15 альтернативних способів познайомитись з людьми

Як перетворити нудне знайомство в незабутнє перше враження

Стандартне знайомство мертве. Резюме «Хі, моє ім’я...» викликає у сучасній людині про однакову реакцію, як і звук тривожного годинника в понеділок вранці. Психологи стверджують, що у нас є лише 7 секунд, щоб зробити перше враження, але більшість людей витрачають ці дорогоцінні моменти на рівні, які миттєво забули.

Дослідження в Університеті Princeton показує, що люди формують думку про особистість співрозмовника в перших 100 мілісекундах знайомства. Відповідність емоційної відповіді, яку ви еліцитуєте, 6 разів краще запам'ятовується, ніж ваше ім'я.

Проблема не в тому, що люди стають менш схильними. Справа в тому, що ми все ще використовуємо комунікативні візерунки останнього століття, коли мало інформації і більше уваги. Сьогодні, ваш співрозмовник одночасно замислюється про десятки інших речей, і ви можете розбити цей інформаційний шум тільки з нестандартним підходом.

Психологія нестандартних знайомств

Коли ви відійдете від звичних сценаріїв, щось дивовижне відбувається: мозок співрозмовника перемикається від режиму автопілота до активного сприйняття. Це називається ефектом патерна-інтеррапта – несподівана поведінка буквально «змикає» свідомість і змушує людину звертати увагу на тебе.

Люди рідко пам'ятають, що ви сказали, але вони завжди пам'ятають, як вони відчували поруч з вами.

15 перевірених альтернатив для нудних знайомств

1,1 км «Я, як правило, отримую тут, щоб просто почати говорити. й
Непристойна як суперпотужність. Зробивши свою вразливість, ви миттєво стають людиною. Знімає напругу і створює атмосферу довіри, тому що показує, що ви не є роботом, який прагне бути ідеальним.

2,2 км Тепер буде найпрогресивніший момент, коли люди обмінюються обличчями і голосами.
Театральний гумор з невеликою дозою самоіронії. Ця фраза звучить як оголошення цікавого заходу, а не процедури. Скажіть, що ви не берете себе занадто серйозно.

3. У «Успішно на цьому етапі люди говорять про своє ім’я, але я вірю в нормальну розмову. й
Для тих, хто цінує глибину зв’язку за формальностями. Ця фраза сигналізує вашу щирість і бажання дізнатися людину для реального, а не просто грати в соціальний обряд.

4. У «Я той, хто завжди отримує трохи втраченого знайомства, але потім хребта. й
Проведення самопрезентації, що створює антіфікацію. Ви керуєте очікуваннями заздалегідь, але ви обіцяєте цікаві розробки. Особливо ефективний для інтровертів, які не відчувають себе прямо.

5. Умань «Чи варто бути банальним моментом розповісти про себе, але я пропоную вам грати здогадки. й
Gamification of Friends перетворює процедуру нудного в захоплюючу гру. «Я люблю каву, я не можу прасувати мої сорочки, і я завжди втратив ключі — хто я?» Взаємодія миттєво передбачає співрозмовника.

Секрет ефективності: Формат гри активізує допамінову систему мозку, що робить спілкування з вами буквально приємним на нейрохімічному рівні.

6. Жнівень Я не люблю говорити про себе, це як псує на початку фільму.
Метафор від світу розваг створює незначну таємницю без сноблерії. Ви покажете, що є щось цікаве про вас, але займіть свій час, щоб розкрити його, що тільки паливо curiosity.

7. Про нас «Для того, щоб ми знали один одного за тисячі років і пропустили всі ці незручні речі. й
Миттєве створення інтимації через явну історію відносин. Цей підхід особливо ефективний, коли ви відчуваєте взаємну симпатію, але формальності перешкоджають природному спілкуванню.

8. У «Якщо ви чекаєте нудну історію про мене, то це сором’язлива. Я пропоную, хто думав про те, що настає на будильнику 7 ранку.
Класична зміна теми з гумором. На відміну від самопрезентації ви можете обговорити універсальну проблему людини, яка може приєднатися. В будь-якій ситуації працює льодяник.

