19
Невидима стіна: 6 прихованих причин, щоб отримати впевненість

Чому ви ще не впевнені? Ви не помітили
За даними дослідження Американської психологічної асоціації, 89% людей, які відчувають імпостерний синдром, але реальна проблема є більш глибокою: ми створюємо психічні бар’єри, навіть не розуміючи його. Побачимо, як розпізнати ці пастки.
Причина 1: Дзеркало минулого ефекту

Нейронауковці з університету Кембриджу виявили, що мозок зберігає негативний досвід 3 рази довше, ніж позитивні. Як працює: Дитяча критика вчителя або відмова у громадському створенні «натуральні візерунки», які автоматично запускаються в подібних ситуаціях.
- Життя: Re-Recording Техніка – Свідомо Пам'ятайте 3 Успіхи До важливої події
- Факт: 21 Днів нового Scenario Повторює неуралні треки (Натурна нейронаука навчання)
Причина 2: Синдром невидимий ідеіоніст
Оксамитові психологи визначили парадокс: чим вищі стандарти, тим частіше людина знецінює свої досягнення. Приклад: «Дон з проектом, але не сказав нікому — що, якщо це не дивно? й
- Крок 1: Дозвоніть собі право на «достаток»
- Крок 2: Створити журнал Micro-Success - Написати 3 невеликі виграші щодня
Причина 3: Порівняльна оптика помилка
Соціальні медіа спотворюють реальність: прокручування стрічок активізує область мозку, відповідального за соціальний порівняння (Журнал прикладної соціальної психології). Рішення: 72-годинне правило – після будь-якого порівняння, знайдемо в собі 3 унікальні якості.
Про нас 4: феномен «прохідованої вразливості»
499 р.
Дослідження Гарвардського бізнес-огляду виявило, що 68 відсотків керівників вважають неприйнятним. Але впевненість в собі не відсутність, але від прийняття обмежень.
- Практика: «Я ще не можу...» замість «Я не можу. й
- Випадок: Засновник SpaceX Elon Musk публічно зарекомендував 3 Зіркові збої до успішного запуску
Причина 5: «Пояснення щодо застосування»
Необхідність постійного затвердження – залежність від зовнішньої перевірки. Експеримент: Вчені з МІТ попросили суб’єктів, які приймають рішення в першу чергу в повній тиші, потім застосувати. Результат: якість рішень в тиші вдосконалюється на 40%.
Причина 6: міф про генетичну схильність
Гени впливають лише на 30% особистісних рис (Натюрморт людськийведур). Головна Нейропластичність мозку дозволяє впевнено бути «репрограмованим» за допомогою:
- Тіло: "Події живлення" за 2 хвилин Щоденно (Дізнатися Amy Cuddy)
- Виступ: Замініть "Використайте мене, чи можу я запитати питання?" з "Заголовок важливої точки"
Глосарій
Нейропластика Уміння мозку формувати нові нейронні зв'язки у відповідь на досвід.
Когнітивні спотворення Системні помилки мислення, які впливають на сприйняття реальності.
Імпостер синдром Психологічне явище девальвації особистих досягнень.
Як будувати довірчі відносини, залишаючи себе: наука і практика взаєморозуміння
12 Неодружні знаки безтурботного шлюбу: Як розпізнати спритність