9
9 Стратегії, щоб Stay Calm в конфлікті на роботі
У напруженій ситуації важливо залишатися спокійним для побудови конструктивного діалогу і швидкого пошуку розв’язання проблеми.

З кожним днем мільйони людей по всьому світу стикаються конфлікти на робочому місці. Згідно з дослідженням CPP Inc., працівники витрачають в середньому 2,8 годин на тиждень на вирішення конфліктів. Це майже місяць робочого часу на рік! При цьому нездатність керувати емоціями в стресових ситуаціях може призвести до серйозних наслідків: від зниження продуктивності до звільнення.
Важливий факт: Нейропсихологи показали, що під впливом стресу активується амигдала - область мозку, відповідального за примітивну боротьбу-або підсвічування реакції. Це блокує роботу префронтової кори, яка несе відповідальність за логічне мислення і прийняття проінформованих рішень.
Стратегія 1: Технологія сигналу Зупинки
1-й
Коли ви відчуваєте, що емоції починають перестаратися, розумово скажеш «Стоп» і займіть глибокий дихання на 4 підрахунки, утримайте дихання на 7 підрахунків, видихаючи на 8 підрахунків. Ця методика, відома як 4-7-8 дихання, активізує парасимпатичну нервову систему і допомагає відновити контроль емоцій.
Практика цієї техніки в домашніх умовах, щоб в критичний момент вона буде працювати автоматично.
Стратегія 2: Метод зовнішнього спостереження
2,2 км
Уявіть собі погляд на конфлікт ззовні, якби це було сцена з фільму. Поставити себе, «Що б людина переглядала цю ситуацію?» Ця методика допомагає деперсоналізації конфлікту і побачити її об’єктивно. Психологи називають дану когнітивну відстань.

Стратегія 3: Правило 24 години
3 хв
Якщо конфлікт не вимагає негайного вирішення, нанесіть правила 24 години. Скажіть, «Що потрібно подумати про ситуацію. Продовжуємо обговорення У цей час гострі емоції підуть, і ви зможете підходити до проблеми більш раціонально.
Простір між стимулом і реагуванням. У цьому просторі є наша свобода і влада, щоб вибрати нашу відповідь. Наша місія полягає в тому, що наше життя і свобода. - Віктор Франкл.
Стратегія 4: Техніка Анконія
4. У
Створіть фізичну анкеру заспокоєння – специфічний жест або дотик, який ви будете використовувати в часах стресу. Наприклад, вичавити маленький пальцем лівої руки або торкнутися зап'ястя. Передплатити цей анкер, виконуючи його в моменти повного спокійного і релаксу.
Стратегія 5: Метод реферування
5 хв
Зменшення ситуації на позитивному шляху. Тексти пісень, а це означає: А замість «Я критикує мене», - думаю, що «Це дає мені зворотний зв'язок рости». Замість «Чого страшного» це завдання, щоб зробити мене міцніше. рефрамування Він змінює нервові візерунки мозку і знижує рівень стресу.
Стратегія 6: Технології активного прослуховування
6 хв
Зосередьтеся про те, що говорить опонент, не на підготуванні контрарифів. Повторити суть його слів: «Якщо я розумію правильно, ви думаєте, що...» Це не тільки допоможе вам залишатися спокійним, але також покаже іншу людину, яка ви можете почути їх.

Стратегія 7: Правило трьох тканин
7 хв
Перед тим як відреагувати, запитати себе три питання: «Я правда?», «Я це корисно?», і «Я це добре?» Якщо відповідь на принаймні одне питання є негативним, відмовляючись від казки. Ця методика запобігає імпульсивним реакціям, які можна пошкодити.
Стратегія 8: Емоційне маркування Мета
8. У
Ім’я Вашої емоції: «Я відчуваю, що зараз подразнений» або «Я відчуваю себе розчарування». Дослідження показує, що просто перезняти емоцію активізує префронтову кору і зменшує активність амігдала. Це явище називається торфом.
Стратегія 9: Чоловіча методика відновлення
9. Навігація
Важко залишити конфлікт на кілька секунд. Уявіть себе в улюбленому місці відпочинку - на березі моря, в горах, в затишній кафе. Використовуйте всі ваші почуття: що ви бачите, почути, відчувати себе? Це створює нервовий буфер між стимулом і реагуванням.
Практичні рекомендації щодо реалізації стратегій
Почати з однією технікою. Оберіть стратегію, що закривається до вас і практикуйте його протягом тижня. Тільки після того, як він стає автоматичним, додайте наступний.
Створення плану дій для типових конфліктних ситуацій. Наприклад, якщо ви часто стикаються критики від вашого боса, подумайте перед тим, які техніки ви будете використовувати. Це допоможе уникнути злиття в критичний час.
Зберігайте «конфліктовий щоденник» – опишіть ситуації, які викликають стрес і зауважити, які стратегії допомогли управляти своїми емоціями. Це допоможе визначити найбільш ефективні методи для вас.
Висновок
Уміння залишатися прохолодним в конфліктах не є ненажерливим талантом, але вміння, які можуть бути розроблені. Кожна з цих стратегій базується на наукових дослідженнях і була протестована тисячами людей. Пам'ятайте, що ціль не уникнути конфлікту, але щоб пройти її з гідністю і знайти конструктивні рішення. Ваш спокій - це не тільки особиста перевага, але і інвестиції в здорове робоче середовище для всієї команди.
Глосарій
Амигдала
Амигдала – це область мозку, відповідального за переробку емоцій, особливо страхів і агресії. У стресових ситуаціях активується перша, блокує раціональне мислення.
Деперсоналізація
Психологічний процес розпаду з ситуації, що дозволяє виглядати на ньому об’єктивно, без емоційної участі.
рефрамування
Методика зміни сприйняття ситуації шляхом реформування або зміни фокусу уваги. Допомагає знайти позитивні аспекти негативних подій.
Ефективне маркування
Процес свідомо промивання і виявлення емоцій призводить до зменшення їх інтенсивності.
Парасимпатична нервова система
Частина вегетативної нервової системи, відповідальна за релаксацію і відновлення тіла. Активується глибоким диханням і медитаціям.
Попередня кора
Площа мозку, відповідального за виконавчі функції: планування, прийняття рішень, контроль імпульсів та логічне мислення.
Фрутація
Розумний стан, який виникає при неможливості досягнення мети або задоволення потреби. Нерідко супроводжується гнівом і агресією.
Когнітивна відстань
Уміння психічно відпадати від ситуації і розглянути її з різних точок зору, що сприяє більш об'єктивному оцінці того, що відбувається.
8 Поради щодо зменшення візуального напруження та допомоги відновлення очей
Магія Habit циклу: запорука успіху в житті та спорті