8 Ознаки, що це час, щоб закінчити дружбу (припис до психологів)

Дорогі друзі! Але виникають випадки, коли відносини, які колись принесли радість і підтримку, починають боляче. Багато хто з нас боїться визнати, що це час, щоб закінчити дружбу, віривши, що це буде жорстоким або що він може бути виправлений. Проте, іноді важливим кроком до психоемоційного здоров’я є можливість відмовитися від тих людей, які перестали бути джерелом підтримки та позитивних емоцій. Психологи виявляють кілька ознак, які вказують на те, що час закінчення дружби. У цій статті ми розглянемо 8 таких ознак, які допоможуть вам зробити правильне рішення для себе.

Екологія життя: Коли дружба перестає бути здоровим?

Не тільки про те, щоб поділитися радістю, але й про підтримку у складних часах. Здорові стосунки допомагають розвиватися і розвиватися, токсичні та виснажені стосунки призводять до емоційного виснаження. Іноді важко знати, коли відносини більше здорові, і коли це токсична. Тим не менш, є деякі чіткі ознаки, які час закінчувати дружбу.

8 Знаки, які час, щоб закінчити ваші друзі

1,1 км Постійна критика і засудження
Коли дружба критикує вас за весь час, незважаючи на ваші почуття, це перший знак, що дружби можуть бути токсичними. Якщо людина постійно оцінює ваші рішення, зовнішній вигляд або спосіб життя, не залишаючи місця для власних вибірок і думок, вказує на те, що ваші відносини стають одностороннім. У здоровому дружбу важливо, щоб люди могли підтримати один одного, не просто критикувати.

Якщо ви раніше відчували підтримку і прийняття. Постійна критика руйнує самооцінку і робить дружби болючими.

2. Маніпуляція та спроби управління
Якщо один часто маніпулює вас почуттям винності або зобов'язання, це чіткий знак, що ваші стосунки стали нездоровими. Маніпуляція може проявлятися у вигляді провини, тиску або навіть шантажу. Наприклад, «Якщо ви не підтримуєте мене, я буду засвідчувати» або «Ви мені це». Якщо ви не знаєте нічого.

Здорова дружба ґрунтується на взаємній повагі і довірі, не намагаючись контролювати іншу людину. Якщо дружби починають відчувати себе як прихильність або постійний тиск, час подумати про закінчення відносин.

3. У Відсутність підтримки в складних випадках
Друзі повинні підтримувати один одного в складних ситуаціях. Якщо вам потрібна допомога або підтримка, ваш друг виходить байдужим або навіть щасливим про ваших страждань, це тривожний знак. Подруга без взаємної підтримки не може тривати.

Якщо ваш друг не збирається через ваші труднощі, ігнорує ваші почуття, або навіть радіс у ваших збоях, це чітке позначення, що відносини стають одностороннім, і ви повинні розглянути закінчення дружби.

4. У Поява почуття виснаження
Після взаємодії з другом, який токсичний або непідтримний, ви часто відчуваєте зливний, емоційно вичерпається, і відданий. У той час як це, він отримує жорсткий і ви хочете провести більше часу самостійно. Якщо стосунки з другом перестає приносити радість і переходить в область негативних емоцій, це серйозна ознака того, що відносини стали токсичними.

Справжні друзі втілюють вас і надихають вас, не зливаючи енергії. Якщо дружба залишить вас відчуженими, це може бути час, щоб переосмислити відносини.

5. Умань Ялій і незадоволений успіхом
Коли друг стає ревнощом ваших успіхів або досягнень, це може бути ознака прихованої агресії або заздрості. Замість того, щоб переглянути свої перемоги, він або вона може висловити невпевненість або навіть спробувати бджільнити свої досягнення. Така реакція вказує на те, що людина не підтримує вас, але швидше сприймає вас як загроза або конкурента.

Ялій і дружба заздрять токсичні емоції, які можуть знищити навіть найсильніші стосунки. Важливо пам'ятати, що справжній друг завжди підтримує вас і святкує ваш успіх, а не намагаючись його перемішувати.

6. Жнівень Ліза та децепція
Друзі повинні бути чесними один з одним. Якщо ви помітили, що ваш друг часто лежить, приховує правду, або маніпулює факти, це причина думати. Лілінг знищує довіру, яка є основою будь-яких відносин. При втраті довіри, відносини стають поверхневими і нездатними, роблячи їх токсичними.

Лізи можуть варіюватися від дрібних промісів до великих обманів, і в будь-якому випадку вони завдають шкоди зв'язкам. Якщо ваш друг не може бути чесним з вами, шанси на ваші стосунки не мають майбутнього.

7. Про нас Постійно ігнорувати ваші потреби
Невідносимість є важливою для дружби. Якщо один постійно ігнорує ваші потреби, чи є емоційна підтримка, повага до свого часу, або допомогти у складних випадках, відносини стає одностороннім. Здорова дружба пропонує зрозуміти, що люди розуміють і поважають один одному.

Якщо ви постійно відчуваєте, що ваш друг не враховує ваші бажання і не реагуєте на ваші запити, це може бути сигналом, що ця дружба не є повним і здоровим.

8. Маніпуляція провини
Одним з найбільш токсичних методів у відносинах є провинна маніпуляція. Подруга може ви відчуєте винний для не зустрічі своїх очікувань або не завжди готові робити те, що вони хочуть. Це може включати фрази, такі як “Якщо ви дійсно мій друг, ви можете допомогти мені” або “Ви мені сказали”. Такі маніпуляції можна залишити, якщо ви не зробили нічого неправильного.

Справжня дружба не повинна базуватися на маніпуляції. Якщо один використовує ваш провин, щоб маніпулювати вас, це означає, що його інтереси у вас не чистий.

Висновок

Закінчення дружби є складним і болючим процесом, але іноді необхідно для вашого психоемоційного здоров'я. Якщо ви помітили одну або більше цих ознак у відносинах з другом, ви можете розглянути закінчення цієї дружби. Важливо пам'ятати, що ваше здоров'я завжди йде в першу чергу і ви маєте право на здоровий, надійний і щирий зв'язок.