Присоединяйтесь к нам в социальных сетях!

Следите за обновлениями и получайте порцию позитива каждый день:

Facebook Telegram Pinterest ВКонтакте

Як боротися з психологічним тиском: Ефективні методи захисту

Екологія життя. Психологія: Не встигнути не сказати. В житті, коли під впливом психологічного тиску, згодні з тим, що абсолютно не потрібно робити. У статті ми розглянемо характер психологічного тиску та ефективні копінг-стратегії для підтримки психологічної автономії.

Розуміння механізмів психологічного тиску
Психологічний тиск – це форма міжособистісного впливу, спрямованого на зміну поведінки, думки або рішення людини проти його волі або проти його інтересів. Згідно з дослідженнями, 77% людей, які не хочуть робити.
Основні види психологічного тиску
  • Прямий тиск – відкриті вимоги або загрози
  • Маніпулятивний тиск – прихований вплив на емоції
  • Соціальний тиск – вплив на відповідність
  • Адміністративний тиск – використання статусу або органу
  • Емоційна Шантажування: маніпуляція через тісні відносини
Перший крок, щоб протистояти тиску, щоб виявити його. Зверніть увагу на фізичні відчуття в організмі: напругу, серцебиття або дискомфорт часто вказують на психологічний тиск. Використовуйте техніку «пауза» – зробіть глибоке дихання і відрахуйте до 10 до відповіді.

Стратегії резистентного психолога тиск

1,1 км Створення та підтримка особистих кордонів
Особисті межі невидимі лінії, які визначають вашу психологічну територію. Люди з добре визначеними кордонами мають 68 відсотків менше стресу і рідше маніпулювати.
Як встановити здорові межі:
  • Визначення значень та пріоритетів
  • Практика неформованого консенсусу – дати собі час, щоб зрозуміти
  • Використовуйте чітку мову: «Це неприпустимо мені. й
  • Будьте послідовними в підтримці кордонів.
2. Розробка асертності та суперечності
Посилення – це можливість стверджувати свої права без порушення прав інших.
Методика триступеневий підтверджена відмова:
  1. «Я розумію це важливий проект»
  2. Бібліотека: «Уважно, я не в змозі зробити це завдання».
  3. Альтернатива: «Це може бути варто врахувати кандидацію Анни»

3. У Визнання та протидії маніпуляції
Загальні маніпулятивні тактики і методи протидії:
  • Гільт Апеляційне звернення – Ліквідація: Я дуже відповідальний? й
  • Газотехніка – операція: Довірити своє сприйняття та зберігати документацію
  • Студентність і штучна негабаритність: Взяти час для відображення
4. У Емоційне управління
Техніка STOP для управління емоціями:
  • С (Стоп) - Стоп.
  • Твитнуть (Зробити дихання) - Візьміть глибокий дихання
  • O (Observe) - Дивіться ваші почуття
  • P (Процедури) - Усвідомо

5. Умань Практика в різних контекстах
На роботі: Використовуйте техніку "сандвіч" при відмові - починайте з позитивним коментарем, потім чітко вказують на нездатність прийняти завдання, завершити конструктивним вироком.
У тісних відносинах: Використовуйте "І-месажі" замість звинувачень, встановіть "timeouts" в напружених бесідах, ідентифікуйте "санітарні зони".
У соціальних групах: Застосуйте техніку «пробудження» – спокійно повторіть позицію: «Дякую вам за пропозицію, але я не зроблю це. й

Висновки: Шлях до психологічної автономії
Стійкий психологічний тиск – це вміння, що вимагає постійної практики. Почати невеликий: Зверніть увагу на ситуації з тиском та методи захисту практики в менш відповідних умовах.
Пам'ятайте, що Ваше право на психологічну автономію є фундаментальним як ваше право на фізичну цілісність. Уміння сказати «не» не є проявом самопізності, але передумовою для побудови здорових відносин з іншими і самостійно.

Словник термінів
Посилення
Уміння людини стверджувати свою точку зору та захищати особисті кордони, поважаючи думки та межі інших.

газорозпилювання
Форма психологічних маніпуляцій, в яких людина змушена сумніватися в адекватності сприйняття реальності.

Психологічні межі
Невидимі ліміти, які визначають, де починається особистість однієї людини та іншої особистості.