9. Навігація Тепер буде неформальне знайомство без позицій, regalia і гучних слів.
Чудовий спосіб виділитися в корпоративному середовищі, де кожен використовується для представлення себе через статус. Ви сигналізує бажання людини, не професійні, контакт.

10. “Я тут, як ви, намагаючись дізнатися, хто це буде цікаво говорити сьогодні. й
чесний склад спільної мети створює відчуття союзу. Не нав'язувати, але показати відкритість і щире бажання знайти цікавий співрозмовник.

11. «Я не маю готового тексту, але я можу розповісти про мої погляди, чи є ти цікава людина або ні. й
Невелика провокація, яка інтригує і створює ігровий натяг. Важливо сказати це з хорошим тоном, що показує, що це дружній жарт, а не виклик.

12. Я зазвичай вводить себе, коли я починає переривати когось.
Залізо про вашу розмову. Якщо ви дійсно енергійна і цілеспрямована людина, чому б не держава її від початку? Він встановлює правильні очікування.

Важливий принцип
Будь-який з цих фраз тільки працює, коли вони відповідають дійсності. Не намагайтеся відтворити роль – люди відчувають себе помилково на інтуїтивному рівні.

13.00 р. «Не робіть вечірню сцену hello-good, ми просто будемо говорити. й
Пропустити формальності та перейти на живу комунікацію. Особливо ефективний у ситуації, де всі претендії слідувати за суворим етикетом, але насправді хочуть спілкуватися в людському шляху.

14. «Я хтось, хто зазвичай забуває імен в хвилину. Так, якщо ви забули занадто, не хвилюйтеся.
Визнання загальної слабкості знімає напругу і створює відчуття громади. Кожна людина забуває імен, але не всі її допускають. Доброго дня!

15.00 р. Я не збираюся розповісти вам біографія, це нудно. Я тут, щоб зробити нові друзі.
Заява про намір, який заслуговує на повагу. Ви показуєте зрілість і визначення, які особливо цінуються серед людей, які також шукають реальні зв'язки.

Як вибрати правильний спосіб

Вибір стратегії знайомств залежить від контексту, Вашої особистості та інтуїтивного розуміння співрозмовника. У бізнес-середовищі будуть працювати більш стримані варіанти, на вечірці ви можете дозволити більше креативності. Головне правило: Ваш підхід повинен бути автентичним, не навчатися.

Нестандартна поведінка активізує новизну систему в мозку співрозмовника, яка несе відповідальність за запам'ятовування та формування позитивних об'єднань. Саме тому незвичні знайомства запам'ятовується протягом багатьох років.

Помилки, щоб уникнути

Найбільша помилка полягає в тому, щоб перетворити нестандартний підхід до нового шаблону. Якщо ви використовуєте однакову фразу в кожній ситуації, вона втратить свою силу. Друга проблема переграє. Неприємність повинна виглядати природною, не схожою на запам’ятовуваний номер.

Краще знайомство – це не демонстрація того, як саме ви, але момент з’єднання людини.

Висновок
Мистецтво знайомства не про те, щоб зробити враження на всі витрати. Про створення простору для реального спілкування у світі, повному з поверхневих контактів. Кожен з пропонованих рішень працює, оскільки він показує вашу людство, творчість і прагнення вийти за межі соціальних мереж. Пам'ятайте, люди намальовані тим, хто змушує їх відчувати себе живим, а не тим, хто тільки дотримуватися правил етикету.

Глосарій
Інтерраптор візерунок
Психологічна техніка, в якій несподівана поведінка перериває автоматичні реакції співрозмовника і передає свою свідомість в режимі активного сприйняття.

Гамізація
Застосування елементів гри та механіки в неігрових контекстах для збільшення залучення та мотивації.

Допамінна система
Нейрохімічна система мозку, відповідальна за відчуття задоволення, мотивації та консолідації позитивного досвіду.

Афінішність
Аутентність і щирість в самовираження, листування зовнішньої поведінки до внутрішніх переконань і характеру людини.

Нова система
Нейромережа мозку, яка активована при виникненні нової, несподіваної інформації та сприяє кращій пам'яті.

Емоційне реагування
Безперервний емоційний відгук людини до стимулу, який утворюється швидше, ніж раціональний аналіз і сильно впливає на пам'ять.