Наречена: 5 способів позбутися від гордості

Вступ. Наречена є однією з тих концепцій, які в народній свідомості набули майже сакрального значення: хтось плутає його з звичайною гордістю, і хтось вважає головним «в», що знищує стосунки і самооцінка. Що таке справжня природа гордості? Як це небезпечно і дійсно заважає психічному благополуччя і гармонії в суспільстві? Більш важливо, які практичні кроки можна позбутися від, або принаймні, до мінімуму, що почуття?

У цій статті ми розглянемо, які психологи та духовні викладання розуміють гордість, чому це не так само, як здорова впевненість, а які специфічні методики – від простого інтроспектування до більш глибоких методів – можна використовувати для «введення вашого его в своєму місці». Ми не будемо жорстко прикріплювати до будь-яких дат або релігійних подій, щоб матеріал залишається актуальним для широкого спектру людей, які хочуть виростити і зміцнити свої стосунки з іншими. Складання наукових доказів (наприклад, АПА, Американська психологічна асоціація) та віків досвіду в духовних традиціях, тут є п'ять способів боротьби з гордістю.

Що таке гордість і чому це небезпечно?
По-перше, наречена Не просто гордість або адекватна самооцінка. Це стан, де людина розміщує себе над іншими, так що він не бачить їх внесок або їх індивідуальність. Пишна людина може подумати, що він «всім, що він «необхідний» і «всеправо». З психологічної точки зору, гордість відображає «паїнний занурення его», яка іноді починає «заспокоювати» людину зсередини: він стає менш гнучким, втрачає емпатію і впевненість, якщо щось не йде за планом.

Небезпека полягає в тому, що гордість часто відпочиє на «сліпих зонах»: він не помітить власних помилок, не знає, як просити прощення, і просто послухати критики. У суспільстві це впливає на те, що така людина може знищити стосунки, викликати конфліктуючу атмосферу в команді, а сам страждає на самотність (після того, як зарозумілість відповідей). З релігійної точки зору, гордість трактується як корінь багатьох гріхів, оскільки вона кладе людину «вище» навіть власної совості.

5 Способи, щоб позбутися від гордості

1,1 км Визнання та прийняття критики
Першим кроком для подолання гордості є визнання того, що інші люди мають право судити нас, іноді негативно, і ми можемо бути неправильними. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

• Проста практика: Спробуйте заперечувати кожну ситуацію, коли хтось з’ясує вашу помилку. Замість автоматичного захисту ("не, я правий"), скажімо собі, "Чи є якась правда до цього". Я послухаю і думаю, що можна поліпшити. й
  • Переваги: Таким чином, ви зупинитеся бачити коментарі, як атака на людину, і ви побачите їх як «хорт» для розвитку.

2,2 км Ведуться вправи "блок з боку"
Наречена часто заблокує нас в вузькому розумінні: «Я центр світу, мій погляд – єдиний правильний». Для того, щоб відродити себе від цього, корисно регулярно навчати «метапозицію», де ми «покроюємо» власної особистості і подивимося на себе і ситуації з нейтральною перспективою.

• Як це зробити: Уявіть, що ви поза спостерігачем дивитесь на сцену за участю «Ви» та інших. Спробуйте побачити, як виглядає твоя поведінка. Це може бути зроблено в письмовій формі (зробіть щоденник спостерігача).
  • Результат: Розуміння того, що ваша реакція може бути надмірною або недоброю, і емоції є лише частиною більшого контексту. Наречена йде, коли ви бачите свою позицію не абсолютно.

р.

