22
Самолюб: 5 прихованих підписів ви не знаєте про

Згідно з дослідженням Американської психологічної асоціації (APA, 2022), 68% дорослих відчувають хронічне почуття «неадекватного значення» навіть при досягненні зовнішнього успіху. Ця стаття - це карта для тих, хто готовий розкрити тихий саботаж власних психіків.
Чому ми не помітили себе?
Самолюб рідко проявляється відкритим ненависним. (Українська) «Особливості» Нейропсихолог Марта Фарба у своїй роботі 2023 доведено, що візерунки самоденної форми специфічної активності в передфронтовому корі – мозок буквально «слабкий» для заспокійливого щастя.
1,1 км Гіперкомпенсація за досягнення

- «Сухце не приносить радість, тільки тимчасовий рельєф. й
- У дослідженні Гарвардського бізнес-огляду (2023) було встановлено, що 43% топ-менеджерів відчувають себе як «фраудстери. й
- Механіка: Синдром імпостора як захист від значення
2. Токсичний альтрумізм
- Я люблю допомогти так багато, що я забув для дихання.
- Зв'язок: На думку ВООЗ, 60% емоційного вигорання у жінок пов'язана з патологічною обережністю.
- Цикл: Допомогти іншим особам, які впливають на їх потреби, акумуляція
3. У Емоційна анестезія

- «Я не сумний або щасливий, я просто існує»
- 57% пригнічених пацієнтів знешкодливості (Журнал абфективних розладів, 2023)
- Неврбіологія: Нездатність розпізнати емоції
Як розбити цикл?
Професор Д. Стерн університету Каліфорнія в 2024 р. запропонував революційний підхід: «Мікро-акцепційна терапія». Пункт не намагатися любити себе відразу, але знайти 3-5 точок контакту з самодостатнім днем. Приклади:
- Інтенсивно, що робить вибір недосконалим (достатньо) замість "Perfect")
- Створення емоційних анкерів через боділі практики
- Рерайтинг внутрішнього діалогу як найкращий друг
«Self-compassion підвищує рівень окситоцину 23% ефективніше зовнішньої похвали» за Університетом Техасу (2023).
Глосарій
Імпостер синдром Когнітивний спотворення, в якому людина призначає їх успіх зовнішнім факторам.
Внутрішня частка Площа мозку, відповідального за емоційну самовіддачу.
Мікроприймання Методика поступового розпізнавання власної гідності через невеликі дії.
Матеріал підготовлений за допомогою даних з АПА, ВООЗ та рецензованих наукових журналів. Оновлено: Липень 2024.