22
Конфліктологія: Екологічно чистий спосіб отримати те, що потрібно від когось, хто не закриває вас

Вступ
Ми стикалися з ситуацією, де потрібно щось важливе для людини, яка з різних причин. безтурботний Допомога Це може бути бос, який не хоче затвердити відпустку, колега, яка відмовляється поділитися інформацією, або навіть родича, який уроджено стоїть на землі. Як переконувати людину без маніпуляції і тиску, зберігаючи конструктивні відносини?
Секрет полягає у використанні принципів. конфліктологія Наука вирішення конфліктів і компромісів. У цій статті ми проаналізуємо екологічно чисті шляхи взаємодії з важкими людьми, що дозволяють досягти бажаного результату.
Чому не говорять люди?
Перед тим, як шукати способи осідання, варто розуміти, чому людина суперечить. Основні причини:
- Відсутність особистого наборуй Якщо запит не приносить користь людині, він не має мотивації допомогти.
- Попередній негативний досвідй У минулому виникнуть конфлікти або непорозуміння.
- Груда втратий Люди бояться втрати ресурсів, стану або контролю.
- Головнай Деякі люди повинні захищати свою позицію на всіх витратах.
Екологічні стратегії для досягнення бажаного
Використовуючи методи конфліктології, ви можете знайти компроміс навіть з найбільш вразливою людиною. Розглянемо основні стратегії:
1,1 км Підкреслити переваги для співрозмовника
Люди, швидше за все, погоджуються, якщо вони знають їх запит не залишатися вільнимй Спробуйте пояснити переваги, які він отримає. Наприклад, якщо колега не хоче допомогти, пропонуємо взаємний обмін послуг.
2,2 км Використовуйте принцип "Так, і ...".
Метод береться з імпровізації. Замість "але", - сказав він "і":
- «Я розумію, що ви маєте багато роботи, і Я хочу, щоб завершити проект швидше. й
- «Ви не готові обговорити це питання зараз. й і Ми пропонуємо зручний час. й
3. У Відкликання запиту
Якщо людина відреагує на Ваш запит, спробуйте змінити його. «Що робити, якщо ти мені?» Це передбачає співрозмовника в пошуку рішення.

4. У Створіть ефект «підробки»
Подаруйте своїм партнерам відчуття контролю Альтернативи:
- «Чи можу ви допомогти мені зараз або завтра, що вам зручніше? ?
- “Ми можемо обговорити це особисто або над телефоном – як ви відчуваєте? й
5. Умань Бути емпатією.
"Я думаю, що ви турбуєтесь про X." Коли людина відчуває себе, вони стають більш відповідальними.
6. Жнівень Використання методу «відкладена відмова»
Якщо ви не сказали, що ви не отримуєте. Скажіть, "Я знаю, що це некомфортно. Коли це найкращий час для обговорення? Люди часто змінюють свої думки.
Висновок
Отримуй свій шлях – мистецтво. Використання методів екологічна комунікаціяВи можете знайти спільну мову навіть найскладніших людей. Головне, щоб уникнути тиску і маніпуляції, підкреслюючи взаєморозуміння.

Глосарій
- Конфліктологія Наука управління конфліктами та постановою.
- Екологічні комунікації Метод зв'язку, який враховує інтереси обох сторін, уникаючи тиску і маніпуляції.
- Прихильник. Уміння розуміти і відчувати емоції іншої людини.
- Вибір Fake Методика переговорів, в якій співрозмовник пропонує альтернативи таким чином, що він відчуває себе в управлінні.