Коли від спеки немає порятунку, готую єврейський холодний суп, жити одразу стає легше

В університеті мені пощастило не тільки здобути хороші знання, а й мати подругу на все життя. Коли ми приїхали на практику до Києва, нас одразу розподілили у відділи. Практику проходили в одному науково-дослідному інституті. Я потрапила до відділу, де працювала одна чудова жінка. Вона була дуже розумною і, як потім виявилося, чудово готувала. Як я пізніше дізналася, єврейські жінки взагалі дуже люблять смачно поїсти. Вона то мене й навчила готувати цей шедевральний холодний суп із буряка .

Коли від спеки немає порятунку, готую єврейський холодний суп, жити одразу стає легше

Після тижня практики вона запросила мене та ще пару людей до себе в гості. За цей час ми дуже потоваришували і їй хотілося почастувати нас домашньою смачною їжею. Вона завжди повторювала: «Головне підібрати правильні інгредієнти і тоді навіть звичайнісінька страва заграє новими фарбами». Був червень місяць і спека стояла найнеймовірніша. Усі мріяли про прохолоду та горлянку свіжого повітря. Саме цей суп дарує неймовірну свіжість та охолоджує у спеку. Наша нова приятелька і пригостила нас своїм фірмовим холодним супом з буряка.

Холодний суп з буряків — запорука сімейного щастя Вже набагато пізніше мені вдалося випитати рецепт. Тепер улітку готую лише його. Вся сім'я у захваті та обов'язково просить добавки. До речі, саме завдяки цьому холодному супу мій чоловік і зробив мені пропозицію. Він просто життя свого не уявляв без цієї чудової страви. Я вирішила поділитися рецептом цього холодного супу з буряка. Можливо саме завдяки йому хтось здобуде своє щастя як я чи просто охолоне в спекотну спеку.

Попередньо відваримо пару картоплин та морквин. Я завжди беру середнього розміру. Також потрібно відварити або запекти один буряк. Буряк я беру більший і обов'язково вінегретний щоб був червоним. Головний секрет приготування цієї страви – свіжа ароматна зелень. Нам знадобиться цілий пучок ароматного кропу, що дрібно нарізаємо. Складаємо його відразу в каструлю, в якій готуватимемо суп. До кропу відправляємо так само дрібно нарізану зелену цибулю. Трохи притиснемо це все ступкою, щоб зелень пустила сік.

Далі нам потрібно дрібними кубиками нарізати попередньо остиглий і очищений картопля і морква. Все це відправляємо у каструлю до зелені. Далі нам знадобляться два середні свіжі огірки. Їх також нарізаємо дрібними кубиками. Чим дрібнішими і акуратнішими будуть кубики, тим більш насиченим буде аромат у нашого супу. Слідом за огірками в каструлю вирушають два зварені круто яйця. Їх я теж дрібно нарізаю. І останнім етапом у суп вирушає буряк. Я не люблю порізаний буряк, тому тру його на дрібній тертці. Але тут, як кажуть, кому як більше подобається.

Рецепт смачного холодного супу з буряка Залишилось посолити на свій смак, додати сметани. Сметану я беру середньої жирності, але додаю її щедро. І знову ж, кому як більше сподобається. Далі я вичавлюю сік одного лимона. Дуже мені подобається кислинка у цьому супі. Якщо лимона немає, можна замінити лимонної кислотою чи яблучним оцтом. Все знову ж таки за смаком та уподобаннями. Після цього добре перемішую всі інгредієнти. Останній штрих – додаю очищену питну воду. Якщо подобатися, можна замінити мінеральною водою. Але мені більше подобається звичайна вода.

Ароматний холодний суп із буряків готовий. Можна одразу подавати до столу. Щороку з нетерпінням чекаю літа, щоб знову приготувати цю неймовірну страву.