10 Маскулінність Маски, які ви використовуєте і як не втратити своє власне

Ми часто зносимо маскулінність, щоб приховати наші страхи і почуття. Але найчастіше ми робимо це, швидше за все, ми втратимо себе за ними.

У сучасному світі кожна людина несердного тиску відповідає певним стандартам. Ми навчимося приховати вразливість, пригнічувати емоції і показати силу, де ми відчуваємо слабкий. Але що відбувається, коли ці оборонні механізми стають тюрмою для нашої істинної ідентичності?

Чому ми одягаємо маски?
Психологи в Університеті Станфорда виявили, що 78% чоловіків регулярно пригнічують свої справжні емоції в суспільних ситуаціях. Це не через нездатну нездатність емпататизувати, але через соціокультурні настрої, які утворюються з дитинства.
Маскулінність маски не просто роль ми граємо. Це спосіб виживання в світі, де вразливість часто сприймається як слабкість.

Доктор Брене Браун, дослідник вразливості і сором'язливості, примітки, що чоловіки часто трахаються в подвійному пастку: з одного боку, вони очікувані бути емоційно доступні, з іншого боку, вони повинні відповідати традиційним стандартам мужності.

10 Основні маски маскулінності

1 "Ірон Ман" маска
Не проявляє біль, втоми або слабкість. Ця маска викликає чоловіків для роботи з виснаженням, ігнорувати проблеми здоров'я і відмовитися від допомоги навіть у критичних ситуаціях.
Рекомендації: Починайте невеликий – визнайте втому принаймні перед собою. Зберігайте журнал свого фізичного та емоційного стану.

1 час Маска фінансового Титану
Впевненість, що чоловіче значення визначається виключно шляхом доходу та кар’єрного досягнення. Це призводить до постійного стресу, переробка і втрати з'єднання з сім'єю.
Рекомендації: Визначте правильні значення за роботою. Список 10 речей, які роблять вас щасливими і не мають нічого спільного.

3610Р. 4200Р.
3 хв Маска емоційного робота
Пригнічує всі емоції крім небезпеки. Дослідження показують, що чоловіки, які не виражають емоцій, в 2,5 рази частіше страждають від депресії.
Рекомендації: Вивчіть «колесо емоцій» Круок. Щодня, ім'я принаймні одна емоція, яку ви відчуваєте, крім небезпеки або нейтральності.

4 "Lone Wolf" маска
Відкликання глибоких дружб і емоційного супроводу. Статистика показує, що чоловіки мають в середньому 5 разів менше близьких друзів, ніж жінки.
Рекомендації: Завітайте одну чесну розмову з другом або коханою людиною. Дізнайтесь, що ви зазвичай зберігаєте з вами.

5 хв Альфа чоловіча маска
Постійний конкурс і демонстрація домінування. Ця маска зливає енергію і запобігає здоровим зв'язкам.
Рекомендації: Практика активного прослуховування. У наступному бесіді зосереджуйте увагу на розумінні іншої людини, не проводячи свою точку.

6 хв Маска відбійника
Постійне почуття відповідальності за вирішення всіх проблем інших. В той час як догляд за іншими є важливим, перезахист може стати формою контролю.
Рекомендації: Вчимося запитати, «Як я можу підтримати тебе?» замість того, щоб запропонувати негайні рішення.

7 хв Маска Joker
Використовуйте гумор як спосіб уникнути серйозних розмов і глибоких емоцій. Постійна залізниця може бути бар'єром для щирості.
Рекомендації: Довгий час для серйозних розмов, не намагайтеся зловживати їх жартами. За 10 хвилин на добу.

8 Стойка маска
Незважаючи на те, що цитомалізм має свої переваги, її екстремальна форма може призвести до емоційного ступеню і втрати емпатії.
Рекомендації: Вивчіть різницю між здоровим та емоційним пригніченням. Читання філософських творів, які стимулюють обізнаність, а не відторгнення емоцій.

9 Маска "Експерт"
Завжди бути правою і показати компетентність. Похибка про визнання недійсності або помилки може перешкоджати особистісному росту.
Рекомендації: Практика фраз: «Я не знаю», «Я невірно», «Вчіть мене». Це ознаки міцності, не слабкості.

