Що це дійсно означає бути самі

Що це дійсно означає бути самі
Не існує універсальних правил про те, як бути себе, але є кілька важливих звичок, які допоможуть вам в цьому плані.

У віці соціальних медіа та нескінченний потік контенту, питання автентичності стає більш актуальним, ніж коли-небудь. Щодня ми зіштовхуємо себе, але що це дійсно означає? Психологи стверджують, що пошук істинного себе не є одноразовим відкриттям, але безперервним процесом самозахисту і саморозвитку.
Ключове розуміння: Аутентність - це не статичний стан, але динамічний процес вибору між тим, хто ми дійсно є і хто думає, що ми повинні бути.

Міф "чуй мене"
Першим маніфестаціям є поняття, що є «true self», прихована в кожному з нас, що необхідно знайти і звільнити. Сучасна психологія особистості показує, що ми є комплексною системою різних аспектів, ролей та ідентичностей, які можуть змінюватися в залежності від контексту.
Доктор Сусан Девід Гарвардської школи медицини нотує її дослідження про емоційну гнучкість, яка намагається знайти «тільки вірну» версію себе часто призводить до внутрішніх конфліктів і розчарування. А замість того, вона пропонує прийняття універсальності особистості, як природна риса людської психіки.

шість стовпів автентичного існування
1,1 км Емоційна чесність
Почуття емоцій, як позитивного, так і негативного. Дослідження нейропсихологів дозволяє пригнічувати або ігнорувати емоції вимагає значних когнітивних ресурсів і може призвести до вигорання.
Практичні поради: Зберігайте емоційний журнал. Кожна ніч напишіть три емоції, які ви відчували протягом дня і ситуації, які запускають їх. Це допоможе розвивати емоційну обізнаність.

2,2 км Значення самовизначення
Аутентність нерозривно пов'язана з розумінням ваших основних значень. Психолог Тим Капсер з Університету Рочестера в його дослідження показали, що люди, діяльність яких відповідає їхнім внутрішнім значенням, показують вищі рівні психологічного благополуччя і задоволеності життя.
Саморозкриті вправи: Зробіть список 10 разів, ви відчуєте себе найживим і енергійним. Аналізувати те, що значення були реалізовані в цих моментах – це ваш внутрішній компас.

3. У Супутники та самореспект
Налаштуйте здорові межі, але передумовою для автентичного існування. Доктор Брейн Браун, дослідник вразливості і сором'язливості, стверджує, що межі визначають, де ми закінчуємо і інші починаються.
Люди, які не знають, як сказати «не» часто живуть інші життя людей, поступово знижують дотику з істинними побажаннями і потребами. Університет Станфорда дізнався, що можливість встановити межі, пов'язані з вищою самооцінкою та меншими рівнями стресу.
4. У Прийняття недосконалості
Парадоксально, прагнучи до досконалості часто запобігає виникненню себе. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
Нагадуємо, що ми всі на цій подорожі разом. - Брен Браун.

5. Умань Складна присутність
Не можна собі бути, будучи в постійному режимі «аутопілот». Розуміння і розумова практика допомагають розвивати здатність помітити ваші думки, почуття, і реакції без негайно оцінити або намагатися їх змінити.

Дослідження в нейропластиці показує, що регулярна практика медитації буквально змінює структуру мозку, зміцнюючи ділянки, відповідальні за самовідомість і емоційне регулювання.
6. Жнівень Творчий вираз
Творчість не є привілеєм електрики, але базовою людською потребою для самовираження. Психолог Міхай Цсиксентміхалий у своєму дослідженні про стан течії виявив, що творчі переслідування сприяють інтеграції різних аспектів особистості.
Творчі завдання: Спробуйте кожен тиждень, щоб займатися новою творчою діяльністю - малювання, написання, музика, танці. Мета не досягти майстерності, але для вивчення різних сторін вашої особистості.

Соціальні виклики автентичності
Однією з головних перешкод для автентифікації є соціальний тиск і страх відторгнення. З метою виживання наших предків, ми пояснимо, що необхідність належати групі.
У сучасному світі, однак, надмірна необхідність затвердження може бути перешкодою для особистого зростання. Опитування опубліковано в журналі особистості та соціальної психології виявили, що люди, які навчилися балансувати автентичність та соціальна адаптація показали вищі показники психологічного благополуччя.
Золоте правило: Як себе не означає, що вона самогубна або нечутлива до інших. Це означає, що, коли і як адаптуватися до соціальних очікувань, не втрачаючи дотику з вашими основними значеннями.

Практичні стратегії розвитку автентичності
Техніка тестування реальності: «Я хочу, що я думаю, що я думаю, що мені?» Відповіді на це питання можна переглянути.
Рольовий експеримент: Спробуйте свідомо спробувати різні аспекти вашої особистості в різних ситуаціях. Це допоможе вам зрозуміти, які ролі дійсно підходять для вас і які були накладені ззовні.
Практика вразливості: Почати маленькі, обміняючись своїми думками або почуттями з коханою людиною. Поступово розширити коло людей, з якими можна відкрити.
Пам'ятайте, що це не кінцева мета, але спосіб життя. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Висновок
Аутентність не є розкішю, доступним для вибору декількох, але базової потреби кожної людини. У світі, де зовнішні впливи стають все більш агресивними, здатність залишатися само стає формою опору і актом самозбереження.
Шлях до автентичності вимагає відваги, терпіння і постійного саморозвитку. Але винагорода — життя, наповнене значенням, глибокими відносинами, внутрішнім миром — варто зусиль.
Глосарій
Афінішність Конформованість зовнішніх проявів до внутрішніх переконань, цінностей і почуттів людини.

Емоційна гнучкість Уміння адаптуватися до мінливих обставин і впоратися з складними емоціями в здоровому вигляді.

Розуміння Практика свідома присутність в даний момент без спроб змінити або оцінити її.

Проксимус Бажання до досконалості, часто супроводжуються страхом помилки або не зустрічаючи високих стандартів.

Статус на сервери Психологічний стан повного поглинання в діяльності, що характеризується високою концентрацією і почуттям задоволеності.

Емоційне вигорання Стан фізичного, емоційного та психічного виснаження, викликаного тривалим стресом.

Нейропластика Уміння мозку змінити структуру та функцію у відповідь на досвід та навчання.