11
6 способів, щоб люди знали, що вони не мають права на штовхач
У житті людей, які намагаються використовувати інші для власних цілей. Якщо вчасно не встановлюють межі, такі маніпуляції можуть викликати психічний біль і втрату впевненості. Щоб уникнути цього, важливо навчитися боротися назад і показати, що ви не можете натиснути. Ось шість способів захистити кордони.
1,1 км Налаштування чітких меж
Підкорювачі допомагають людям зрозуміти, як лікувати вас і як ні. Будьте специфічними: Якщо ви не готові дотримуватися після роботи, скажте так.
Приклад: «Я повинен закінчити свою роботу на шість годину, тому я не можу залишитися вже сьогодні. й
2. Вчимося сказати ні.
Відмова не є проявом самопізності, але спосіб подбати про себе. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і енергію.
3. У Не робіть звичок.
Ми часто пояснимо наші дії, щоб уникнути конфлікту. Це дає інші відчуття, що вони можуть сперечатися з вашими рішеннями. Повідомляйте прямо, не чекайте.
Приклад: Замість «Я не можу, бо я втомився», – каже: «Я не можу. й
4. У Впевнений
Ваш тон і мова тіла повинні відповідати вашим словам. Впевнений голос, прямий погляд і спокійний сигнал, який ви серйозно.
5. Умань Визначте маніпуляцію.
Люди, які намагаються відштовхувати вас навколо часто використовують маніпуляції – почуття провини, плащів або загроз. Вчимося помітити такі техніки і не давати.
Наприклад, фраза «Ви завжди допомогли мені!» може стати спробою зробити щось проти вашого заповіту.
6. Забезпечити впевненість.
Чим вища самооцінка, тим важче маніпулювати вас. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів.
Розробити ці навички допоможуть вам захистити ваші кордони і показати інші, які не можна обробити непостійно. Ви маєте право на ваші інтереси і комфорт, і варто захищати.
浜у 涓 蹇 Всі права захищені.
Коли здоровий его перетворюється на гордість і як його запобігти
Як відкинути своє життя: Інструкція для всіх