10
Наші бабусі Суперпродукти: Стародавній домін в сучасному кухні
Чому традиційні слов'янські вироби ефективніше, ніж модні суперпродукти
Хоча весь світ є полюванням на екзотичну квіноу і ягоди goji, вчені роблять дивовижне відкриття: багато традиційних продуктів слов'янської кухні не менше вражаючих властивостей. І ці скарби були завжди під нашими носами - в комірці моєї бабусі.
Sauerkraut: Стародавній пробіотик
Науковий факт: Дослідження інституту харчування російської академії наук показали, що 100 грамів квашеної капусти містить більше пробіотиків, ніж в упаковці дорогих таблеток з лактобациллі. Крім того, капуста є джерелом рідкого вітаміну У, який допомагає лікувати виразки шлунка.
Професор Олена Вікторівна Соколова, дієтолог з 30-річним досвідом, ноти: Сучасні дослідження свідчать про те, що наші бабусі знають інтуїтивно зрозуміло. Процес бродіння не тільки зберігає, але і підвищує корисні властивості овочів. ?
Коли я почав їсти сауеркрасу регулярно на мій бабуся рецепт, мої проблеми з травленням зникли протягом місяця. Але перед цим я провів на пробіотиках, говорить Анна Светлова, 34.
Сметана молочна
Ряженка, кефір, варец – ці традиційні молочні продукти містять унікальні штами бактерій, які утворилися в наших кліматичних умовах протягом століть.
Домашнього приготування їжі за старою рецептурою:
- Молоко горіння в духовці при 95 ° С - 2-3 години
- Холодильна до 40°C
- Додавання сметани (2 ст. на 1 л)
- Обгортання і наполягати 6-8 годин
Божественні овочі: буряк і хрін
Останні дослідження з Гарвардського університету показали, що буряки містять рекордні суми нітратів, які покращують кровообіг і підвищують витривалість. І хрін, відповідно до японських вчених, містить речовини, які можуть пригнічувати зростання ракових клітин.
Дослідження: спортсмени, які споживали соку буряка, покращили продуктивність витривалості на 16% порівняно з контрольною групою.
Історія загоєння: сила традиції
«У мене був хронічний гастрит і лікарі, які пропонують операцію. Бабця наполягає на її методі лікування: застібка яблучного соку і вівсяного желе. Через півроку гастрит відступив, і ендоскопія показали повне загоєння слизової оболонки, говорить Ігор Петров, 45 років.
Рецепти здоров'я з минулого
Імуностимулююча суміш:
- Чорний редиск - 200г
- Мед - 100г
- Лимон - 1 шт
- Шит, 50г
Наукове обґрунтування народної мудрості
Доктор біологічних наук Андрій Васильєв пояснює: Традиційні вироби утворилися протягом століть відповідно до потреб організму в специфічних кліматичних умовах. Вони містять саме ті речовини, які необхідні для жителів цієї області. ?
Дослідження RAS: У традиційних молочних продуктах знайдено понад 50 штамів корисних бактерій, багато з яких відсутні сучасні пробіотики.
Практичні рекомендації
- Замінити придбані пробіотики з квашеною капустою та кисло-молочною продукцією
- Включає в раціон сезонні кореневі овочі
- Готуємо ферментовані продукти в домашніх умовах
- Використання традиційних методів приготування
Висновок
Ми часто забуваємо про скарби, які зберігалися в нашій кулінарній традиції протягом століть. Сучасна наука тільки підтверджує мудрість наших предків, що свідчать про те, що прості продукти можуть бути джерелом здоров'я і довголіття.
«Повернення до традиційних продуктів – це не крок назад, але рух до свідомої та здорової дієти», - сказав Соколова.
Секретна мова домашніх тварин: що наші домашні тварини Silent Про?
Брайн на Автопіло: Прихований директор вашого життя