Як відповісти на компліменти так ви можете почути їх частіше

Мистецтво приймання хвилею не тільки про полоянство, але й про впевненість і здатність будувати гармонійні стосунки.

31590 р.

Чому ми так бояться компліментів?
Доповнення не просто приємні слова. Це дзеркало, що відображає нашу самооцінку. Багато людей почувають себе некомфортно, коли вони чують хвалі. Чому це відбувається? Психологи виділяють кілька причин:
  • Груша з'являються сурогатом. Ми боїмося, що прийом компліменту буде сприйматися як згода з ним, що, в свою чергу, може призвести до засудження.
  • Низька самооцінка. Якщо людина не задовольнить себе, він може подумати, що він не заслуговує на задоволення.
  • Культурні налаштування. У деяких культурах модність цінується більш ніж відкритим визнанням власних заслуг.
Однак, будучи в змозі приймати компліменти є важливою соціальної майстерності, яка допомагає зміцнити стосунки і підвищити самооцінку.

Як відповісти на добавки: 5 Стратегії
Відповіді на комплімент не просто формальність. Це можливість зміцнити зв'язок з співрозмовником і показати, що ви цінуєте свою думку. Ось деякі стратегії, щоб допомогти вам відповісти на компліменти впевнено і природно:
1,1 км Просте спасибі.
Часом найкращої відповіді є короткий і щирий. Скажіть подяку вам за посмішку і невеликого ноду. Це показує, що ви приймаєте комплімент, незважаючи на його значення.
2. Повернути доброту.
Якщо комплімент приходить від коханої людини, ви можете оцінити. Наприклад, "Дякуй!" Ви дивитесь дивовижна сьогодні, теж.
3. У Визначте зусилля
Якщо комплімент пов’язаний з роботою або досягненням, стресом, що це результат вашої роботи. Наприклад, "Дякуй!" Я дійсно працював над цим. й
4. У Використовуйте гумор.
Легка жарт може викликати ситуацію. Наприклад, "Дякуй!" Я думаю сьогодні був хороший день. й
5. Умань Запитайте питання.
Цей метод допомагає продовжити діалог. Як, "Дуже ти!" Що саме вам сподобалося? й

Чому важливо взяти компліменти?
Прийняття компліментів не тільки про полоність, але і про психологічне здоров'я. Ось кілька причин, чому це важливо:
  • Посилення самооцінки. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.
  • Краще стосунки. Коли ми приймаємо компліменти, ми показуємо, що ми цінуємо думку іншої особи.
  • Створення позитивної атмосфери. Доповнення – це спосіб поділитися добротою та натхненням.
Дослідження показують, що люди, які здатні приймати компліменти, швидше за все, відчувають почуття задоволеності в житті.

Мистецтво спілкування
Поповнення не просто слів. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Вчимося відповісти на них з вдячністю і впевненістю, ви не тільки станете приємним бесідом, але й починаєте чути їх частіше. Пам'ятайте: прийом компліментів не про себе, але про можливість оцінити себе і інших.