Присоединяйтесь к нам в социальных сетях!

Следите за обновлениями и получайте порцию позитива каждый день:

Facebook Telegram Pinterest ВКонтакте

17 способів відповісти на неправдиві питання від родичів, друзів і колег

Опис: У статті обговорюються ефективні стратегії реагування на поодинці та без конфлікту на неправомірні питання від сім’ї та колег. Докладніше про перший коментар.

р.

Ми у всіх моментах, коли рідні, друзі, колеги походять дуже далеко за свою каріозність. Неправдиві питання про Ваше особисте життя, фінанси, здоров'я, або плани можуть викликати незручність і стрес. Але що якщо є набір хитрощів, щоб “змінити предмет” або елегантно зробити це ясно, що такі питання неоцінні? У цій статті ми розглянемо 17 способів відповісти на неправомірні питання без викривлення співрозмовника і збереження власних кордонів. Ці методи, відповідно до багатьох психологів, допомагають уникнути тривалих конфліктів і підтримувати здорову атмосферу у відносинах.

Вступ: Чому люди просять неправдиві питання?
Обсесивні питання виникають з різних мотивів. Деякі люди дійсно хвилюються про вас, в той час як інші намагаються закріпити їх curiosity або навіть показати прихований контроль. Згідно з поняттями соціальної психології, частина людської природи є прагненням вчитися якомога більше про інших, особливо коли мова йде про родичів і друзів. Але коли питання проникають в інтимну зону, потрібно мати можливість захистити свій особистий простір. Нижче ми розглянемо, як це зробити без агресії та провини.

р.

Головна

1,1 км Відповідність
Найлегший спосіб поставити співрозмовника в важкому положенні, щоб запитати питання. Наприклад, якщо ви попросите про ваш дохід або особисте життя, ви можете делікатно уточнити, чому людина потребує цю інформацію. Цей відгук негайно покаже, що ви не проти спілкування, але хочете зрозуміти мету спілкування.

2,2 км Стратегія реагування
Виберіть те, що сказати і що не сказати. Якщо хтось запитує про здоров’я занадто багато деталей, ви можете відповісти на широкі умови: «Я відчуваю себе добре, дякую за турботу». Це слово задовольнить мінімум відсотків, але не дозволить вам зануритися в деталі.

3. У Полювання суб'єкта
Гумор ефективний захисний механізм. Допомагає уникнути прямої відповіді, зберігаючи теплий тон розмови. Наприклад, коли запитали про особистий дохід, ви можете посміхатися і сказати, "Я не вирішив, де провести мій перший мільйон. й

4. У Контекстна зміна
Це техніка, де ви точно перемістите фокус. Якщо людина попросить про своє весілля або плани для дітей, ви можете перетворити розмову для обговорення тенденцій в суспільстві: «Так, до речі, зараз багато людей вирішили відкласти шлюб, це цікавий тренд!» Ви ретельно передаєте розмову в ширший контекст без виявлення особистих деталей.

5. Умань Емоційний бар’єр
Якщо ви відчуваєте, що питання неприємне, можна сказати непристойно: «Особливо, я не зможу говорити про це». Висловлення емоцій не завжди легко, але іноді це найкращий спосіб зробити межі чіткими, не вдаючись до агресії.

6. "Пошук" питання
У соціальній психології існує принцип взаємності: коли ми запитуємо щось дуже особисте, ми можемо відповісти на зустріч з тим самим рівнем. Якщо Ваш партнер знаходиться у Вашому особистому просторі, запитайте їх, щоб поділитися інформацією. Це часто зупиняє надмірну примхливість.

7. Про нас Зміна ролі
Повідомляємо про Вашу зарплату або плануєте кинути. Спробуйте, як інтерв'ю, запитуючи людину про свої враження або подібні ситуації. Схожі «розворотний» Він миттєво змінює динаміку розмови і пересуває фокус від вас до співрозмовника.

8. У "Контейнер інформації"
Поділіться невеликою і захищеною інформацією, яку ви думаєте прийнятно. Якщо родич намагається дізнатися всі деталі вашого зв'язку, скажімо пару хороших фактів: «Я вже думаю про подорож.» Але не варто йти далі.

9. Навігація Посилання на особисті принципи
Якщо питання про те, що ви не хочете обговорити (політика, релігія, фінанси), ввічливо поясните: «У мене є правило, не кажучи вже про це на рідному столі» або «Я зазвичай не обговорюю такі теми зовні дуже близького кола». чітке визначення принципу працює плавно.

