Основні тести, які ви повинні бути спокійними для здоров'я

Вступ
Регулярні медичні огляди допомагають виявити приховані захворювання на ранніх стадіях і запобігти серйозні ускладнення. Навіть якщо ви відчуваєте добре, профілактичні тести допоможуть переконатися, що в організмі немає прихованих проблем. Система охорони здоров'я рекомендує основні огляди принаймні один раз на рік, а люди старше 40 років - кожні шість місяців.
Аналіз основних засобів для контролю здоров'я
1,1 км Загальний аналіз крові (UAC)
Цей тест показує рівень гемоглобіну, лейкоцитів, еритроцитів і тромбоцитів. Допомагає виявити анемію, інфекції і запальні процеси в організмі. Нормально рівень гемоглобіну у чоловіків 130-170 г / л, у жінок - 120-150 г / л.
2. Біохімічний аналіз крові
Визначення рівня глюкози, холестерину, білірубину, креатиніну та інших показників. Дозволяє оцінити стан печінки, нирок і серцево-судинної системи. Особливо важливо стежити за рівнем глюкози: нормальні показники - від 3,5 до 5,5 ммоль / л.
3. У Аналіз крові на цукор і гліцинований гемоглобін
Допомагає виявити похибки і контролювати рівень цукру у людей з діабетом. Гліцинований гемоглобін відображає середній рівень глюкози крові за останні три місяці. Для здорової людини норма до 5.7%.
4. У Ліпідний профіль
Визначення рівня холестерину та тригліцеридів, що важливо для профілактики атеросклерозу та серцево-судинної патології. Високий рівень ліпопротеїну низької щільності (LDL) підвищують ризик інфаркту і інсульту.
5. Умань Аналіз рівня вітамінів і мікроелементів
Дефіцит вітамінів і мінералів впливає на загальне здоров'я, працездатність і імунітет. Наприклад, низькі рівні вітаміну D асоціюються з ризиком остеопорозу та аутоімунних захворювань.
6. Жнівень Загальний аналіз сечі
Допомагає виявити захворювання нирок, сечових шляхів і інфекцій. Важливо стежити за рівнем білків і еритроцитів в сечі - їх наявність може вказувати проблеми нирок.
7. Про нас Гормональні дослідження
Оцінка рівня гормонів щитовидної залози, статевих гормонів і кортизолу допомагає виявити ендокринні розлади. Дефіцит гормонів щитовидної залози (T3 і T4) призводить до втоми, зниження концентрації і збільшення ваги.
8. Інфекційні тести
Тести для ВІЛ, гепатиту, сифілісу та інших інфекцій допоможуть виявити приховані захворювання, що передається статевим шляхом. Ранній діагноз дозволяє своєчасно розпочати лікування і уникнути ускладнень.
9. Навігація Навігатори
Допомогти визначити злоякісні утворення на ранніх стадіях. Особливо важливо для людей з спадковою схильністю до онкології. Наприклад, збільшення рівня PSA (продержавного антигену) може вказувати ризик раку простати.
Висновок
Взявши ці тести регулярно допомагають зберегти здоров’я під контролем. Пам'ятайте, що профілактика є найкращим способом уникнути серйозних захворювань. За допомогою інвестування в Ваше здоров'я сьогодні ви мінімізація ваших майбутніх ризиків.
Глосарій
  • гемоглобін - білок крові, відповідальний за передачу кисню.
  • жовчолина - рівень печінки.
  • Тригліцериди Жири, рівні яких впливають на ризик захворювання серця.
  • Гліцинований гемоглобін Рівень цукру в крові за останні 3 місяці.
  • Навігатори Особливі речовини в крові, що свідчать про можливе розвитку раку.
  • Ліпідний профіль Аналіз, який визначає рівень різних видів холестерину в крові.
  • фістінг - гормон стресу, відповідальний за регулювання обміну речовин і імунітету.