Присоединяйтесь к нам в социальных сетях!

Следите за обновлениями и получайте порцию позитива каждый день:

Facebook Telegram Pinterest ВКонтакте

Старий вік надходить через кишечник. 90% шкіри, настрою і енергетичних проблем пов'язані з кишечником. Ось що робити.

Стародавня мудрість «Здоров'я починається в кишечнику» – це ще більше підтвердження сучасної науки. Останні дослідження показують, що до 90% проблем, пов'язаних з передчасним старінням. Цей зв'язок є настільки сильним, що вчені говорять про «кишково-кутову» і «кишково-браїну» осі – системи непрямого зв'язку між цими органами.
«Гут мікробіом керує імунною системою, впливає на обмін речовин і визначає швидкість старіння тканин тіла», – розповідає доктор Майкл Мерсер, гастроентеролог і дослідник мікробіом в Університеті Каліфорнія.

кишечник як джерело молоді і здоров'я
Наша гута є домівкою близько 100 трійчастих мікроорганізмів, які складають мікробіом. Коли його баланс порушується (дисбіоз), він запускає каскад негативних реакцій:
  • Запалення процесів, які прискорюють старіння тканин
  • Порушення бар'єрної функції кишечника
  • Зниження виробництва нейротрансмітаторів
  • Поглинання поживного поглинання
  • Випускають токсини в кровоплин
Тріад здоров'я: шкіра, настрій, енергія
Шкіра і кишечник
Дослідження в журналі Frontiers в мікробіології виявили, що 66% пацієнтів з вираженими прищами мають значний дисбаланс у мікрофлорі кишечника. Коли нормалізовано мікробіом, стан шкіри покращився на 80% учасників.
При порушенні бар'єрної функції кишечника проявляється:
  • Обов'язковий комплекс і втрата пружності
  • Дозрілі зморшки
  • Запалення захворювань шкіри
  • Підвищена чутливість

Мудрий і хати
кишечник містить більше нервових клітин, ніж спинний мозок, тому його називають «другий мозок». 90% серотоніну виробляється в кишечнику, а не мозку.
Дослідження в природній мікробіології виявили безпосередню кореляцію між різноманіттям мікробіоти кишечника та рівнями депресії та тривожності.

Енергетика та кишечник
Хронічна втома часто пов'язана з проблемами кишечника через:
  • Порушення поглинання вітамінів групи В, заліза та магнію
  • Запалення, що вимагає витрат на електроенергію
  • Інтоксикація відходами патогенних бактерій
Як відновити здоров'я кишечника
1,1 км Оптимальне харчування
  • Сорти рослинних продуктів (30+ видів на тиждень)
  • Пребіотики: цикорій, артишок, цибуля, часник, аспарагус
  • Ферментовані продукти: sauerkraut, kimchi, йогурт, кефір
  • Зменшення споживання ультраобробних продуктів
2,2 км Силові режими
Інтервал застібки за схемою 16/8 (16 годин кріплення, 8 годин вікна для їжі) сприяє відновленню слизової кишечника і оптимізації мікробіом.
, Україна
3. У Управління стресом
Хронічний стрес порушує бар'єрну функцію кишечника і змінює склад мікробіом. Ефективні стратегії:
  • Регулярна медитація (10-15 хвилин щодня)
  • Глибоке дихання перед повчанням
  • Йога та помірна фізична активність
  • Повний сон (7-8 годин)
Протокол відновлення кишечника "4R":
1,1 км Видалити (Використання) Збудники і запальні продукти
2,2 км Замінити (замінити) бродіння
3. У Реінокулятор (Restore) Пробіотик
4. У Ремонт (Restore) мастурбація

Основні результати
Неперевершене здоров'я є основою для уповільнення процесу старіння. Відновлення вимагає 3 до 6 місяців послідовної дії. Інвестування у здоров’я кишечника забезпечить красиву шкіру, стабільний настрій, високу енергію та повільне старіння на клітинному рівні.

Словник термінів
мікробіом
загальність всіх мікроорганізмів, які заражають кишечник, включаючи бактерії, віруси, гриби і протозою.
Дисбіоз
Порушення балансу мікрофлори кишечника з зменшенням корисних і підвищенням патогенних мікроорганізмів.
Синдром підвищеної проникності кишечника ("Лісовий кишечник")
Стан, в якому порушується бар'єрна функція стінки кишечника, що дозволяє токсинам ввести кровотік.
Пребіотики
Неприємні харчові компоненти, які стимулюють зростання корисних кишкових бактерій.
Пробіотики
Живі мікроорганізми, які при споживанні, позитивно впливають на здоров'я.