25
Як розпізнати маніпуляцію: інструкція від психолога

Маніпуляція: Невидимий Weapon у вашому оточенні
Кожен з нас принаймні один раз зіткнувся з ситуацією, коли після спілкування виникло відчуття провини, згубності або недосвідченого мита. Це ознаки професійної маніпуляції. Психолог Анна Ковальова З 12-річним досвідом, він відкриває приховані механізми впливу та забезпечує оборонні інструменти.
Три клітки маніпуляції
Всі методики маніпуляції базуються на трьох принципах:
- → Створення штучного дефіциту (тільки сьогодні!)
- → Експлуатація основних страхів (збиток, відторгнення)
- → Заміщення концепцій за допомогою емоційної шантажу
Verbal Traps: Що Маніпуляція Звуки

Газоізоляція: «Ви робите все, це ніколи не сталося» – підірвати ваше сприйняття реальності.
Труизми: Використання явних прав на прихований тиск: «Для друзів завжди допомагають. й
★ ★ Подвійні повідомлення: Контрадикційна вимога: «Незалежні, але слухайте маму. й
Мова тіла: Невербальні знаки
- Скорочення відстані без вашої згоди
- «Аккідний» дотик зап'ястя/добрих
- Імітація ваших постави і жестів (методична техніка)
Антивірусна Shield: 4 Технології захисту
1,1 км На агресивному "Ви повинні допомогти мені!" відповідь, "Чи можу я розглянути це пізніше". Амортизатори амортизують тиск.
2,2 км Рулі трьох Чому: Задайте три питання уточнення. маніпулятор зазвичай втрачається при спробі логічно виправдати вимоги.

Справа від практики: історія Марина
28-річному клієнту неодноразово виготовляв відчуження до колеги, які використовували фразу: «Якщо ви є справжнім професіоналом, ви будете залишатися після роботи». Рішення: Замініть відгук про «Оцінити професіоналізм за результатами роботи. й
Глосарій
газорозпилювання
Форма психологічного зловживання, що викликає жертву сумніву
Емоційне повідомлення
Використання почуттів (поклоніння, страх) для отримання
© 2024 Башни.net Матеріал підготовлений за участю експертів Інституту когнітивних досліджень