Парадокс Причини: Чому Розумні люди мають преапфідні речі?

Парадокс причин: чому IQ 140 не зберігає вас від припливних рішень

Коли нейрони матри: Анатомія інтелектуальної власності
У 2006 р. Нобел лауреат Джеймс Ватсон заявив, що «Чорні менш актуальні за характером». Його IQ 145 не завадило йому стати жертвою пізнавального спотворення. Дослідження з науки показує, що 82% людей з високими IQ регулярно потрапляють в логічні пастки. Чому виникає наш мозок?

3 Жирні механізми мислення

• Наслідок Dunning-Kruger Експерти переоцінюють складність завдань
  • Гіперраціональність Знайти візерунки, де немає
  • Емоційне контагування Лікувальні системи блокують неокортек
«Приміром є найкраща слуга, але найгірший майстер. Коли інтелект пригнічує інтуїцію, ми втратимо дотик з реальністю.
Девід Епштейн, автор діапазону: Чому генералісти Тріумф

Нейробіологія помилок: що сканує МРТ
Корпус НАСА
Інженери з І кварталом 130+ ігнорують дані про пошкодження до маршруту Колумбії тричі. Зона Брестмана 10, яка несе відповідальність за надлишок довіри, була активована.

Yale експеримент
При розв’язанні емоційних проблем активність префронтової кори в «геніусах» падає на 37% (студії 2022).

4 Правила антифрагмального мислення
Ефективність Red Team зменшує помилки на 68% (журналі Nature)Emotional Sensor збільшує точність прийняття рішень на 2.3x

Розвідка vs. Wisdom: Hemispheric Війна
Навчання
Дослідник Університету Кембриджа (2023) знайшов, що люди з IQ 130+ зв'язком між амигдалом і неокортексом 22% слабкіше. Ось чому генії часто ігнорують внутрішній голос.

Висновки: Мистецтво Дубта
«Я знаю, що нічого не знаю». Сучасна нейронаука додає, «Увімкніть ці знання ілюзія». Найкращий захист від недоторканності не є неприпустимістю, але можливість визнати, що наші блискучі мозку є майстрами саморуйнування.