10. Провокативна пауза
Коли ви намагаєтеся «ввійти», зробіть коротку паузу, посміхатися і подивіться в очі співрозмовника. Таку тишу часто говорять голосніше, ніж слова. Людина може відчувати себе незручно і вирішити змінити тему.

11. Переклад
Іноді комплімент допомагає уникнути неприємних питань. Наприклад, якщо ви попросили, чому ви ще не змінили роботу, скажімо, "Я бачив свій останній проект - це дійсно вражаючий!" Як ви отримали? Увагу переходить до успіху співрозмовника, і ви віддаєте від роз’яснення на вашій темі.

12. Ілюстрація незручності
«Я думаю, що це трохи особистого питання, прямо?» Скажіть м'яко, без судом. Нерідко люди просто не розуміють, що вони просять занадто інтимні питання, і такий коментар допомагає встановити новий крайовий край.

13.00 р. Звернення до третьої сторони або події
Якщо при сімейному святкуванні, кожен звертається увагу на ваші плани життя «незручні», переключіть тему іншим гостям: «І як ми робимо?» Я почула, що це був цікавий проект! Таким чином, ви залишаєте лінію вогню елегантно.

14. Відповідь в стилі «не рішення ще»
«Я не маю конкретної відповіді, як тільки я вирішив, я обов'язково повідомлю тебе». Такий нейтральний відгук чудово працює, тому що він знімає напругу і показує, що ви не евакуації, але просто не готові говорити.

15.00 р. Серйозний досконалість
Якщо мова йде про ваші роботи або творчі проекти, ви можете пояснити, що «все відбувається» і вам необхідно заповнити деталі для оголошення. Наприклад: «Я віддаю не говорити про проект до релізу, так як не до джинсу». Менція «перфекціонізм» і прагнення до якості часто виступає іншими.

16.00 р. Гіпотетичний сценарій
Інколи ефективніше реагувати на умовний настрій. Якщо ви попросите, що буде відбуватися, якщо ви перейдете до іншого міста, відповідь: “Якщо раптом я вирішив переїхати, я попередив вас заздалегідь, але зараз це тільки фантазія.” Цей метод дозволяє говорити про «неприпустимо, зокрема», зберігаючи легкість тонусу.

17.00 р. Відповідність пояснювати (пряма відмова)
Якщо жоден з м'яких хитрощів допомагає, слід вдатися до прямої відмови, але з полум'яним тоном: «Я не хочу обговорити це, будь ласка, розумію мене правильно». Цей метод покаже співрозмовника, який ви цінуєте зв'язок, але для Вас важливі особисті межі та психологічний комфорт.

Висновок
Очісні питання виявляються практично в будь-якому соціальному середовищі, чи є близькі родичі, які щиро хвилюються, або колеги, які подають занадто високий рівень curiosity. Важливо пам'ятати, що збереження особистих кордонів не є ознакою зарозу, але індикатором психологічної зрілісті. У вас є право вирішити, які теми обговорюються відкритими і які повинні тримати себе. Використовуйте ці методи – від м’яких жартів до неправомого заперечення – ви можете захистити вашу конфіденційність та підтримувати здорові стосунки з іншими. Кожен з 17 способів не тільки допомагає уникнути неприємних ситуацій, але і збільшує свою самооцінку: ви навчитеся чітко і впевнено державувати ваші інтереси без шкоди іншим.

Глосарій
Особисті кордони Психологічний термін денотує емоційно-психологічні засади, які визначають зону комфорту людини та прийнятну взаємодію з іншими.
Прихований контроль Форма маніпуляції, в якій людина намагається впливати на інший, не показуючи їх істинні мотиви.
Соціальна психологія Філія психології, яка вивчає, як взаємодія між людьми впливає на поведінку та мислення особистості.
Технології зв'язку методи та методи, які дозволяють ефективно встановлювати контакт і взаємодію між людьми (питання, активне прослуховування, роз’яснення).
Емоційний бар’єр Практика, в якій людина вказує на свій дискомфорт або небажання продовжити розмову, щоб уникнути емоційного перевантаження.
Стиль зв'язку - звична форма експресії думок і почуттів, а також спосіб побудови контакту з співрозмовником (агресивний, пасивний, стійкий).
Проксимус - досягнення ідеального результату і максимального дотримання власних або соціальних стандартів якості.
Принцип дії Ідея, що люди, як правило, повертаються почуття, дії та реакції, які вони отримують від інших (позитивних або негативних).