17
Добре з подвійним дном: 9 дій, які зраджують вашу гіпокризію

При хорошій масці стає маска: Як хороші наміри перетворюються на гіпокризію
«Найприємніший прийом є самовідчуттям», – написав Сьорен Кіркегаард. Сучасна психологія підтверджує, що 68% людей регулярно здійснюють дії, які суперечать їх вірам, бо вони вірять в їх праву. Ми проаналізуємо 9 соціально затверджених дій, які фактично є тонкими формами гіпокризії.
1,1 км «Збереження»: «Я не хочу застаратися!»
Університет Массачусетського університету виявив, що 60 відсотків брехні зроблені «на благо іншого». Але нейронауковці попереджають, що помилкові компліменти активують лоб мозку, область, відповідальний за дисгустку. Крім того, "Ваша зачіска смілива!" Як ви відчуваєте про неї? – зміна фокусу на думку співрозмовника.

2,2 км Токсична позивність: «Все буде чудово!»
Гарвардський психолог Судан Давид називає це «емоційне імперіализм». Коли ви сказали:
- Ви заперечуєте його право відчувати.
- Створіть тиск «нормальної»
3. У Екологічна гіпокризія: "Я купив екопакет!" (замовлення 5 пакетів пластикових стаканів)
Явище морального ліцензування: один «добрий» дія дає ілюзію права на шкоду. Дослідження Журналу психології споживачів: власники електромобілів на 23% частіше порушують правила дорожнього руху. Консультація: Тримайте «екологічний бюджет» - співвідношення еко-діяльності та «син».
4. У Фемінізм показати: "Я підтримує жінок!" (доки вони змагаються з мною)
Яльський університет експеримент: 70% чоловіків затверджують фемінізацію професій ("автор"), але тільки 12% готові взяти лідера жіночої статі. Lifehack: Взяти імпліцитову асоціацію Гарварда (IAT) для виявлення прихованих вазацій.
5. Умань Цифрова благодійність: Репости благодійних флешмоб замість реальної допомоги
феномен «слактивизм» (лази активизм): за даними Sage Journals, 1 як = випуск допаміну, що дорівнює реальній дії. 92% від онлайн-учасників не допускаються гроші. Рішення: Встановити правило - за 10 акцій 1 реальна акція (навіть да100 в фонд).

6. Жнівень Дієтичні обов'язки: "Ви дійсно хочете цей торт?"
Ефірні красуні Дослідження: 80% коментарів про їсть інших людей – це проекція власних обмежень. оборона: Дякуємо за вашу турботу! Мій вибір сьогодні є ..." - акуратно встановлює межі.
7. Про нас Сімейні жертви: "Я роблю це для дітей!" (показаючи їх модель нещастяного життя)
За даними Американської психологічної асоціації, діти батьків з мартидом 2,3 рази частіше страждають тривожністю. Альтернатива: Зробіть список «за кого» і «за що» – часто цілі – всього 40%.
8. У Кар'єра альтруїз: "Я допоможе колега!" (довести свою незамінність)
Допомогла в роботі з прихованими суперниками. Якщо думка, “Щоб він отримує краще мені?” викликає дискомфорт, це не альтрузизм.
9. Навігація Духовна самопізність: «Я молитися за здоров’я» (без практичної підтримки)
За даними Науково-дослідного центру Pew, 78% віруючих вірять молитву достатню допомогу. Але нейронауковці попереджають, що активність мозку з реальною допомогою становить 300% більше інтенсивних. Руле трьох Cs: Компасіон + Word + Допомога.
Як розбити цикл? 3 кроки до аутентифікації
- Зберігайте «виправлення щоденника» – запишіть моменти, коли ви оцінюєте ваші дії
- Практика чесного дзеркала: Перед тим як діяти, запитати, «Чи дійсно це потребує? й
- Після тижня перервіть одну соціальну конвенцію (наприклад, опустіть фразу «Це океї»).
Глосарій
Морське ліцензування
Потенденція на обґрунтування неможливих дій після хороших знесен
Сектор
Псевдоактивність в соціальних мережах, створення ілюзії соціальної участі
ІАТ-тест
Методи визначення прихованих когнітивних упереджень
«Гіпокризія – це те, що він сплачує за юрту.» - Франуас де Ла Рочефоуклав
10 Стратегії проти трудового стресу: як підтримувати розумову чіткість і контроль
Червоний код людини: 4 Гостильні AI Зображення, які змінюють ваші сприйняття технології