3 супер прості критерії, щоб зберегти ваш розум здоровим

Що робить людину дійсно щасливою? У цьому питанні виникають труднощі філософів, психологів і звичайних людей на тисячі років. Сучасна наука дає нам дивно просту відповідь: є тільки три фундаментальні критерії, які визначають здоров'я наших розумів. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу!

Здоровий розум – це не відсутність проблем, але вміння вирішувати їх посміханням і впевненістю в майбутньому.

Революційне відкриття в Менталовому здоров'ї
Дослідження в останні десятиліття показали, що психічне здоров'я може вимірюватися в трьох простих способами. Це не теорія, це практичний інструмент, який змінив життя мільйонів людей по всьому світу.

Уявіть трикутник, де кожна сторона є одним з критеріїв. Коли всі три сторони знаходяться в балансі, у вас є стабільна і гармонійна особистість. Але одна сторона - гойдалка, весь трикутник втрачає свою стійкість.

Критерії #1: Самозадоволення
Це фундамент всього. Людина, яка приймає себе як він, але прагне до зростання, має неймовірну внутрішню силу. Самодозування не комплаєнс, але глибоке розуміння ваших сил і спокійне прийняття зон розвитку.

Практичні шляхи підвищення самозараження:
  • Тримайте щоденник досягнень Пишіть навіть невеликі успіхи щодня.
  • Практика самообслуговування Поговоріть собі, якби ви були кращим другом.
  • Набір реалістичних цілей Перервувати великі мрії в невеликі кроки
  • Вивчіть свої сили. Використовуйте їх в повсякденному житті.
  • Приймати компліменти. Не вдається похвали, але давайте подяки.

На жаль, багато людей витрачають більше часу на вивчення інструкцій для нового телефону, ніж розуміння власної ідентичності. Самоножник - запорука внутрішньої гармонії.
Критерії 2: задоволення життя
Це відчуття, що ваше життя має значення і напрямок. Не обов'язково багаті або відомі люди з високим вмістом життя - вони просто знають, чому вони збираються щодня. Їхнє життя наповнене цілими цілями, які змінюють їх внутрішні цінності.

Цікавий факт: Дослідження показують, що люди, які регулярно беруть участь у діяльності, що відповідають їхнім значенням, є 40% рідше, щоб випробувати симптоми депресії та тривожності.

Як збільшити задовільність життя:
  • Визначте правильні значення до Що дуже важливо для вас?
  • Створити персональну місію Про те, що ви живете
  • Планувати майбутнє. Зробіть цілі для різних часових горизонтів
  • Залучення у змістовну діяльність Знайти способи допомогти іншим
  • Святковий прогрес Досягнення цілей, не тільки досягнення їх.

А мудрий чоловік один раз сказав: «Щостя не є призначенням, але спосіб подорожувати». Сприяння з життям не виникає з досягнення кінцевих цілей, але від процесу переміщення до них.
3: Соціальна адаптація
Людина – це соціальна істота. Наша здатність будувати здорові стосунки, з'єднатися з різними людьми, відчути частину громади безпосередньо впливає на наше психічне здоров'я. Соціальна адаптація – це не здатність бути як всім іншим, але можливість підтримувати індивідуальність в соціальному контексті.

Способи поліпшення соціальної адаптації:
  • Розробити емпатію. Вчимося розуміти почуття інших людей
  • Практика Активне прослуховування Послухайте, не відповідайте.
  • Вивчайте соціальні навички Це однакові навички, як і будь-який інший.
  • Знайди свого племена. Люди, які діляться своїми інтересами
  • Відкриваємо нові речі. Спробуйте нові форми соціальної взаємодії

Соціальна адаптація – це мистецтво, що має бути у присутності інших, без втрати автентичності або зв’язку з іншими.

Синергія трьох критеріїв
Магія починається, коли всі три критерії працюють в безсонні. Уявіть людину, яка щаслива з себе, знаходить сенс у житті і спілкується з людьми. Така людина має дивовижну стійкість до стресу і можливість перетворити будь-які життєві виклики на можливості для росту.
Практичні поради: Оцініть кожен з трьох критеріїв на масштабі 1 до 10 разів на тиждень. Це допоможе вам побачити яку площу працювати на першому етапі.

Поширені міфи та невідповідності
Багато людей помилково вірять, що психічне здоров’я є чимось складним і недоступним. Насправді здоровий розум є результатом простих, але регулярних дій. Так само, як фізичне здоров'я підтримується правильне харчування та вправи, психічне здоров'я посилюється через роботу з трьома основними критеріями.
Щоденні звички для психічного здоров'я:
  • Ранкове відображення 5 хвилин, щоб зрозуміти ваші почуття і плани
  • Чудовість. Написати три речі, які ви вдячні.
  • Соціальний контакт Причастя з кимось значущий кожен день
  • Маленькі досягнення Зробіть одне завдання, яке наблизилося до мети.
  • Вечірній аналіз Оцінити день за трьома критеріями

Висновки: Шлях до психічного здоров'я
Три критерії для здорового розуму не теоретичні поняття, але практичні інструменти, які кожен може використовуватися в їх житті. Самостійно-задоволений, задоволеність життям та соціальною адаптацією формують фундамент, на якому будується щасливий і відповідальний життя.
Пам'ятайте, що відмінність не потрібно. Навіть невеликі поліпшення в кожній з трьох зон може різко змінити якість життя. Почати з критерієм, який видається найбільш доступним для вас, і поступово розвивати інші.
Здоровий розум не є призначенням, але захоплююча подорож до найкращої версії себе. І що подорож починається зараз.

Глосарій
Чоловіче здоров'я
Стан благополуччя, в якому людина може реалізувати свій потенціал, впоратися з стресами життя, продуктивно працювати і сприяти життєдіяльності громад.

Самозараження
Позитивне ставлення до своєї особистості, прийняття Ваших сил і слабких сторін, впевненості у своїх здібностях і цінностях як особи.

Задоволення життя
Тематична оцінка якості життя в цілому, в тому числі почуття сенсу, цілей і відповідності життя власних очікувань і цінностей.

Соціальна адаптація
Уміння людини адаптуватися до соціального середовища, ефективно взаємодіяти з іншими, а також ефективно функціонувати в різних соціальних групах.

Прихильник.
Уміння розуміти і поділитися іншими почуттями людей, помістити себе в своєму місці, і реагувати на їхні емоційні стани.

Самохідність
Вид і розуміння ставлення до себе в часи збою або страждання, замість самокритики і самознімання.

Активне слухання
Техніка зв'язку, в якій слухач концентрує повністю на динаміку, намагається зрозуміти його точку зору і дає зворотний зв'язок.

Особиста місія
Коротка заява, що описує основне призначення або значення життя людини, його основні значення та принципи.