10 Маска "Імп'єрний"
Відмова від професійної психологічної допомоги або особистісного розвитку. Дослідження показують, що чоловіки в 3 рази рідше звертаються до психологів.
Рекомендації: Дивитися терапія як інвестиції в себе, не знак слабкості. Почати з книгами з психології або онлайн-ресурсів.

Як видалити маски безпечно

Процес видалення масок маскулінності вимагає поступу і обізнаності. Психотерапевт Террі Реал, який спеціалізується на чоловічій психології, рекомендує наступний підхід:

Крок 1: Розуміння
Перший крок до зміни визнає, що маски існують. Тримайте журнал спостереження за тиждень. Зауважте, що вам потрібно «включити» певну роль.

Крок 2: Кореневі дослідження
Спробуйте зрозуміти, де з'явилися ці механізми захисту. Вони часто утворюються в дитинстві або підлітковому віці, як спосіб уникнути болю або затвердження.

Головна Якщо в процесі самовизначення виникають сильні емоційні реакції, не соромтеся звернутися до фахівця. Це нормально і показує вашу міцність, не вашу слабкість.

Крок 3: Градуальна інтеграція
Не намагайтеся видаляти всі маски одночасно. Почати з одного місця або відносин. На прикладі, першим стає більш відкритим з вашим партнером, потім з друзями, потім з колегами.

Крок 4: практика вразливості
Дослідження Брене Брауна показує, що вразливість не слабка, але індикатор відваги. Починайте невеликий: поділіть ваші сумніви, запитайте про допомогу, додайте свою помилку.

Спецтехніка для щоденної практики

Техніка "Емоційний контроль"
Як я відчуваю себе? Не намагайтеся змінити емоції, просто його ім'я. Це допоможе розвивати емоційну обізнаність.

Техніка безпечного чоловіка
Визначте одну людину в житті, з якою можна бути абсолютно чесно. Практика відкритості з ним, поступово підвищуючи рівень довіри.

Техніка «Реформування внутрішнього діалогу»
Повідомляємо моменти, коли ваш внутрішній голос критикує вас за поведінку «немаскуліну». «Здоров’я людей висловлюють свої емоції. й

Справжня маскулінність не є відсутністю страху, але можливість бути вразливою в непритомності страху. Це сміливість бути себе в світі, що постійно намагається зробити вас кимось іншим.

Міфи про маскулінність, що зростання перешкоджання

Дослідження Американської психологічної асоціації виявило кілька токсичних міфів про маскулінність:

Міф 1: Чоловіки повинні вирішувати проблеми самостійно.
Реальність: Уміння запитати і приймати допомогу є ознакою мудрості і міцності.

Міф 2: Емоції - жіноча прерогативна.
Реальність: Емоційний інтелект корелює з успіхом кар’єри та відносин.

Міф 3: Чоловіки не повинні показувати слабкість.
Реальність: Визначте ваші обмеження, ви можете використовувати ваші сили більш ефективно.

Висновок
Видалення масок чоловічої ідентичності, але її поглиблення. Це процес повернення вашого сучасного себе, до якого ви за межами соціальних очікувань і стереотипів.
Пам'ятайте: що людина не означає, що до кого-небудь ідеї маскулінності. Це означає, що чесність з собою і іншими, які здатні глибоких відносин, здатні відчувати себе і висловити повний спектр людських емоцій.
Ваша вірна сила не лягає в масках, які ви зносите, але в сміливості їх видалити.

Глосарій
Токсична маскулінність – культурний тиск на чоловіків, щоб пригнічувати емоції, уникнути вразливості та показати домінування.

Емоційний інтелект – це можливість розпізнати, розуміти та керувати власними емоціями, а також іншими.

Можливість відкрити для емоційного ризику, невизначеності та критики.

Особиста маска - це оборонний механізм, в якому людина приймає певну роль або образ, щоб приховати свої справжні почуття або уникнути дискомфорту.

Емоційне усвідомлення – це можливість помітити і зрозуміти ваші емоційні стани в реальному часі.

Суспільно-культурні настрої - навчаються з дитинства правила та норми поведінки, прийнятих в суспільстві або культурі.

Аутентність – це листування між внутрішнім і зовнішнім проявом, щирістю у відносинах з собою та іншими.