Секретна мова домашніх тварин: що наші домашні тварини Silent Про?

Нові дослідження показують, що наші чотириногові друзі спілкуються

Катерина Волкова
Спеціальні кореспонденти для науки і природи

Кожен власник домашніх тварин хоча б раз заданий: «Що думають мій вихованець?» Останні наукові дослідження показують, що наші чотириногові друзі спілкуються з нами набагато більш складним і продуманим способом, ніж ми звикли думати.

Науковий прорив у розумінні тварин

Доктор Анна Михайлова, провідний лікар-етолог Інституту вивчення тваринноговедуча, сказав: Ми виявили, що домашні тварини здатні розрізняти більше 150 слів і жестів. Крім того, вони створюють власні унікальні способи спілкування з кожним членом сім’ї.

Цікаві факти про тваринне спілкування:
  • Коти роблять спеціальні звуки, призначені тільки для спілкування з людиною.
  • Собаки можуть розпізнати людські емоції за допомогою лицьових виразів
  • Парроти не просто імітують, вони можуть використовувати слова в правому контексті.
  • Гвінея свиней «полювання» з радістю на погляді свого улюбленого власника

Випадкові щоденні сигнали

Воскресіння хвоста собаки не завжди означає радості, а очищання кота задоволення. Давайте розглянемо основні сигнали:

Коли мій собака Луна почав приносити мене тапочки кожен раз я був сумним, я думав, що це був збігом. Виявилося, що вона навчилася розпізнати емоції і намагається комфорт, говорить Марія Светлова, учасник дослідження.

Мова собаки:
  • єва ангеліна Знак стресу або спроба заспокоїти власника
  • Підвісна лапа Сигнал наміру взаємодіяти
  • Голова нахилу Спробуйте краще зрозуміти, що відбувається
  • Займіть хвостик праворуч позитивні емоції
  • В'яжіть хвіст зліва Попередження або негативні емоції

Мова кота:
  • Повільне посилання Висловлення довіри та любові
  • Вертикальний хвіст - привіт.
  • Задня білизна - прояв найвищої впевненості
  • Рубль на нозі Розмітка території та експресії вкладення

Історії Дивовижної Empathy

Джек, золотий редер від Новосибірськ, був відомий для навчання, щоб відрізнятися від нападів епілепсії в коханні 15 хвилин до початку. «Починаємо витягувати мене наполегливо до дивана або до крісла, ніколи не ступаючи назад. Я зараз завжди маю час, щоб взяти запобіжники, говорить Анна Корнєва.

«Домалі мають дивовижну ємність для емпатії. Вони не тільки розуміють наших емоцій, але і активно намагаються допомогти нам впоратися з ними, пояснює професор Ігор Петров, експерт з поведінки тварин.

Практичні поради щодо вдосконалення комунікації

Як краще зрозуміти ваш вихованець:
  1. Огляд закономірностей поведінки Запишіть, як ваш улюбленець реагує на різні ситуації
  2. Використовуйте послідовні команди Тварини розуміють постійні сигнали краще
  3. Зверніть увагу на мову тіла Позиція вух, хвіст, око може розповісти багато
  4. Створення словника звуків Різні звуки можуть означати різні потреби.
  5. Сприяти час грати в ігри разом. Покращує взаєморозуміння.

Майбутнє тваринного спілкування

Вчені працюють над створенням пристроїв, які можуть перевести звуки тварин у форму, що люди розуміють. «Ми вже близькі до створення кішки перекладача», – розповідає доктор Михайлова. «Технологія аналізує не тільки звуки, але і вирази обличчя, вухо і хвости, створюючи повну картину спілкування. ?

Висновок

Наші домашні тварини постійно намагаються спілкуватися з нами за допомогою комплексної системи сигналів, звуків і рухів. Розуміння цієї мови не тільки покращує якість життя наших чотириногих друзів, але і збагачує наші власні враження з ними. Можливо, це час, щоб дізнатися більше про те, що вони намагаються розповісти нам.

« Чим більше ми дізнаємося про способи спілкування тварин, тим більш зрозумілим стає: вони набагато смартнерні і більш емоційні, ніж ми звикли думати», – підсумує доктор Михайлова.