Як змінити тему без показу

Для того, щоб отримати переможця незручної або неприємної розмови, варто пам'ятати кілька простих хитрощів.

У житті часто виникають ситуації, коли розмова стає незручною або неприємною. Можливо, співрозмовник торкається тем, які викликають дискомфорт, або розмова йде в небажаному напрямку. У таких випадках важливо не вміти змінити тему, не турбуючи гармонію спілкування і не відлікаючи співрозмовника. У цій статті ми розглянемо кілька ефективних способів зробити це з грацією і тактом.

706502

1,1 км Використовуйте перехідні фрази

Перехідні фрази допомагають плавно переходити на іншу тему без різкої перерви в діалогі. Вони служать мостом між поточною темою і новим.

Приклади перехідних фраз:::
  • Я нещодавно прочитав цікаві статті про...
  • "Нагадуємо мене..."
  • Про що-небудь ще ви не чули про ... й

«Добра розмова – це не просто обмін слів, але мистецтво перемикання тем з грацією». - Невідомий автор

2,2 км Знайти спільні інтереси

Якщо ви знаєте, що ви і ваш партнер мають спільні інтереси, ви можете використовувати їх як початкову точку для зміни теми. Це допоможе зберегти позитивну атмосферу і зміцнити зв'язок між вами.

Як це зробити:
  • Запитайте питання про захоплення та захоплення співрозмовника.
  • Дізнайтеся більше про них.
  • Дискусії останніх розробок у спільних інтересах.

«Комісні інтереси – основа міцних і приємних розмов». - Стівен Р. Ковей.

3. У Використовуйте гумор.

Гумор - це чудовий спосіб відхилити ситуацію і змінити увагу на щось більш світле і більш позитивне. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Як застосувати гумор:
  • Розкажіть смішні історії або жарти.
  • Використовуйте легкі жарти, пов'язані з поточною бесідою.
  • Не використовуйте саркасм або праскою, щоб не відірвати співрозмовника.

Пішалка - міст, який з'єднує серце. - Невідомий автор

4. У Задати питання.

Переключення теми може бути природним, якщо ви починаєте запитати про щось інше. Це показує Ваш інтерес до життя співрозмовника і передає розмову в новому напрямку.

Приклади питань для зміни теми:
  • «Чи знаєте, як ти був? ?
  • Ви бачили новий фільм, який вийшов на цьому тижні?
  • «Що ваші вихідні плани?

Питання є ключами, які відкривають двері на нові теми. - Невідомий автор

5. Умань Використовуйте навколишнє середовище

Ви можете знайти причину змінити тему через те, що відбувається навколо вас. Зверніть увагу на об'єкти, події, або люди навколо вас і використовувати їх як причину розмови.

Приклади екологічного використання:
  • Погода коментар: Сьогодні така гарна погода! Де ви думаєте, що ви можете піти на прогулянку? ?
  • Заувага про набори: «Ви маєте великий вибір квітів в кімнаті, де ви купили їх з? ?
  • До уваги інших людей: "Побачити, що пара на вулиці?" Вони дивляться щасливими. й

«Навколо може стати великою можливістю почати нову розмову». - Невідомий автор

6. Жнівень Визначте необхідність зміни теми

Іноді найбільш чесний підхід полягає в тому, щоб визнати, що поточна тема неперервна або неприємна для вас і запропонувати вам перемикач. Це вимагає такти і поваги до співрозмовника.

Як це зробити:
  • Скажіть щось схоже, я думаю, що це тема трохи важко на мене. Чи можна говорити про щось інше?
  • Висловлюйте свої почуття без полум'я: «Я відчуваю, що ми повинні обговорити щось інше». й
  • Зайдіть нову тему з позитивним ставленням: «Поговоріть про ваші плани відпочинку. й

«Здоров’я у зв’язку будує довіру та розуміння». - Дале Карнегі.

7. Про нас Використовуйте метафори та аналогії

Метафори і аналоги допомагають створювати нові асоціації і плавно переходити на іншу тему. Вони роблять розмову більш явним і цікавим.

Як застосувати метафори:
  • Посилання на актуальну тему до нової спільності: Ця ситуація нагадує мені про те, як ми обробляємо проект в минулому. ?
  • Використовуйте зображення, щоб змінити вашу увагу: Це як сезонна зміна - час, щоб перейти на нові речі. ?
  • Створіть аналогії, щоб зробити перехід природним: «Відьмаючись на нову тему, як змінюється курс на кораблі. й

Метафори - місти, які з'єднують думки і ідеї. - Невідомий автор

Висновок

Уміння постійно змінювати тему розмови є важливою майстерністю, яка допомагає підтримувати гармонійні та приємні стосунки. Ви можете створити атмосферу взаємоповаги та розуміння. Ви помітите, як ваші розмови стають більш гладкими і більш позитивними.

«Мистецтво спілкування – вміння слухати і розуміти, не просто говорити». Анонім.

Пам'ятайте, що запорука успішного спілкування є увагою і повагою до почуттів і потреб вашого співрозмовника. Будьте хворими і емпатологічними, і ваші розмови принесуть радість і розуміння.