Як позбутися від страху відторгнення: 6 ефективних стратегій

Уявіть стоячи перед офісними дверима, підготувавши запит на підняття. Серце збиває, пальми поті, і внутрішня голосова в'язниця, «Що робити?» Сім'я Походження відхилення паралізів мільйонів людей по всьому світу, що присвячують їх кар’єрних можливостей, особистісного щастя та самоповності. Але що якщо ми сказали вам, що страх може подолати один раз і назавжди?

Анатомія груші: Чому ми не робимо
Побажання відторгнення в еволюціональному минулому людства. Тисячі років тому, відчуження від племени означають певну смерть. Наш мозок все ще сприймає відторгнення як загрозу виживання, активізуючи ті ж самі нервові шляхи, як фізичні болі.
Дослідження з університету Каліфорнія показує, що емоційний біль відторгнення активізує ту ж саму область мозку (кут черепа переднього черепа) як фізична травма.

Доктор Хлопчик, автор Емоційної першої допомоги, пояснює це явище через призму нейропластичності. Щоразу ми уникаємо потенційного відторгнення, зміцнюємо нервові зв’язки страху, роблячи його ще сильніше.

Стратегія 1: Виявлення заперечення як інформації
Перший крок подолання страху – змінити сприйняття відторгнення. Замість того, щоб побачити її як особиста перемога, див. відмову як цінна інформація про ситуацію, час або підхід.
Джеймс Дисон отримав 5,126 відмов від інвесторів до його революційного пилососа. Кожен «не» приніс йому ближче до правого рішення.

«Що я навчився?», «Як я можу поліпшити свій підхід?» і «Що відкриваються двері?» ?

Стратегія 2: Методи радіаційного впливу

Психологи називають цей метод «системна десенситація». Ідея проста: починати з невеликими ризиками збою і поступово підвищувати ставки.
30-денна проблема подолання несправності:
Тиждень 1: Запитайте на знижку в кафе, попросіть перенести на літак на краще місце.
Тиждень 2: Просимо зустрічі з головою, отримайте ідею колегам.
Тиждень 3: Запрошуйте людину, яку ви любите на дату, застосуйте за цікавим вакансій.
Тиждень 4: Запитайте про просування, пропонуйте співпрацю на впливову компанію.

Стратегія 3: Когнітивні реструктуризації
Наші думки формують наші емоції. Технології реструктуризації когнітивних реструктуризації допомагають визначити та змінити регенераційні переконання про відмову.
Заміна думки «Якщо я відхилявся, це означає, що я не можу» з «Реєкцією – це нормальна частина життя, яка не визначає мого гідного чоловіка. й

Як сказав Альберт Ейнштейн, «Файл є просто можливість знову почати, але мудро. й

Стратегія 4: Візуалізація Успіхів і що робити

Спортивні психологи давно загартували потужність візуалізації. Але крім того, щоб представити успіх, важливо розробити сценарій збою.
The Best-Worst-Most Likely Техніка:
Перед важливою бесідою описайте три сценарії. Це дозволить зменшити занепокоєння і підготуватися до будь-якого результату.

Дослідження показує, що люди, які представляють не тільки успіхи, але і можливі перешкоди 30%, швидше за все, для досягнення цілей.

Стратегія 5: Будівництво подушки
Час відхилення відхиляється, коли ми не маємо альтернатив. Створення декількох сценаріїв значно знижує занепокоєння.
The Five Options Rule: Підготовка принаймні п'яти альтернативних сценаріїв до отримання важливого запиту.

Стратегія 6: Соціальна підтримка та наставники
Гарвардський університет показує, що люди з сильною соціальною підтримкою двічі, як ймовірно, приймають виправдані ризики і переносять відторгнення більш легко.
Знайти наставника, який прогулявся схожим шляхом. Поділіться своїми страхами з довіреними людьми. Іноді просто говорячи про проблему значно знижує його емоційний заряд.

Створення кола підтримки 3-5 осіб, які можуть поділитися своїми цілями та страхами без побоювання бути судженими.

Практичні вправи для щоденної роботи
Ранкова мантра:
«Для того, що я можу відкрити для можливостей. Що не приносить мені ближче до так. Моє значення визначає себе, а не думки інших. ?

Реквізити журналу:
Якщо ви ризикуєте відмовитися. Аналізувати результати і замітити прогрес.

Наукова основа методів
UCLA нейронауковий Метью Ліеберман знайшов, що просто нагадує емоції активізує префронтову кору, зменшуючи активність амігдала, боячий центр в мозку. Це пояснює ефективність розумової та словесної методики.
У 2019 році в журналі Behavioral прийнято рішення про те, що люди, які практикують боєздатні техніки, підвищують дохід в середньому на 23% за рік.

Шлях до свободи починається з першого кроку.
Подолання страху відторгнення – це не одна подія, але процес. Щодня надає нові можливості для зростання та відваги. Пам'ятайте, що за кожним не є потенціал, так що може змінити життя.
початок невеликий сьогодні. Запитайте на знижку в магазині, оберіть нову ідею до колеги, посміхатися в незнайомці. Кожна невелика акція - це перемога над страхом і кроком до болдера, більш виконання версії себе.

Словник термінів
Когнітивна реструктуризація Психотерапевтична методика, спрямована на виявлення та зміну негативних моделей думки.

Системна десенсибілізація Поведінкова терапія на основі поступової залежності джерела тривожності через керований вплив.

Нейропластика Уміння мозку змінити нервові зв'язки і структуру у відповідь на досвід і навчання.

Ароматизатори Площа мозку, відповідального за обробку емоційного болю та прийняття рішень у конфліктних ситуаціях.

Мигдально-подібний Структура ендометрічної системи мозку, яка грає ключову роль в обробці емоцій, особливо страху і тривожності.

Попередня кора Площа мозку, відповідального за планування, прийняття рішень та контроль емоційних реакцій.