22
20 Приклади Захищаючи свої зв'язки: Практичний посібник
Практичний посібник з захисту персонального простору

Головна ідея: Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
Які особисті кордони і чому вони важливі?
Уявіть будинок без паркану. Будь-який може приїхати, візьміть все, залиште мене і залиште. Це як людина відчуває себе без особистих кордонів. Помилки невидимі лінії, які визначають, де починається ваш самокінець та інші люди.
Дослідження показують, що люди з добре визначеними кордонами мають більш високий рівень самооцінки, страждають меншою від тривожності і депресії, і їх зв'язки характеризуються більшою глибиною і щирістю. Парадоксально, надаючи кордони, ми не віддаємо себе від людей – створюємо фундамент для більш тісних і більш надійних відносин.
Приклад від життя
Не можна сказати ні колегам, які постійно просять її замінити. В результаті вона працювала майже в будь-який вік, відчула виснажену, і почала працювати над своїми колегами. "Я розумію, що ви в непростій ситуації, але я не можу працювати в цьому вихідні", - її стосунки з колегами не погіршилися - навпаки, вони почали лікувати її з великою повагою.
Як розпізнати кордони
Порушення меж часто виникає непристойна, як повільне витікання енергії. Тексти пісень, а це означає: Ваше тіло і емоції є першими ознаками, які щось відбувається неправильно.

сигнали про порушення кордонів:
- Фізичний стрес при спілкуванні з деякими людьми
- Почуття винності намагатися сказати ні
- Почуття, як ви звикли
- Почуття втоми після соціальних взаємодій
- Проростання або роздратування без видимих причин
- Узгоджене бажання виправдати
20 бетонних прикладів захисту кордонів
- На роботі з вимогливими боями: «Я готовий обговорити цей проект завтра вранці. Сьогодні У мене є особисті плани, які я не можу змінити. ?
- З обсесивним другом: «Для мене важливо, але мені потрібен час для себе. Зустрічайте наступний тиждень.
- З батьками нададуть несправедливу консультацію: Я оціню свою турботу, але я приймаю це рішення самостійно.
- З партнером, який порушує персональний простір: «Я потрібна половина години тиші для відновлення. Не про тебе, це про мої потреби. ?
- З колегою, що перетинає свої обов'язки: «Я розумію, що ви в складній ситуації, але у мене є власні завдання для виконання. ?
- З сусідом порушують мир: «Музична музика після 22:00 тримає мене змія. Чи можна змінити звук?
- З консультантом з продажу: «Танкс для інформації. Я буду розглядати і зв'язатися з вами, якщо я вирішив купити. ?
- З кимось критикує ваш вибір: «Я розумію, що у вас є інша думка. Це право рішення для мене. ?
- З кимось, хто завжди пізно: «Пунктуальність мені важлива. Якщо ви не більше 15 хвилин, я залишаю.
- З людиною, використовуючи провину-стриптиз: «Я не несе відповідальності за ваші емоції. Моє рішення залишається таким же. й
Я люблю тебе і себе одночасно. - Преніс Гансон.
- З обсесивними родичами: "Я радий бачити вас, але зараз не найкращий час для відвідування. Графік зустрічі. й
- Люди, які порушують фінансові межі: «Я не славлю гроші друзям. Це мій принцип підтримки відносин. ?
- З колегою йде про інших: «Я не комфортна розмова з особистим життям колег. Поговоримо про щось інше. ?
- За допомогою партнера, який контролює ваше життя: «Мої дружби важливі для мене. Я не готовий обмежувати їх. ?
- З особою, яка ігнорує вашу "не": «Я вже не сказав. Повторити той же запит не підходить мені.
- З ким-небудь, хто порушує ваші цифрові кордони: «Я не можу відповісти на робочі повідомлення після 19:00. Ми обговорюємо це завтра.
- З кимось критикують зовнішній вигляд: «Коментарі на мій зовнішній вигляд недоречно. Будь ласка, запустіть їх.
- З тими, хто приймає рішення для Вас: «Я оцінив вашу участь, але це мій вибір. Я можу впоратися з ним. ?
- З обсесивним знайомством на соцмережах: «Я віддаю перевагу спілкуватись у людини. Постійні повідомлення в Інтернеті не підходять мені.
- З ким-небудь, хто порушує свої емоційні межі: «Ваш спосіб висловлювання емоцій болить мене. Давайте знайдемо інший спосіб спілкування. ?

Методи ефективного захисту кордону
Техніка "Broken Record"
Повторіть свою позицію спокійно і послідовно, не виходячи з роз'яснення. "Ні, я не можу це зробити," період. Не потрібно засвідчувати або дати причини.
Техніка сендвіча
Я не можу це зробити + Я впевнений, що ви знайдете рішення. ?
Техніка вихідного часу
«Я повинен час думати. Я відповідав вам завтра. Це дозволяє приймати рішення без тиску.
Як визначити, чи успішно захищені кордони
Успішний захист кордонів проявляється не тільки при зміні поведінки інших, але й у внутрішньому стані. Ви відчуваєте себе більш впевнено, відчуваєте себе менш провиною і тривожністю, і ваші стосунки стають більш природними.
Знаки вдало встановлених меж:
- Ви можете сказати, що не відчуєте винності.
- Люди, швидше за все, розірвати межі.
- Ви відчуваєте більше енергії.
- Ваші стосунки стають більш рівними.
- Ви припинили виготовлення викопів.
- Ви маєте більше часу на важливі речі.
Надходження опору
Важливо розуміти, що коли ви починаєте встановлювати межі, інші можуть протистояти. Це нормально. Люди використовуються для певних поведінок у вашій частині, і зміни можуть зробити їх некомфортними. Деякі спробують виховати провину у вас, інші намагаються ігнорувати ваші межі. Надійність і консистенція є запорукою успіху.
Реальна історія.
Михаїл працював на ІТ-компанії, де за часом був нормою. Як починав йти додому на час, супервайзер спочатку натягував на своїй "необхідності компанії". Михайло спокійно відповів: Виконую свої обов’язки якісно під час робочого часу. Мій особистий час Через місяць колеги почали слідувати своїм прикладом, і керівництво зрозуміли, що ефективність роботи не падає.
Висновок
Захищаючи особисті кордони не самопізнання, але акт самореспекта і поваги іншим. Це майстерність, яка розвивається з практикою. Починайте невеликий: навчитеся говорити не в незначних ситуаціях, а поступово ви отримаєте впевненість у більш серйозних випадках.
Пам'ятайте: у вас є право на ваші почуття, думки, час і місце. Захищаючи ці права, ви не тільки поліпшите своє життя, але і встановлюєте приклад здорових відносин.
Глосарій
Особисті кордони
Психологічні та фізичні обмеження особи, які забезпечують захист свого благополуччя та самооцінки.
Гільт-стриптиз
Маніпулятивна методика, в якій людина повинна відчувати винність, щоб досягти певних цілей.
Посилення
Можливість відкрити та чесно висловити свої потреби, думки та почуття, повагу прав інших.
Реквізити
Відчуття гніву або відступу, що накопичується при при пригніченні власних потреб.
Автентичний
Генуїн, щирий, відповідальний до істинних почуттів і вірувань людини.
Компультивна поведінка
Дії, які людина виконує автоматично, без свідомого вибору, часто у відповідь на внутрішній стрес.
7 Причини, які славляться, можуть змінити життя
Анжела Перлові перерви в повітря з новим гороскопом, несподівані прогнози променевого астрологера