12
Секретна мова домашніх тварин: що наші домашні тварини Silent Про?
Нові дослідження показують, що наші чотириногові друзі спілкуються
Катерина Волкова
Спеціальні кореспонденти для науки і природи
Кожен власник домашніх тварин хоча б раз заданий: «Що думають мій вихованець?» Останні наукові дослідження показують, що наші чотириногові друзі спілкуються з нами набагато більш складним і продуманим способом, ніж ми звикли думати.
Науковий прорив у розумінні тварин
Доктор Анна Михайлова, провідний лікар-етолог Інституту вивчення тваринноговедуча, сказав: Ми виявили, що домашні тварини здатні розрізняти більше 150 слів і жестів. Крім того, вони створюють власні унікальні способи спілкування з кожним членом сім’ї.
Цікаві факти про тваринне спілкування:
- Коти роблять спеціальні звуки, призначені тільки для спілкування з людиною.
- Собаки можуть розпізнати людські емоції за допомогою лицьових виразів
- Парроти не просто імітують, вони можуть використовувати слова в правому контексті.
- Гвінея свиней «полювання» з радістю на погляді свого улюбленого власника
Випадкові щоденні сигнали
Воскресіння хвоста собаки не завжди означає радості, а очищання кота задоволення. Давайте розглянемо основні сигнали:
Коли мій собака Луна почав приносити мене тапочки кожен раз я був сумним, я думав, що це був збігом. Виявилося, що вона навчилася розпізнати емоції і намагається комфорт, говорить Марія Светлова, учасник дослідження.
Мова собаки:
- єва ангеліна Знак стресу або спроба заспокоїти власника
- Підвісна лапа Сигнал наміру взаємодіяти
- Голова нахилу Спробуйте краще зрозуміти, що відбувається
- Займіть хвостик праворуч позитивні емоції
- В'яжіть хвіст зліва Попередження або негативні емоції
Мова кота:
- Повільне посилання Висловлення довіри та любові
- Вертикальний хвіст - привіт.
- Задня білизна - прояв найвищої впевненості
- Рубль на нозі Розмітка території та експресії вкладення
Історії Дивовижної Empathy
Джек, золотий редер від Новосибірськ, був відомий для навчання, щоб відрізнятися від нападів епілепсії в коханні 15 хвилин до початку. «Починаємо витягувати мене наполегливо до дивана або до крісла, ніколи не ступаючи назад. Я зараз завжди маю час, щоб взяти запобіжники, говорить Анна Корнєва.
«Домалі мають дивовижну ємність для емпатії. Вони не тільки розуміють наших емоцій, але і активно намагаються допомогти нам впоратися з ними, пояснює професор Ігор Петров, експерт з поведінки тварин.
Практичні поради щодо вдосконалення комунікації
Як краще зрозуміти ваш вихованець:
- Огляд закономірностей поведінки Запишіть, як ваш улюбленець реагує на різні ситуації
- Використовуйте послідовні команди Тварини розуміють постійні сигнали краще
- Зверніть увагу на мову тіла Позиція вух, хвіст, око може розповісти багато
- Створення словника звуків Різні звуки можуть означати різні потреби.
- Сприяти час грати в ігри разом. Покращує взаєморозуміння.
Майбутнє тваринного спілкування
Вчені працюють над створенням пристроїв, які можуть перевести звуки тварин у форму, що люди розуміють. «Ми вже близькі до створення кішки перекладача», – розповідає доктор Михайлова. «Технологія аналізує не тільки звуки, але і вирази обличчя, вухо і хвости, створюючи повну картину спілкування. ?
Висновок
Наші домашні тварини постійно намагаються спілкуватися з нами за допомогою комплексної системи сигналів, звуків і рухів. Розуміння цієї мови не тільки покращує якість життя наших чотириногих друзів, але і збагачує наші власні враження з ними. Можливо, це час, щоб дізнатися більше про те, що вони намагаються розповісти нам.
« Чим більше ми дізнаємося про способи спілкування тварин, тим більш зрозумілим стає: вони набагато смартнерні і більш емоційні, ніж ми звикли думати», – підсумує доктор Михайлова.
Ефект метелика в нашому житті: реальні історії про те, як змінилися маленькі дії
Наші бабусі Суперпродукти: Стародавній домін в сучасному кухні