Чому ви не любите давати поради та як реагувати на це

Ви помітили, що іноді навіть найнеобхідніша порада є дратівливою? Здавалося б, людина хоче допомогти, але всередині всіх кип'ят. Чому ми відповімо так багато порад і як ми навчимося боротися з ним, щоб ми могли зберегти наші стосунки разом і не зіпсували настрій?

Що таке поради?
Людина є складною істотою. Ми приймаємо консультації не тільки як набір слів, але як повідомлення, яке має приховане значення. Іноді повідомлення здається неприємним.

1,1 км Рада звучить як критика

Коли ми даємо консультації, це може звучати, як ми робимо щось неправильно. Навіть якщо людина дійсно хоче допомогти, ми можемо сприймати її як критика наших рішень або дій.

2. Почуття неспроможності

Порада може нагадувати нам свої недоліки або проблеми. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час.

3. У Порушення особистих кордонів

Консультація, яку ми не запитували, часто бачили як вторгнення в конфіденційність. Це може викликати подразнення, особливо якщо ми відчуваємо, що інша людина намагається контролювати наше життя.

4. У Налаштування значень

Іноді порада ґрунтується на значеннях, які не вирівняються з нашими. У таких випадках вони викликають внутрішній конфлікт і стійкість.

Як відповісти на поради?

Нездатність порад може погіршити зв'язок, особливо якщо надані близькими. Ось кілька способів боротьби з дратівливістю і реагувати на поради конструктивно.

1,1 км Пауза.

Перед тим як реагувати, пауза. Глибоке занурення і віддалення допоможе заспокоїти і запобігти емоційній відповіді. Це дає вам час думати і вибрати праву реакцію.

2,2 км Висловіть свою подяку.

Навіть якщо порада здається зайвою, спасибі людині. фраза: рѕрѕсѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚сѓс‚с‹с...

3. У Зосередитися на намірі.

Дивитися пораду щирого бажання допомогти. Можливо, людина просто хоче підтримати вас, навіть якщо їхні слова невідповідні.

4. У Встановити межі.

Якщо порада чула занадто часто або не відповідає вашим особистим життям, акуратно зробіть її зрозумілим, що ви цінуєте незалежність. Наприклад, «Я думаю, що це, але зараз я хочу вирішити для себе. й

5. Умань Використовуйте гумор.

Гумор може пом'якшити ситуацію. Якщо порада абсурдна або непотрібна, ви можете відповісти на жарт, щоб уникнути конфлікту.

Як уникнути неприємних ситуацій з порадами?

Щоб мінімізувати ймовірність отримання зайвих порад, слід подумати про вашу поведінку та спілкування:

• Зробіть свої побажання чіткими: Якщо вам не потрібна допомога, покажіть про це безпосередньо. Наприклад, «Дякую вам, але хочу дізнатися для себе. й
  • Поділіться своїми успіхами: Коли люди бачать, що ви робите добре, вони відчувають менше, щоб дати поради.
  • Слухати і підтримувати інші: Поважна комунікація, і люди будуть більш уважнішими для ваших кордонів.

Що може бути корисним?

Якщо ви не знаєте, що хтось з досвідом чи експертизою в правому полі може допомогти. Важливо відрізнити конструктивні рекомендації та поради, продиктовані бажання критикувати або показати свою перевагу.

Ось деякі ознаки хороших порад:

• Повага і без накладення.
  • На основі досвіду та знань;
  • Ми пропонуємо варіанти, не замовляємо вас діяти певним чином.
  • Підтримуються приклади або факти.

Висновок

Порада не завжди погана. Вони можуть бути джерелом нових ідей, підтримки та натхнення. Але якщо вони викликають роздратування, важливо зрозуміти ваші почуття і навчитися реагувати на повагу і спокій.

«Пригода – це відображення турботи. Якщо вони не підходять, вони показують, що хтось хоче, щоб ваш хороший. ?
Вчимося порадувати, щоб не турбувати свій внутрішній баланс, і використовувати його для розвитку і зміцнення відносин з близькими.