Люди з суперсилами: 5 оповідань про реальні супергерої, які живуть серед нас

Люди з суперсилами: 5 оповідань про реальні супергерої, які живуть серед нас р.

Супергерої, як правило, пов'язані з коміксами і кіно, але світ сповнений реальних людей з вражаючими здібностями, які викликають наукові ідеї про можливості людського тіла і розуму. У цій статті ми будемо говорити про п'ять унікальних особистостей, які здібності ви думаєте про межі людського потенціалу.

Дивовижні реальні випадки унікальних здібностей

1,1 км Вім Хоф, «Лісман»

Хто? Вім Хоф Нідерланди відомий своєю дивовижною здатністю витримати надзвичайно низькі температури. Він встановлює багато світових записів, в тому числі за допомогою півмарафону за межами арктичного кола і занурення в icy вода протягом тривалого часу.

Його здатність: Відповідає за те, що він може контролювати свою вегетативну нервову систему та імунну відповідь з особливими методиками дихання та медитаціями, відомі як метод Wim Hof.

Наукові дослідження: Вчені зацікавили свої здібності і провели ряд досліджень. У 2014 році в журналі «Обласна академія наук» опубліковано статтю, що описує експерименти з залученням Wim Hof. Результати показали, що його метод дійсно впливає на імунну систему, що раніше думав неможливе.

Веб-сайт: "Я хочу показати людей, які ми здатні більше, ніж ми думаємо", - сказав він. «Мій метод простий і доступний кожному. Це допомагає зміцнити здоров'я і дух. ?

2. Даніель Таммет є людським комп'ютером

3610Р. 4200Р.

Хто? Даніель Таммет має унікальні математичні та мовні здібності. Він може виконувати комплексні розрахунки в своєму розумі і навчати Ісландію на тижні.

Його здатність: Даниїл має савантний синдром і сністезія, неврологічний феномен, в якому стимуляція одного сенсора або пізнавального шляху призводить до мимовільного досвіду в іншому шляху. Для нього мають кольори, форми та емоції.

Наукові дослідження: Його мозок навчався нейронауковцями, намагаючись зрозуміти характер своїх можливостей. Дослідження показали незвичайні зв'язки між різними ділянками мозку, які можуть пояснити свої неповторні здібності.

Веб-сайт: "Для мене, номери люблять друзів", - пояснює Данило. «У них є власні особистості і історії. Математика не тільки чисел, це мова Всесвіту. ?

3. У Стівен Wiltshire - людська камера

Хто? Стівен Віллшир - художник з феноменальною фотографічною пам'яттю. Він може пофарбувати комплексні міські пейзажі після того, як просто дивиться на них.

Його здатність: Після короткого польоту вертольота над містом, Стівен здатний відтворити його на найменшу деталь, в тому числі кількість вікон в будівлях і розташування вулиць.

Наукові дослідження: Його здібності привертають увагу психологів і невропатологів. Дослідження показують, що Стівен має особливий розвиток мозку, відповідальних за візуальну пам'ять та просторове сприйняття.

Веб-сайт: "Зняття є моїм способом спілкування з світом", - розповідає Стівен. «Я бачу красу в деталях і хочу поділитися ним з іншими. ?

4. У Issao Machii - samurai час

Хто? Японська мечеть Issao Machii має неймовірну швидкість і точність. Він може різати бейсбол від пістолета або навіть літаючий шматок пластику.

Його здатність: Його рефлекси і координація настільки просунуті, що вона може реагувати на об'єкти, що переміщаються на швидкості понад 700 км/год.

Наукові дослідження: Вчені навчалися мозку і виявили, що його сенсорна система і моторна майстерність функціонували на нестандартно високих рівнях. Його мозок прогнозує рухи, перш ніж вони трапляються.

Веб-сайт: "Це не магія, це результат багаторічної практики та дисципліни", - пояснює Іссао. «Я прагную до досконалості в кожному русі. ?

5. Умань Ben Underwood є хлопчиком з ехолокацією

Люди з суперсилами: 5 оповідань про реальні супергерої, які живуть серед нас Р

Хто? Американський Ben Underwood втратив свою пам'ять у віці від трьох років через рак, але навчився навігувати через простір за допомогою ехолокації - як дельфіни і кажани.

Його здатність: Натискаючи звуки з язиком, Бен може «дивитись» світ навколо нього, визначивши розташування об’єктів від відображеного звуку. Ведуться свого велосипеда, грала баскетбол і живила майже як нормальна дитина.

Наукові дослідження: Його здібності зацікавили нейронауковців, які виявили, що його мозок адаптований і використовується звукові сигнали для створення візуальних зображень.

Веб-сайт: «Я не вважаю себе сліпим», - сказав він. "Я просто дивлюся речі по-різному."

Наукові дослідження явищ

Вчені по всьому світу намагаються зрозуміти характер цих унікальних здібностей. Дослідження показують, що людський мозок і тіло мають величезний потенціал для адаптації та розвитку.

• Нейропластика: Мозок здатний змінити свої структури та функції у відповідь на нові виклики та навчання. Це пояснює, як люди, які втратили одне з своїх почуттів, можуть посилювати інші.
  • Генетичні фактори: Деякі здібності можуть бути пов'язані з рідкісними генетичними мутаціями або особливостями, які ще не повністю зрозумілі.
  • Практика та дисципліна: У багатьох випадках суперпотужність є результатом багаторічної підготовки та відданості.

Інтерв'ю з людьми з суперлюдськими навичками

Поговорити про те, що вони не бачать себе особливим. Багато хто прагне поділитися своїми навичками та надихнутими іншими для розвитку власного потенціалу.

Wim Hof: «Що можна досягти того, що я зробив. Це справа віри і важкої праці. ?

Даніель Тамметт: «Я хочу показати, що різниця не є недоліком, але перевага. Наші унікальні риси роблять нас особливим.

Стівен Віллшир: "Світ наповнений красою, і якщо ви шукаєте уважно, ви побачите чудеса навколо вас. ?

Висновок

Нагадуємо нам про безмежні можливості людського розуму та тіла. Ми не знаємо, що ми не знаємо. Дослідження та розуміння цих явищ не тільки розширює наукові горизонти, але й надихає нас на прагнення до самовдосконалення.

Якщо ви відчуваєте незвичайні здібності або просто хочете розвивати свій потенціал, не боїтеся зустрітися з невідомим. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.