збираєте сценарії катастрофи у вашій голові як режисер фільму жаху. “Що я втратию роботу?”, «Що я хвора?», «Що ж якщо економіка зламати?» Ваш мозок став нічним заводом, що працює цілодобово.

2 Неспроможність насолоджуватися присутнім
Навіть коли щось чудово буває – акція, сонна дата, довгоочікуваний відпочинок – ви не зможете повністю розслабитися. Ваш мозок вже перейшов на наступний етап: «ОК, але що далі? й
3 Ідеальне планування
Ви робите плани з прецизією швейцарського годинника, враховуючи кожну дрібницю. У вас є План A, Plan B, Plan C і навіть План Z для apocalypse. Але коли реальність не відповідає вашим ідеальний сценарій, ви панікуєте.
4 Параліч при зміні планів
Невибагливі зміни збивають вас відслідками більше землетрусів. скасована зустріч, зміна маршруту, раптова пропозиція - все це викликає вас не curiosity, але паніки.
5 хв Уникаючи ризику виникнення неполадок
Ви не гарантуєте 100% успіх. Нова робота, переїзд в інше місто, початок відносин – все це здається занадто ризикованим для вас.
УВАГА! Уникаючи ризику також ризик. Ризик життя життєдіяльності для чого не було зроблено.
6 Фінансова тривожність з стабільним доходом
Навіть з хорошою зарплатою і збереженням, ви завжди хвилюєтесь про гроші. Ви економите більше часу, ніж ви витрачаєте на життя сьогодні. Ваш "чорний день" став чорним, ніж ваш подарунок.
7 хв Відповідність важливих рішень
Ви чекаєте ідеальний момент, який ніколи не приходить. Ви все ще аналізуєте і плануєте.
8 Життя на стенді
«Я отримую проект – тоді я буду відпочивати», «Я заощаджу гроші – тоді я буду жити», «Я знайду ідеальний партнер – тоді я щаслива». Ваше життя стало нескінченною чергою щастя.

9 Постійне порівняння з іншими
Виміряйте свій прогрес, порівнюючи себе іншим. Соціальні медіа стали для вас не розваги, але поле бою, де ви постійно втратите явну гонки для успіху.
10 Інформаційна залежність
Ви споживаєте новини, аналітику та прогнози, як препарат. Ви думаєте, що більш детальна інформація, яку ви отримаєте про майбутнє, краще ви можете підготуватися до неї. По суті, ви тільки збільшите свою тривогу.
11 Залежність від зовнішнього затвердження
Ви боїтеся приймати свої рішення, бо ви повинні взяти відповідальність за них. Якщо щось неправдиво, ніхто не не буде.
12 Втрата віри в можливість щастя
Ви починаєте бачити майбутнє як неминуче розчарування. Піссімізм стає вашим захистом від потенційного болю, але також проти потенційних рад.
Як розбити пастку майбутнього
Практичні рекомендації провідних психологів
- Рулі 10-10-10-10: Коли ви приймаєте рішення, запитайте себе, «Як я збираюся відчувати себе про це за 10 хвилин, 10 місяців і 10 років?» Це допоможе відокремити важливість від явного.
- Анколювання в сучасній техніці: Як я відчуваю себе зараз? Це допоможе привернути увагу до сьогодення.
- Обмеження планування: Встановити біля 30 хвилин на добу, щоб планувати майбутнє. Встановити таймер і строго дотримуватися цього обмеження.
- Експеримент ризику: Що нового тижня без гарантії результатів. Почати невеликий — спробувати нову страву, познайомитися з незнайомцем, змінити будинок маршруту.
- Presence Медитація: 10 хвилин щоденної медитації може значно зменшити занепокоєння майбутнього. Дослідження показують ефективність після 2 тижнів практики.
Майбутнє створене в даний час. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.
Історія трансформації
Марк, 34-річний ІТ-фахівець з Москви, був класичний майбутній планувальник два роки тому. Упродовж 10 років, три «попередня» професії та економія на 15 різних сценаріях життя. Він не в змозі пити свою ранкову каву, оскільки його мозок вже виповнив план 2030 економічної кризи.
Точка повороту була звичайна прогулянка з собакою. Собака припинила пахнути квіткою, а Марк фактично помітив її навесні вперше за місяць. «Я зрозумів, що собака живе більше повністю, ніж я, – каже він. Сьогодні, Марк є практикуючим розумом, перейшов на більш творчу роботу і планує місяць попереду. “Чи не знаєте, що буде завтра, – каже він.
Основні висновки
В майбутньому важливо, але не достатньо жертвувати присутнім. Найкращий спосіб забезпечити гарне майбутнє сьогодні. Планувати мудро, але жити пристрасно. Підготуйтеся до завтрашнього дня, але не забудьте дихати сьогодні.
Пам'ятайте, що тільки час, коли ви дійсно можете зробити різницю зараз. Все інше - проекція вашого розуму. Не дозволяйте привидам майбутнього правила вашого життя.
Словник термінів
Попередня кора
Площа мозку, відповідального за планування, прийняття рішень та контроль імпульсів. Іноді він працює занадто активно, створюючи зайву тривогу про майбутнє.
Розумність (Mindfulness)
Практика фокусування на даний момент без судових рішень. Допомагає зменшити занепокоєння і поліпшити якість життя.
Проксимус
Стійкість до досконалості, що часто призводить до прокрастинації, тривожності та незадоволеності результатами.
Хворобий розлад
психічний стан характеризується надмірною і неконтрольованою тривожністю про майбутні події.
Прокрасти
Повідомляючи важливі завдання пізніше, часто пов'язані з побоюванням провалу або досконалості.