3. У Практичність і вдячність
Зволоження (не плутати з приниженням) - це реалізація, яку ми не всі потужні і можуть вчитися з інших. Чому я повинен бути ідеальним, якщо світ є місцем для спільного обміну? Для розробки цієї якості можна ввести Про насй Коли ми помітили, скільки ми можемо допомогти близьким, друзям, колегам, ослаблюємо ідею «Я зробив все себе, ніхто не потрібен. й

• Рада: Тримайте подяки щоденника: 2-3 рази на тиждень напишіть до кого і за що ви щиро вдячні. Це навчає нас на гордість «пара» і відкрити для прийняття підтримки.
  • Психологічний ефект: Дослідження (APA) підтверджує, що регулярна практика подяки скорочує самоцентрність і підвищує задоволеність життя.

4. У Зв'язатися з реальними потребами інших
Наречена часто проявляється у вигляді самоцентру: «Мої проблеми важливіше, для інших ... добре, нехай вони справляється самі». Для того, щоб «свіжитися» себе і відчути спільний людський досвід, психологи рекомендують практикувати емпатію і участь у благодійній діяльності. При переселенні з реальними історіями інших труднощів, віра, що «світ повинен пережити мене» починає розсипатися.

• Приклад: участь у волонтерських проектах, візитах до госпітальних закладів та інших будинків. Зв'язатися з вразливими групами людей знижують гострий егоцентризм, допомагаючи реалізувати, що ми є тільки частиною більшого світу.

5. Умань Залізо і можливість посміхатися на себе
Останній, але найголовніший інструмент проти гордості - це можливість бачити себе не дуже серйозною. Наречена зазвичай дуже вразлива до жартів. Самоіронія - знак здорової самооцінки. Якщо ми можемо іноді позбавити наші недоліки, це означає, що наші его не крихкі і гнучкі.

• Як реалізувати: Практика м'якого гумору про себе, не вступаючи в самоприниження. «Так, я змогла перестаратися в праві, але дайте мені поставити на деякі самоіронії!»
  • Результат: Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Як небезпечний - це невротична досконалість?
Іноді наречені маскаради як «іде, що все повинно бути кращим»: людина наполягає на досконалості, не приймає чужих думок. Це дає можливість невротичного вдосконалення, в якому будь-який відбій сприймається як катастрофа, так і інші люди здаються «не грамотно». Психологічна статистика свідчить про те, що люди з найбільшою необхідністю контролювати все і досягти абсолютної ідеальної часто зустрічаються в стані хронічного стресу і тривожності.

З цього ми можемо знову бачити: можливість пускати відповідальність за абсолютний контроль, щоб захопити гордість, усвідомити людський характер (вічно неправильно) призводить до більш спокійних і більш гармонійних відносин.

Висновок
Наречена – це не просто «поганий рис», але складний набір почуттів, пов’язаних з самооцінкою, страхом вразливості і прагненням до чудовості. Але той факт, що це може стати перешкодою для побудови здорових зв’язків зі світом і себе: горда людина часто домовилася до постійної «неприродної боротьби» за свій статус. На щастя, ми маємо ряд інструментів, щоб допомогти пом'якшити ці гострі куточки.

Першим кроком є визнання проблеми, помічаючи, наскільки болючим ми реагуємо на критик або як ми пригнічуємо прийняття. Далі можна застосувати «зовнішній вигляд», розвиваючи почуття подяки, брати участь у наданні допомоги іншим і практикувати здорове самоіронія. Цей підхід — це поєднання раціонального аналізу реакції, розвитку емпатії та відторгнення ілюзії «загальності» — допомагає «низькому» его та знайти справжню велику силу при зволоженні та доброчесності.

Не про те, що не зацікавити себе і ваші досягнення. Зі свого боку, необхідно дозволити собі бути людиною, зробити помилки, навчатися з інших, і тримати в одному серці по відношенню до одного чоловіка. Наречена слабшає нас, щоб захистити себе від явних загроз. Вологість, навпаки, відкриває двері для навчання і чесності, щирі зв'язки. А потім, замість нескінченного суперництва, ми можемо ввести шлях взаємного зростання і підтримки, де «сильна людина» не є тим, хто «припустимо всім», але той, хто готовий вчитися, допомогти і мудро відноситься до свого місця в цьому великому світі.